Rangsorolt csaták / Ranked Battles

Több
6 éve 10 hónapja - 6 éve 10 hónapja #49707 Írta: leopardusz
leopardusz válaszolt a következő témában: Kérdés

Mydgard írta: En is balanszolasra gondolok. Hogy mi a hasznuk? Inkabb celjuk, hogy a szoras ne legyen szelsoseges legrosszabb es legjobb jatekosok win rateje kozott. Ne 10-90% win rate-u emberkek legyenek, hanem 40-60% koze essen a java. 40% win rate alatt mar tomegesen hagynak el a jatekot, szimplan a sikertelenseg es az ebbol fakado frusztracio miatt. Ebbe nyul bele a WG algoritmusa, ha jol jatszol es sokat nyersz, egyre tobb gyengebb jatekossal kezd osszerakni, akkor mar lehetetlen lesz nyerned, mert a csapat 3/4-e halott az elso 5 percben... Ennek ellentete, amikor barmit csinalsz, nyersz. Sokszor meg sebezni sincs idod. Na es van a kiegyensulyozott, a tok szoros, utolso verig tarto csatak. Szoval nem enged senkit tulsullyedni, de tulnoni sem.

A rankednel is befolyasolt az MM, nem veletlenul aranyszabaly, hogy 2 egymast koveto vereseg utan tarts szunetet, vagy 4-5 zsinor gyozelem utan szinten celszeru. Van amikor jobb jatekosokkal rak ossze (winning streak) es van amikor elkezd a gyengebbekkel (loose streak). Ezt neked kell eszrevenni.

megmonom h miért nem müködik ez a beosztás... Addig rendben, h ha tul jó vagy, próbál visszasorolni a wg. S kezd gyenge játékosokkal egyberakni, jók ellen. DE. Ahhoz h téged, jó játékost visszahúzzon, betesz melléd 11 hullajelöltet? Nem botokról van szó figyelem. hanem élő játékosokról. Arról volt szó, h a gyengéket pozitivan diszkriminálja, próbálja emelni a nyerési esélyt. vagyis őket nem áldozhatja be arra h téged szivasson.... Érthető h miért bukik meg ez az elmélet?
Ha botokat tenne be melléd, akkor még logikus is lenne. De igy, emberekkel, a többi játékossal nem lehet megcsinálni. Most akkor a 12, vagy 24 játékosból kinek a manipulált MMje érvényesüljön? A tiéd, akit szivatni kell, vagy a noob társadé, aki viszont pozitivat kéne kapjon. Az ellenféltől a bot, vagy a jó játékos mmje?
Szóval ezt igy nem lehet megcsinálni, azt hiszem belátható...

Persze mondhatjátok, h akkor viszont a hajód statisztikáival fog vissza... :silly: ezt nem tudom megcáfolni, mert nincs rálátásom, esetleg infózseni kollégánk tudná ezt kideriteni ;) :P
ne felejtsétek el h a wot leirásában csak a tierbesorolást emliti mint lehuzú-felemelő lehetőséget.

Remélem most már mindenki egyetért :lol:
Utolsó szerkesztés: 6 éve 10 hónapja leopardusz által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
6 éve 10 hónapja #49708 Írta: Shogun
Shogun válaszolt a következő témában: Kérdés

Mydgard írta:

Storm írta: Értem én, hogy ebből jön a következtetés, hogy befolyásolva van. Én a logikáját nem értem, hogy miért csinálják? Mi ebben a hasznuk?

En is balanszolasra gondolok. Hogy mi a hasznuk? Inkabb celjuk, hogy a szoras ne legyen szelsoseges legrosszabb es legjobb jatekosok win rateje kozott. Ne 10-90% win rate-u emberkek legyenek, hanem 40-60% koze essen a java. 40% win rate alatt mar tomegesen hagynak el a jatekot, szimplan a sikertelenseg es az ebbol fakado frusztracio miatt. Ebbe nyul bele a WG algoritmusa

Látom nem megy a matek. ;)

Mutass már nekem olyan nagyszámú, véletlen számokból álló sorozatból számított számtani átlagot, ahol nem a középtartomány felé húz az átlagérték, hanem az általad említett 10-90% között mozog. Majd üzenj ha megtaláltad :lol:
Szóval maradjunk a kb 50%-nál. Ehhez társul még két dolog. Az egyik az RNG, lásd, hogyan szóródik a lövedék, gyújtasz e éppen stb... A másik dolog az egyéni képességek és ez az, ami jóval többet számít. Egy unicum játékos szar RNG-vel*** is jobb eredményt fog kihozni a csatából, mint egy "most-éppen-minden-összejött" ÓtvarJóska player. Miért? Mert Jóska menekülni fog a full hp-s Bismarckjában ülve hatos hajók elől, míg a jó játékos úgy fog helyezkedni, hogy többet tudjon olyan célpontokba lőni, amiből haszna is van.

És bumm, így lett a Chocapic. Így fog kitolódni a cirka 50%-os átlag olyan 40-60-ra, elvégre mégsem egy darab kockadobás a csata eredménye, hanem ahogy az imént írtam, RNG és skill.

***a szar RNG nem jelenti automatikusan azt, hogy nem fogsz jól szerepelni a csatában és minden lövésed irányítottan mellé fog menni a nem létező WG istenek miatt. Nekem is indult úgy meccsem Derpitz-cel, hogy tíz perc után sem haladtam meg sebzésben a húszezret, de ahelyett, hogy sírdogáltam volna, taktikát váltottam és 120k-val jöttem ki a végén. Mert olyan helyzeteket teremtettem magamnak, amit ki tudtam használni, pl közelebb mentem és az addigi overpenek átütőkké és citadellákká változtak, no meg beindultak a másodlagosok is.

De aki továbbra is hinni akar abban, hogy irányítva van a játék, sőt az egész életük és úgy élnek, mint Jim Carrey a Truman Showban, annak csak tapsolni tudok. Azt is csak mosolyogva.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Storm

Több
6 éve 10 hónapja #49709 Írta: chapo990
chapo990 válaszolt a következő témában: Kérdés
Amikor egymás után 10 csatában 10 romboló van a pályán, aztán beteszek egy "ölj rombolót" küldit, és amíg meg nem csinálom 1-2 rombolós csatákba sorol, aztán utána megint 8-10 romboló jön, az se nincsen irányítva, ugye? XD

Vagy amikor az MM hozzánk besorsol 2 radaros hajót, az ellenséghez meg 7et... (és még úgyis nyertünk, lol)

Több
6 éve 10 hónapja #49711 Írta: Storm
Storm válaszolt a következő témában: Kérdés

chapo990 írta: Amikor egymás után 10 csatában 10 romboló van a pályán, aztán beteszek egy "ölj rombolót" küldit, és amíg meg nem csinálom 1-2 rombolós csatákba sorol, aztán utána megint 8-10 romboló jön, az se nincsen irányítva, ugye? XD

Vagy amikor az MM hozzánk besorsol 2 radaros hajót, az ellenséghez meg 7et... (és még úgyis nyertünk, lol)

Ez rng. Radaros hajókat meg nem veszi figyelembe az mm.

Több
6 éve 10 hónapja - 6 éve 10 hónapja #49712 Írta: Mydgard
Mydgard válaszolt a következő témában: Kérdés
Nyilvan az egyik nap zsinorban nyerek 15 csatat, majd a masikban bukok 15-ot ugyanigy es ezt valtogatja is, tok veletlen lehet. :lol: Egyik nap meg tudok jatszani, a masikban elfelejtek... Jonnek a szoposzeriak, de sok embert lattam mar innen a Duhongoben...
Utolsó szerkesztés: 6 éve 10 hónapja Mydgard által.

Több
6 éve 10 hónapja #49713 Írta: Storm
Storm válaszolt a következő témában: Kérdés

Mydgard írta: Nyilvan az egyik nap zsinorban nyerek 15 csatat, majd a masikban bukok 15-ot ugyanigy es ezt valtogatja is, tok veletlen lehet. :lol: Egyik nap meg tudok jatszani, a masikban elfelejtek... Jonnek a szoposzeriak, de sok embert lattam mar innen a Duhongoben...

De akkor mit tettél, hogy veled ezt csinálják velem meg nem?

Oldalmegjelenítési idő: 0.312 másodperc

Fórum hozzászólások

• Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.