Minden, ami nem a játékkal kapcsolatos...

Dühöngő

Több
9 éve 4 hónapja #2396 Írta: Bard9999
Bard9999 válaszolt a következő témában: Dühöngő

GaiusHun írta: Az a gond srácok, hogy igaz játékról van szó, de sok esetben a hozzá nemértés ordít, és rontja Te és mások játékélményét. Mire fel mondom ezt?
Tegnap mentem egy csatát, csatahajóval voltam, és a csapatban volt egy magyar romboló szakasz is, két Clemson-al. Én egy csathajóval voltam (4.es USA).
Elindult a csapat, erre a két magyar srác szépen leállt az indulóponton, mondván várjunk egy kicsit. Közben jó páran elkezdtünk kifelé haladni a szigetek fedezékéből, az ellenséges rombolók spottoltak minket, és kaptuk az áldást. Idegesen jeleztem a két agyatlannak, hogy netán ki kellene menni, spottolni nekünk, és elzavarni az ellenséges japó rombolókat. Erre a két csávó felháborodott, hogy fogjam be a szám, majd biztos kimennek a kis hp-val nekünk virgonckodni. A csata bőven dúlt, és az ellen rombolói elkezdték foglalni a bázist ráadásként. Megkértem őket, ugyan basszus tegyék már hasznossá magukat és zavarják már el a két foglaló rombolót. Összegezve a capat leszedték, de az egyik agyas elsülyedt, a másik a végére magára talált, de túl későn. A csatát buktuk, én maradtam egyedül életben, a csatát cap győzelemmel vitte az ellenség.
Miért is? Mert sokan nincsenek tisztában azzal, hogy bizonyos hajótípusok milyen harcászatot kívánnak tőlük. A Clemson ideális spotter, ellenséges romboló vadász, anyahajógyilkos, és végül torpedóvető platform. A romboló feladata nem csak a torpedóvetés, hanem a csapat támogatása, az ellenség felfedezésével, spot alatt tartásával, a felfedezett ellenséges romboló távol tartása, áttörés gyengébb pozícióknál, és az ellenséges anyahajó elpusztítása, vagy sérült hajók levadászása.

Tisztelt GaiusHun!

Talán igazad is lehetne! De csak lehetne. Miért mondom ezt? Az ok egyszerű.
Az, hogy a készítők, vagy a játékosok milyen feladatkört találnak ki 1-1 hajó osztálynak a magánügyük. Az pedig, hogy ki milyen szerepkört ad a saját hajójának és hogy játszik vele az meg az ő magánügye.
Ugyanis se Te, se én se más nem szabhatjuk meg hogyan játszon. Maximum itt dühönghetünk, prüszkölhetünk, hogy nem úgy játszik, ahogy szerintünk kéne.

Ebből a tekintetből ez is olyan mint a WOT. Egy olyan csapat játék ahol nincsenek csapatok. Ugyanis ez a pár percre, azaz 1 harc erejéig összeverődött banda, vagy nevezhetjük annak aminek akarjuk, nem csapat. A csapat egyetlen kritériumának sem felel meg, kivéve azt, hogy többen vannak 1 oldalon. :) Tehát elvárni tőlük azt, hogy csapatként viselkedjenek irreális.

Én már 2 dolognak is örülni szoktam.
1. A velem 1 csoportban lévő úgy játszik, hogy tekintettel van a többire, azaz megpróbál "csapatjátékos" lenni.
2. Nem IQ light és idióta, azaz ha már nem csinál semmit, akkor legalább nem lövi ki és nem torpedózza meg a társait.

Hidd el ez a 2 már sokat jelent ahhoz, hogy a játék szórakoztató legyen. :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 4 hónapja #2397 Írta: Grievous
Grievous válaszolt a következő témában: Dühöngő
Most mentem Kongo-val, 13 sebzést tudtam csak bevinni, ellenfél 3 rombolója természetesen azon az oldalt volt, ahol én, a miéink, meg a világ másik felén, közben a csapat hullott, 6-7-nél léptem ki. Egyedüli támogatásom egy Kawachi volt, a többség meg elment foglalni, vagy a pálya másik felén volt :side:

Több
9 éve 4 hónapja #2401 Írta: HUN_Bear
HUN_Bear válaszolt a következő témában: Dühöngő

Bard9999 írta:

GaiusHun írta: Az a gond srácok, hogy igaz játékról van szó, de sok esetben a hozzá nemértés ordít, és rontja Te és mások játékélményét. Mire fel mondom ezt?
Tegnap mentem egy csatát, csatahajóval voltam, és a csapatban volt egy magyar romboló szakasz is, két Clemson-al. Én egy csathajóval voltam (4.es USA).
Elindult a csapat, erre a két magyar srác szépen leállt az indulóponton, mondván várjunk egy kicsit. Közben jó páran elkezdtünk kifelé haladni a szigetek fedezékéből, az ellenséges rombolók spottoltak minket, és kaptuk az áldást. Idegesen jeleztem a két agyatlannak, hogy netán ki kellene menni, spottolni nekünk, és elzavarni az ellenséges japó rombolókat. Erre a két csávó felháborodott, hogy fogjam be a szám, majd biztos kimennek a kis hp-val nekünk virgonckodni. A csata bőven dúlt, és az ellen rombolói elkezdték foglalni a bázist ráadásként. Megkértem őket, ugyan basszus tegyék már hasznossá magukat és zavarják már el a két foglaló rombolót. Összegezve a capat leszedték, de az egyik agyas elsülyedt, a másik a végére magára talált, de túl későn. A csatát buktuk, én maradtam egyedül életben, a csatát cap győzelemmel vitte az ellenség.
Miért is? Mert sokan nincsenek tisztában azzal, hogy bizonyos hajótípusok milyen harcászatot kívánnak tőlük. A Clemson ideális spotter, ellenséges romboló vadász, anyahajógyilkos, és végül torpedóvető platform. A romboló feladata nem csak a torpedóvetés, hanem a csapat támogatása, az ellenség felfedezésével, spot alatt tartásával, a felfedezett ellenséges romboló távol tartása, áttörés gyengébb pozícióknál, és az ellenséges anyahajó elpusztítása, vagy sérült hajók levadászása.

Tisztelt GaiusHun!

Talán igazad is lehetne! De csak lehetne. Miért mondom ezt? Az ok egyszerű.
Az, hogy a készítők, vagy a játékosok milyen feladatkört találnak ki 1-1 hajó osztálynak a magánügyük. Az pedig, hogy ki milyen szerepkört ad a saját hajójának és hogy játszik vele az meg az ő magánügye.
Ugyanis se Te, se én se más nem szabhatjuk meg hogyan játszon. Maximum itt dühönghetünk, prüszkölhetünk, hogy nem úgy játszik, ahogy szerintünk kéne.

Ebből a tekintetből ez is olyan mint a WOT. Egy olyan csapat játék ahol nincsenek csapatok. Ugyanis ez a pár percre, azaz 1 harc erejéig összeverődött banda, vagy nevezhetjük annak aminek akarjuk, nem csapat. A csapat egyetlen kritériumának sem felel meg, kivéve azt, hogy többen vannak 1 oldalon. :) Tehát elvárni tőlük azt, hogy csapatként viselkedjenek irreális.

Én már 2 dolognak is örülni szoktam.
1. A velem 1 csoportban lévő úgy játszik, hogy tekintettel van a többire, azaz megpróbál "csapatjátékos" lenni.
2. Nem IQ light és idióta, azaz ha már nem csinál semmit, akkor legalább nem lövi ki és nem torpedózza meg a társait.

Hidd el ez a 2 már sokat jelent ahhoz, hogy a játék szórakoztató legyen. :)

A pontos szövegekre nem emlékszem, hogy mik vannak kiírva a "Mission" fülön. Cirkálónak az a feladata, hogy semlegesítse az ellenséges cirkálókat és rombolókat ill. légvédelmi ágyúikkal segítsék a sebezhetőbb hajókat, csatahajónál az, hogy a fő fegyverzettel pusztítsa el az ellenfeleket. Rombolónál pedig a torpedó használata és a füst.
Nem akarok veszekedni, bíráskodni és hóhér sem lenni sem köztetek sem, a szakkal kapcsolatban, de ezek alapján nem az a romboló dolga, hogy spotot adjon. Ez nem WoTos könnyű tank, hogy elöl bujkál folyamatosan célpontot adva a csapatnak. Én japán rombolókkal játszom, sosem rohanok előre, hogy felderítsem az ellenfeleket és megdögöljek. A rombolóval foglalkozzanak a cirkálók, mert a romboló fő ereje a rejtőzködés és a torpedó. A romboló játszom úgy, hogy az egyedül lévő, nagy ellenfelek közelébe kerüljön, láthatatlan maradjon és úgy torpedózzon.
Ezek nem könnyű tankok, nem az a dolgok, hogy előre rohanjanak és felderítsenek mindenkit. Ők bujkálnak és orvul letámadnak.

Több
9 éve 4 hónapja #2403 Írta: Trucker39
Trucker39 válaszolt a következő témában: Dühöngő
Ezekről már írtunk többször, többen is itt a fórumon. A romboló valóban nem ... "light tank" nem feladata a spottolás. Arról nem is beszélve hogy nem kap érte spot damage-t.

Ha segít elől és spottol, azért köszönet jár, de nem az a dolga. Inkább szívódjon fel, senki ne tudja merre jár. Csak akkor lássák már meg, mikor az ellenfél top hajóit (BB, CV) már gyakorlatilag elsüllyesztette.

A cirkálók feladata, hogy légi fedezetet adjanak a nehéz hajóknak, illetve nem szégyen ám egy-két cirkálónak kísérni a hordozókat sem. Sajnos a lelőtt gépekért nem sok pont jár egyenlőre, de majd egyszer hátha. Ugyan ezen szerepköréhez tartozik a vízi védelem is. Távol tartani a rombolókat a nehéz, nagy tűzerejű, de egyben a legkevésbé fordulékony hajóktól.

A csatahajónak meg egyetlen dolga van. Bal vagy jobb csapáson oszlopba fejlődni és fókuszálni a jelentős tűzerőt mindig egyetlen hajóra. Nem bemenni középre, nem csiki-csukizni a szigetek között, nem hátramenetben hajózni (ez utóbbi látványától szokott hullani a maradék hajam).

A hordozó meg tegye a setup-jának megfelelően a dolgát. Ők külön kaszt. Ha hajók ellen erősebb akkor arra fókuszáljon, meg arra, hogy ne lövesse le a gépeit az első percekben, utána meg ugasson a csata végéig a többiekkel. Ha meg olyan hordozót sikerült választani, ami inkább légi fedezet adására jó, akkor védje az értékes támadó repülőgépeket, vigyázzon az értékes, nagy tűzerejű hajókra, vívja ki a légifölényt minél hamarabb.

Úja leírva, nagyjából ezek a szerepek.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: HUN_Bear

Több
9 éve 4 hónapja #2436 Írta: Grievous
Grievous válaszolt a következő témában: Dühöngő

Egyedül én mentem vissza védeni, Myogi elindult egy cv-re, de kilépésem előtt éppen elsüllyedt.... 2 bb, 1 dd és 2 ca ellen kellett volna, pontosabban harcoltam, nice...
(azért nem kerültem meg a szigetet, mert nem vettem észre, valamint a foglalást kezdő South Ca-t nem akartam mellélőni (egymás után 2 citadella)

• vcsaba1968
  • Látogató
  • Látogató
9 éve 4 hónapja - 9 éve 4 hónapja #2501 Írta: vcsaba1968
vcsaba1968 válaszolt a következő témában: Dühöngő

amit irnék azt nem birja el a nyomdafesték
Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 9 éve 4 hónapja vcsaba1968 által.

Oldalmegjelenítési idő: 0.408 másodperc

Fórum hozzászólások

• Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.