Minden, ami nem a játékkal kapcsolatos...

Dühöngő

Több
8 éve 11 hónapja #9673 Írta: Doktoruur
Doktoruur válaszolt a következő témában: Dühöngő
Egy árva szóval sem mondtam, hogy op. Azt írtam, hogy a BB-k sebzése el lett rontva. Nem ugyan az.... Hidd el a szórásképlet teljesen más. ;) Az nem egy random valami, ami hol így, hol úgy néz ki. De szerintem ne menjünk bele mondjuk egy tüzérségi harcászatba... :whistle: De nem is az a lényeg. Mint ahogy le is írtam: A sebzéssel van a baj a csatahajóknál.

Tudtommal a másodlagost Mindenre használod jelenleg, mivel automata. Vagy nem? :lol: De ismét leírom: A másodlagos manuális használata azért lenne jobb (szerintem!), mert így jobban függ a játékostól. Hidd el, én nem lőnék a vízbe 1km-re, amikor az ellenség 4,5-re van. De szerintem te sem....

De baromira mindegy, mert ez bem lesz változtatva, mint ahogy sok más sem. Pl miért tölti be a csatát sok embernek sokára. De ez már más téma. Én csak azt nem értettem, hogy egy csatahajó másodlagos fegyverzetből, hogy jutottunk el a 20km-es lőtávhoz és a DD nerfhez.....

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 11 hónapja #9674 Írta: vonKurz
vonKurz válaszolt a következő témában: Dühöngő

Doktoruur írta: Egy árva szóval sem mondtam, hogy op. Azt írtam, hogy a BB-k sebzése el lett rontva. Nem ugyan az.... Hidd el a szórásképlet teljesen más. ;) Az nem egy random valami, ami hol így, hol úgy néz ki. De szerintem ne menjünk bele mondjuk egy tüzérségi harcászatba... :whistle: De nem is az a lényeg. Mint ahogy le is írtam: A sebzéssel van a baj a csatahajóknál.

Tudtommal a másodlagost Mindenre használod jelenleg, mivel automata. Vagy nem? :lol: De ismét leírom: A másodlagos manuális használata azért lenne jobb (szerintem!), mert így jobban függ a játékostól. Hidd el, én nem lőnék a vízbe 1km-re, amikor az ellenség 4,5-re van. De szerintem te sem....

De baromira mindegy, mert ez bem lesz változtatva, mint ahogy sok más sem. Pl miért tölti be a csatát sok embernek sokára. De ez már más téma. Én csak azt nem értettem, hogy egy csatahajó másodlagos fegyverzetből, hogy jutottunk el a 20km-es lőtávhoz és a DD nerfhez.....

pedig van ám itt olyan is aki érti :D

szóval te is, meg én is, manuálisan pontosan 1 km-re lőnénk a vízbe, ha a másodlagos "random" szórásképét úgy határoznák meg, hogy ilyen legyen.

állítsál meg 20km-re egy hajót, álljál meg te is, aztán lőjél rá 10*, ha lesz közte 3 egyforma, akkor még mindig kár azon jogászkodni, hogy ez random vagy rng :D

a Nagatos képeimhez tudok visszanyúlni, amíg 5-6 km-re lévő célpontok ellen
20-30% találati pontosságot ér el az automata, addig nem látom értelmét ennek a javításának...

5 km-re 400mm-s főlöveggel se tudsz ilyen pontosságot csinálni sztem :)

ha ez a javasolt fejlesztés kizárólag arra való, hogy az ellenséges rombolók kevésbé tudják lerohanni a csatahajókat, a rombik fele ugye sokkal kisebb torpedó távolsággal bír, mint a spotolódási távolság, akkor ez a rombolónak nerf.
erre írtam azt, hogy a rombolók nem erősek egyáltalán, a Shimikaze valószinűleg az, de akkor a Shimikaze által okozott kárt lehetőleg a Yamatoval okozottal mérjed össze, ne egy Coloradoval :)

egy haverom sírt egyszer, hogy a "csalo" nyolcas light tank hogy ölhette meg a félig sérult ammo rackes IS3-t hátulról,azonnali nerfet a lightoknak...
hát ugy, hogy ő is nyolcas, el kell fogadni, ha a másiknál is3 van ugyanugy lecsapta volna... meg tényleg ki kell próbálni mit jelent a valóságban nagatora vadászni Hatsuharuval, Coloradora vadászni Mahannal, aztán ha az jön ki, hogy túl gyenge a csatahajó közelharci védelme, akkor lehet azon rágódni bele kell-e nyúlni, ha igen, hogyan...

egyébként ha tényleg manuális lenne, a jók még jobbak lennének, a játékosok 95%-nak viszont sokkal gyengébb hatékonysággal működne, abban is biztos vagyok...

• cefd97f85c66db05576e7ec76e55ac13
  • Látogató
  • Látogató
8 éve 11 hónapja #9678 Írta: cefd97f85c66db05576e7ec76e55ac13
cefd97f85c66db05576e7ec76e55ac13 válaszolt a következő témában: Dühöngő
Előre bocsájtom hogy csatahajó és cirkáló párti vagyok. USA rombolókkal eljutottam a T6-ig, cirkálóval és csatahajóval T7-ig. Japánoknál T4-T5-nél járok a csatahajó és a cirkáló ágon. Rombolóknak nem álltam még neki.

Érdekes kérdés ez.

Csatahajó retteg a rombolótól témához: tegnapelőtt olvastam a Prince of Wales elsüllyedéséről egy terjedelmes cikket itt . Talán nem gond ha beidézek egy két mondatot:

A Prince of Wales elsüllyesztése más szempontból is sokkolta a Royal Navy tisztjeit és mérnökeit. A legújabb, legnagyobb, és legjobbnak tartott csatahajót, amivel a britek rendelkeztek, egyetlen, nem túl nagy robbanótöltettel rendelkező légitorpedó annyira megnyomorította, hogy a második támadás már manőver-képtelenül és félig meddig harcképtelenül érte, és az gyorsan végzett is vele. A csatahajó pusztulását gyakorlatilag a tatot ért két torpedó okozta, a másik két találat nem sokban járult hozzá az elsüllyedéséhez.
Az, hogy egy 40 ezer tonnás modern csatahajót mindössze két légitorpedó küldjön a hullámsírba, teljességgel elfogadhatatlan, akármilyen balszerencsés találatokról is volt szó.

Persze ez csak játék és a célja a szórakoztatás mellett a haszon, de azért elgondolkoztató hogy az egyensúly illetve a korábban hirdetett kő-papír-olló elv hogy felborult mára. Mintha a kő-papír-ollónak a lényege az lenne hogy mindegy mivel játszol, mindig lesz aki megesz reggelire és mindig lesz akit te tudsz megenni gond nélkül. Ebben a formában elvben akkor:
Rombolót levadássza a Cirkáló
Cirkálót levadássza a Csatahajó
Csatahajót levadássza az Anyahajó
Anyahajót levadássza a Romboló
vagy másképpen:
Romboló < Cirkáló < Csatahajó < Anyahajó < Romboló
Ehhez képest meglátásom szerint kicsit megváltozott a felállás. Persze nekem is vannak kirívó emlékeim, hogy csatahajóval oneshotoltam HE-vel egy rombolót ami rám vadászott, vagy hogy Cirkálóval 10 perc alatt felégettem egy anyahajót, vagy hogy csatahajóval 1 salvo és az ellenséges cirkáló átment mesterséges korallzátonyba, de nem ez a jellemző.
A fenti példa is azt mondja hogy akár 1-2 torpedó is meg tud fektetni egy csatahajót, igaz ott repülőről lett ledobva, tehát azt nem a Rombolóknak lehet betudni, hanem az Anyahajóknak. Vagy hogy korábbi cikkben kitértem rá, hogy a japánok be akartak vezetni egy torpedóhordozó cirkáló osztályt, amivel a cirkálókat csatahajókat nyomják le éjszaka.
Romboló és Csatahajó közötti csatának valahogy döntetlennek kellene lennie, ahogy a cirkáló vs anyahajó is. Normál csapatjátékot nézve szigorúan.
Egy egy ellen esetén már más a helyzet.
Az hogy egy romboló nem tud egy anyahajót utolérni ugyanolyan rossz vicc, mint hogy a cirkáló porig éget egy csatahajót.
Meglátásom szerint alapjaiban kellene a szerepek újragondolni és a játékosokat rákényszeríteni hogy aszerint játszanak.
Ennek sokféle módja lehet, és nem tisztem megmondani a tutit, de csatahajó vs romboló csatán nem feltétlenül segítene a manuális célzás. A jelenlegi célpontkijelölés is megteszi. Esetleg opcionálisan át lehetne váltani kézire ha valakinek az jobban fekszik, de ne feledjük, csatahajónak nem rombolóvadászat a fő profilja, legalábbis szerintem. A megoldás semmiképpen sem az hogy egy csoportot erősítünk a többiek rovására.
Gyakorlatilag mindet át kellene szabni:
Csatahajó vs romboló:
Megoldás lehet hogy a csatahajók másodlagos fegyvereit felerősíteni, hogy a rombolóknak még véletlenül se jusson eszükbe a közelükbe menni, max 6-8km és onnan torpedózzanak, de oda meg azért már lehet a főlövegekkel is nagyot lőni. Pár ilyen eset és a rombolók lehet könnyebb préda után kutatnak, és nem csatahajó-vadászatot fognak tartani, hanem elkezdenek anyahajókat keresni, vagy továbbra is a csatahajókra vadásznak de annak meg a főlöveggel talán lesz esélye megvédeni magát.
Romboló vs Anyahajó:
Igenis érhesse utol a romboló az anyahajót és igenis legyőzhesse azt, de ott sem a jelenlegi 2km-re közel megyek és oldalba csűrőm 4-6-8-10 torpedóval hanem ott is kellene a 6-8km-t tartania tőle és onnan torpedózni.
Cirkáló vs Anyahajó:
Jelenleg talán az egyik olyan szembenállás ahol egyensúly van, mert erős AA-val rendelkező cirkálót is le tud nyomni egy anyahajó masszív légitámadással, csalizással, stb...és egy cirkáló is porig tud égetni egy anyahajót ha elég közel ér hozzá.

Vagy ha a hajókhoz nem is akar nyúlni senki, mert így tökéletesek akkor viszont ismét csak a csapatmunka az amit erősíteni kellene, bár ezzel megint sokan nem értenek egyet. Mert a csapatmunka jutalma a győzelem. Meglátásom szerint csapatmunka és csapatmunka között is óriási a különbség. Lehet hogy 2-3 ember le tudja hozni az adott meccset de lehet hogy a következőt már nem tudják összehozni mert az MM, mert az rng, mert a kő-papír-olló, nem úgy akarja.
A 3 fős szakasz lehet kicsinek bizonyul a tényleges igazi csapatmunka összehozásához, ezen lehet segítene a premade csapatok bevezetésének lehetősége, szigorúan premade csapatok ellen.
De amíg az MM-RNG-kő-papír-olló ilyen állapotban van jobb ha nem állnak neki és nem vezetik be. Addig meg marad a grind a hullámzó 2 győzelem, 4-6 vereség T6-7 környékén.

Több
8 éve 11 hónapja #9679 Írta: Nasgotrah
Nasgotrah válaszolt a következő témában: Dühöngő
Hát mindig örök kérdés marad a csatahajó vs romboló :)

Én úgy vagyok vele ha tudom is hogy nem fogok nyerni megpróbálom legalább magammal rántani a delikvenst a mélybe :)

Illetve T8 -tól azért elég szép másodlagos tűzerő áll rendelkezésre ha HE-vel és nem egyszer volt mákom kilövi a torpedó vetőjét akkor már csak le kell vadászni a delikvenst.

Tirpitz-hez meg még a rombolók se nagyon mernek közel menni XD nem egyet kiszedtem már torpedóval utána persze prém noob lettem XD de hát az érzés azért megéri :)

Nemsokára én is elérem az Izumot aminek megint csak kellemes a másodlagos fegyverzete. Bár ahogy az egyik kolléga mondta a csatahajóval nem rombolóra vadászunk hanem cirkálóra vagy ellenséges bb-re. Úgy meg aztán élvezetes tud lenni a csata amikor a tripla cit-et lősz az ellenséges hajónak . Neki az a torpedó :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Szete58

Több
8 éve 11 hónapja - 8 éve 11 hónapja #9681 Írta: Doktoruur
Doktoruur válaszolt a következő témában: Dühöngő
vonKurz! "állítsál meg 20km-re egy hajót, álljál meg te is, aztán lőjél rá 10*, ha lesz közte 3 egyforma, akkor még mindig kár azon jogászkodni, hogy ez random vagy rng"

Tudod létezik olyan, hogy kezelő ballisztika, illetve egy adott lövegnek is van ballisztikája. Alapvetően egy szóráskép körkörös.... lenne, ha igaz lenne. Egy szóráskép ellipszis formát vesz föl, mert a lövegek szórása lőtávban nagyobb, mint oldalirányban. És hidd el, hogy mindig! És egy adott ütegnek pl a szórása (ha a távolság mindig x) ebbe az ellipszisbe fog esni. Nem hol ide, hol oda.

A szórásképet számítással adják meg. Az, hogy ezen belül hová esik a gránát, már nyilván az. De itt a szóráskép hol ilyen, hol olyan....

Hidd el, ez nem okoskodás, főleg nem jogászkodás. Jogász nem voltam, de tüzér kiképző igen, mivel az volt a hivatásom. :)

Írtad egyszer, valamikor, hogy sokat wotoztál. Nem tudom, hogy volt-e artyd. Amikor ott arty célzásra váltasz (bocsi, de nem tudom a nevét), ott jól látható a szóráskép. Nos a bajom itt nem az, hogy ebbe az ellipszisbe miért össze-vissza esik a gránát, mert az teljesen logikus. A baj, hogy maga a szóráskép egy fos. :)

U.i.: Félreértettél Nas. Nem vadászni akarom a DD-ket. Sose tettem és nem is fogom. Én csak azt vetettem föl, hogy rajtam múljon a lövés másodlagossal is. De persze ez nem igaz, amikor a játék nagy része random.... Ezért is szüneteltetem már egy hete.

U.i2: Nem veszekedni akarok. Csupán csak próbáltam rávilágítani a helyzetre, amit Palanova is leírt. Végre találtam egy jó játékot, jó társasággal, amit elkezdtek szétcseszni. Ez a bajom. BÉKE! :)
Utolsó szerkesztés: 8 éve 11 hónapja Doktoruur által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Szete58

• cefd97f85c66db05576e7ec76e55ac13
  • Látogató
  • Látogató
8 éve 11 hónapja #9682 Írta: cefd97f85c66db05576e7ec76e55ac13
cefd97f85c66db05576e7ec76e55ac13 válaszolt a következő témában: Dühöngő
Ha végképp szétcs*szik a játékot akkor megyünk a következő ilyen vagy hasonló játékra, ennyi. Utód jelölt már megvan, kérdés hogy az itt tapasztaltakat miután megvitattuk és közös nevezőre hoztuk a WG felé van-e értelme továbbítani vagy sem.
Mert tény hogy ha nem tudnak a "hibákról" akkor nem is javítják ki, más kérdés hogy ez hiba-e egyáltalán.
Tapasztalatom szerint 1-1 cég hajlamos arra hogy meghallgatja a játékosokat és aszerint cselekszik, de jellemzően csak a leghangosabbakra figyel és a cselekvés sem hetekben, hanem félévekben mérhető.

Oldalmegjelenítési idő: 0.450 másodperc

Fórum hozzászólások

• Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.