Csak egy gyors kérdés...

Több
8 éve 9 hónapja #12890 Írta: Doktoruur
Doktoruur válaszolt a következő témában: Kérdés

Trucker39 írta: Akár nyithatsz neki egy új topic-ot is és oda mehet az ilyen video berhelős kérdés felelek.

Biztosan sok mindenkit érdekel a dolog, hiszen a Replay elszáll, a video megmarad. ;)

Más dolog, hogy én csak az elsőt tudom megnézni, de ez most nem tartozik ide.

Amúgy meg Fraps, Bandicam, meg mi is még.... nem jut az eszembe.

Már mindegy. Majd ha jön egy moderátor, akkor nyit egyet és átteszi a hsz-t oda. :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 9 hónapja #12891 Írta: Trucker39
Trucker39 válaszolt a következő témában: Kérdés
A módszere nem túl bonyolult amúgy. Van itt pár szakértője a témának, majd megszakértik neked. A WoT-ban én is csinálgattam néhányat, de az rég volt.
Így inkább nem szólok bele, ki tudja, mekkorát fejlődött azóta a technológia.

Több
8 éve 9 hónapja #12908 Írta: ledgeri
ledgeri válaszolt a következő témában: Kérdés

Doktoruur írta: Srácok! Abban kérnék segítséget, hogy hogyan tudnék videót csinálni. Milyen program kell hozzá (ha van magyar nyelvű...), aminek a kezelése viszonylag könnyű. Ha van ideje valakinek azt is leírhatná, hogy mi a menete (szájbarágósan) a videó elkészítésének. Semmi extra nem lenne, csak zenét tennék rá és ennyi. Amennyiben privátban jobb lenne az "oktatás", akkor megoldható természetesen. Előre is köszi!

Felvenni, vagy szerkeszteni kéne? Mert felvenni gépfüggő, hogy tudod-e jól . Ha kritériumoknak megfelel a géped akkor meg nincs megállás!

Több
8 éve 9 hónapja #12913 Írta: Doktoruur
Doktoruur válaszolt a következő témában: Kérdés

ledgeri írta:

Doktoruur írta: Srácok! Abban kérnék segítséget, hogy hogyan tudnék videót csinálni. Milyen program kell hozzá (ha van magyar nyelvű...), aminek a kezelése viszonylag könnyű. Ha van ideje valakinek azt is leírhatná, hogy mi a menete (szájbarágósan) a videó elkészítésének. Semmi extra nem lenne, csak zenét tennék rá és ennyi. Amennyiben privátban jobb lenne az "oktatás", akkor megoldható természetesen. Előre is köszi!

Felvenni, vagy szerkeszteni kéne? Mert felvenni gépfüggő, hogy tudod-e jól . Ha kritériumoknak megfelel a géped akkor meg nincs megállás!

Bevallom, csont hülye vagyok hozzá. A lényeg: van egy wows replay file, amit ugye vissza tudok nézni, ha társítom a wows.exe-vel. Na ebből szerettem volna egy videót csinálni úgy, hogy zene megy alatta. Sajnos 0.5.2.1 verziós a replay, így már visszanézni sem tudom. (már ha ez befojásolja) Mivel nem ismeri fel a videó készítő progi amit leszedtem (már töröltem), így arra gondoltam, hogy át kellene esetleg konvertálni mássá... Vagy nem tudom... Valami olyasmit akartam csinálni, mint amilyeneket Bodzy szokott.

Több
8 éve 9 hónapja #12937 Írta: ledgeri
ledgeri válaszolt a következő témában: Kérdés
Ebből konvertálni nem fogsz tudni... kell hozzá az egész játék, a fájlok, minden... az engine olvassa.... Ő is, meg mindenki a képernyőt veszi fel, ami meg már mindennel ugyanúgy megy... Milyen géped van? (proci, ram, háttértárak, VGA)

Több
8 éve 9 hónapja - 8 éve 9 hónapja #12941 Írta: zstorok75
zstorok75 válaszolt a következő témában: Kérdés
Üdv Doki!

Kezdeném akkor én, ha megengeded.
(Azt mondom el, hogy én hogy csináltam...)

Először is kell egy olyan video rögzítő progi, amely a képernyőn éppen látottakról képes videot készíteni. (Én a FRAPS-ot használom.)
Ez egy nagyon egyszerűen használható program. Megadhatod, hogy hova mentse a képeket és a videókat külön-külön, illetve megadható, hogy mely gombok indítsák és állítsák le a felvételt, vagy mely gomb lenyomására készüljön képernyő kép. Megadható még, hogy a képernyő képek milyen felbontásban legyenek mentve, illetve, hogy a video milyen képkocka sebességgel rendelkezzen. Tényleg nagyon egyszerű a használata. Az elkészített video file méretének, csak a vinyó szabad kapacitása szab határt. (Ebből mondjuk nem ár bőven, mivel a FRAPS viszonylag nagy méretben ment. Csak hogy kézzelfogható legyen, kb 15 perces videó a WoWs-ban, 2560X1080-as felbontásban, full grafikai beállítás mellett, kb 55-60 GB-ot tesz ki. Kisebb felbontáson és képernyö méretnél, értelemszerüen valamivel kevesebbet.)
Nagyon sokféle program létezik hasonlóan a FRAPS-hoz. Hogy melyik a legjobb, egyértelműen nem lehet kijelenteni. Általában az a legjobb, amely kelégit a kívánalmainkat. Abból pedig van bőven, mindenkinél más konstellációban...
Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy egy futó alkalmazás (Pl: WoWs mellett a video rögzítő progiknak is kell erőforrás, néha nem is kevés, amely leginkább a video felbontásán és a képkocka sebességtől függ. Tehát ha minimális felbontáson, vagy annak közelében tudod csak futtatni WoWs-t, akkor ne fűzz sok reményt ahhoz, hogy a játék mellett még a video rögzítő program is fog tudni futni. Ezek a progik leginkább a videokártyát terhelik meg, ezért nem árt, ha itt van a rendszerben egy kis felesleg.

Aztán kell egy olyan video tömörítő program, mely az elkészült "nyers" video fájlt emészthetőbb méretűre tömöríti a lehető legkisebb veszteséggel. (fenti példánál maradva, az 55-60 GB-ból HD minöség mellett, kb 1.5-2 GB lesz)
Jó pár képernyő rögzítő program rendelkezik beépített tömörítővel, mely a felvételt követően, vagy azzal párhuzamosan (real time) elvégzi a tömörítést. A FRAPS-nak nincs ilyen. Ezért én a Format Factory, tényleg egyszerű, de nagyszerű progit használom erre. Megadható, hogy milyen célra akarod felhasználni a videót, (HD, youtube, telefon, stb.) és automatikusan beállítja a paramétereket hozzá. Neked csak meg kell adni, hogy melyik filet akarod tömöríteni, és milyen formátumban, milyen néven mentse a kész filet!
Ebből is van jó néhány, lehet választani.

A következő, a video szerkesztő program. Ez az a progi, amely a leg látványosabb végeredményt adja, ugyanis itt készül a film. Vághatsz, effektezhetsz, hangot, zenét, szöveget keverhetsz a videód alá, de még fotókat is szerkeszthetsz bele, stb, stb.
Én, (most biztos sokan kritizálni fognak...) a Windows saját, letölthetö progiját, a Movie Maker-t használom. Félelmetesen egyszerű kis progi, viszont meglepően jó vidiket lehet vele csinálni. Nem profi videós program, de amire nekem (és valószínűleg neked is) kell, tökéletesen megfelel. Nagyon egyszerűen, és gyorsan használható. Gyakorlatilag 2-3 video elkészítése után magabiztosan fogsz mozogni a programban.
Megjegyezném, hogy a video tömörítő progira csak azért volt szükségem, mert a MovieMaker nem kezeli a FRAPS "nyers" fileokat. Másik video rögzítő vagy szerkesztő programmal a tömörítés lehet, hogy ki is hagyható.

Ez után már nincs más hátra, publikálni kell az elkészült művet. Illetve ezzel egyidejűleg, széles mellkassal, bezsebelni az elismeréseket. :P

A javaslatom a következő lenne.
Először próbáld az egyszerűbb programokat, azokkal megtanulhatod az alapokat. Később, ahogy fejlődsz, úgy változik majd az igényed a progik tudásával szemben illetve, rájössz, hogy mire van és mire nincs szükséged velük kapcsolatban és akkor már sokkal könnyebben tudsz dönteni, hogy milyen célhoz, melyik progit használhatod jobban.
Nekem is van egy másik video szerkesztő programom, de azt azért nem ajánlom kezdésnek, mert lényegesen bonyolultabb a használata, bár a tudása is nagyobb. A Movie Maker-rel viszont tényleg egyszerűen és gyorsan lehet jó eredményt elérni, tehát könnyen és gyorsan jön a kezdeti siker.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

(Mostanában, megint gondolkozom rajta, hogy újra elkezdem. A sok "szar" között, csak el fér az enyém is...!? :P
Utolsó szerkesztés: 8 éve 9 hónapja zstorok75 által.

Oldalmegjelenítési idő: 0.378 másodperc

Fórum hozzászólások

• Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.