ismerős a listában
volt egy kis elvi vitám utána a kollégával, inkább eszmecsere mint vita
azt mondja, hogy szeretne olyan légvédelmet, amelyik cirkáló nélkül is működhet, és megfog 2 hullám támadást...
én amondo voltam, hogy cirkáló nélkül nem lehet túlélni, egyet maximum, de kettő nagyon sok.ráadásul ugy kell tulelni a 2 támadást, hogy ne 1000 hp maradjon égő hajoval
kicsit vissza az alapokhoz, szeptemberben még minden japán CV vadász nélkul rohangált, támado setuppal,és minden meccs automatikusan azzal kezdodott, hogy a cv elmegy a masik cv-ert... (7-8 tierben) ezt elvették, kaptak torpedo helyett vadaszokat, ezzel meg kihereltek az amerikai vadasz nelkuli tamado setupot is.
és eljövend a 9-10 tier, ahol visszakapták a támadó setupot, 24 bombázó mindkét oldalon, +15% hp-val, az nagyjából olyan, mintha +1 tiert kapna a bombi ugye, és kapnak ugyan vadászt is, de nagyon keveset.
kapnak annyi repülőt, hogy egyetlen támadással megölhetik az ellenséges cv-t, és a tudást, hogy a másik cv is megölhet. akkor amikor akar, kivéve ha kapunk cirkáló fedezetet.
egy kilences cv megvédéséhez japán CV ellen tokeletesen elegendo egy Myoko, Pensacola, egy barmi.
nem leloni kell a gepeket, tokmindegy lelovik-e kis tulzassal, az a lenyeg, hogy eltereljék a torpedokat, meg a japan bombikat.
ha ami bombi jon, az szívas, akkor nincs mese, le kell loni őket, bármily reménytelen... ugyanakkor az amerikainak csak 1 raj torpedosa van... az is sok, őszintén szólva az is tobb mint zavaro...
mindenesetre ugy gondolom, hogy 9-10 tier minőségében más mint a lejjebbi meccsek, itt azt kell eldönteni, hogy első hullámban menjek a CV-ért, és ha megolom, akkor az jo a csapatnak, de legjobb nekem, vagy elsonek dobjam ra egy Shimara barmire amim van, hiszen az elso percekben gyakran 2-3 cirkalo is kiseri a CV-t, ők idovel elmaradnak persze...
sokkal tobbszor jonnek el értem egyébként első hullámban, mint nem, és én is ezt proballom jobb hijan evolucios alapon
2 probalkozasra van ido mellesleg, ha az ellenfél CV 2-3 támadással zuzza a csapatomat, (közelebb van a frontvonal ugye mint ha értem jonne) akkor elfogy annyira a tobbi hajo, hogy muszaj segiteni nekik, ha ekkor nem tudtam megolni a CV-t, ha csak 1000 hp is maradt rajt, akkor elpazaroltam az elso 2 tamadasomat, (a 4 maximum 5-bol) es ezzel buktuk is a meccset...
ha nem vedik tul erosen, azaz mondjuk kilences CV-t maximum egy Kutuzov/NO, akkor elso korben sebzek rajt akkorat, hogy a maradek 10-15k hp-jat konnyeden megoldom...
ha vedik, es marad 35-40k hp-ja, akkor nincs mese, hagyni kell, és altatni a gyanakvást
nagyon kevés cirkálo tart ki a legutolso pillanatig a CV mellett...