Fontos tisztázni valamit, a vadász felállás nem jelenti konkrétan azt, hogy haszontalan vagy, miért is?
Elsődlegesen az ellenséges cv repülőinek blokkolása, lelövése, a gépállományának elfogyasztása értelemszerűen a csapatod támogatása. Mivel a lelőtt gépek már nem képesek a csapatod hajóinak támadására. Valamint a vadászok kiemelten alkalmasak az ellenséges rombolók felderítésére és őrületbe kergetésére
mivel a cirkálók és saját rombolók ilyenkor azonnal halomra lövik a felderített rombolót (ha..
) a többit mindenki érti.
Viszont van egy fontos szabály, amire az eddigi játékaim során jöttem rá, az pedig a következő:
- vadász felállásban agresszívnak kell lenned, folyamatosan keresned kell az ellenséges cv kötelékeit.
ellenpélda: sajnos sokan elkövetik azt a hibát, hogy leragadnak a saját flotta közelében, illetve magukat védelmezik, így nagy teret biztosít a támadó cv játékos irányába, amit ki is lehet használni.
Adolf Galland, a II. világháborúban tökéletesen lefestette a légierő vadászainak feladatát. Az pedig nem más, mint behatolni az ellenséges légtérbe, csatára kényszeríteni az ellenséges légierőt, akár úgy is, hogy a bázisukon vagy annak közelében mérnek rá csapást. Avagy lásd Pearl Harbor esetét, amikor a japán légierő a földön semmisítette meg az amerikai gépeket, ugyanez pepitában a lengyel és francia hadjárat idején a németek részéről. Szóval nem szabad lélegzethez juttatni az ellenfél cv játékosát.
Mit értek ez alatt? Azt, hogy bizony rá kell repülnöd az ellenséges cv-re, és ha kell még a kiindulás közben elkapod a gépet. Ha a cirkálók közelében marad, akkor figyelsz, és várod a megfelelő alkalmat.
Sose ragadjatok le a saját csapat felett!!!!! A másik, ne lövesd le a gépeidet fölöslegesen... miközben az ellenséges hajók felett repkedsz
Akkor mi a megoldás????- maradj látótávolságon belül, de a légvédelem hatókörén kívül.
Egy példa, Ranger hordozóval voltam (nálam támadó setup), és velem volt egy Saipan, vadász felállással. Ellenünk két Saipan volt, mindkettő támadó setup-al.
Megbeszéltük, hogy egy vagy két kötelékkel támogat a saját Saipan, és én a támadó erőmmel rámegyek az első ellenfélre. Tökéletesen működött, lefogta a Saipan vadászait, én pedig áttörve a légvédelmen elsüllyesztettem az első Saipant.
Hol volt a gond? A Saipan elvitte a harmadik vadász köteléket is, és a megmaradt Saipan a két torpedóvető századával átjutott a vadász hézagon és engem támadott elsőként, ott álltam védelem nélkül, miközben a saját játékosom 3 kötelékkel a megmaradt cv vadászait kergette. Oda is lett a hp-m fele. A második támadásnál ugyan ez volt, elindultam, hogy elkapom a megmaradt cv-t, de nem értem el oda, mert a vadászok megint világba voltak, és az ellenséges Saipna elsüllyesztett.
Vadász felállás esetén mindig a torpedóvetőket kapd el elsőként, a bomba csak gyújt, de ha be kapsz egy torpedót, javítanod kell, és ha utána jön a bombázó, akkor szépen kigyújt, és égsz mint a Reichstag
Tehát egy fajta támadást ki tudsz védeni, de egy kombinált támadás esetén ki vagy szolgáltatva a javítási idő miatt.