A mai nap tesztelgettem kicsit a gyakorló szobát.
A következő dolog cseszte fel nagyon az agyam!
Lévén, hogy én szinte csak csatahajókkal játszom, gondoltam, kipróbálom a rombolókat, és gyakorlom egy kicsit a torpedóval való lövöldözést. Mi is lehetne ennél alkalmasabb mint a gyakorló csata, botok ellen, gondoltam.
Japán t2-es Umikaze volt a gyakorló hajó. (8 km-es torpedó hatótáv, 5.6 km-es észlelési táv.)
Vagyis úgy lehet az ellent lőni, hogy az még nem lát. Gondoltam, így a gép a helyzetemet sem ismeri majd, és ennek segítségével, többféle támadási technikát is kipróbálhatok.
A "csoda" itt kezdődött!
Az ellenfélnek beállított hajók mindegyike, úgy jött felém mintha zsinóron húztam volna magamhoz, teljesen mindegy, hogy a pálya mely részén voltam, és hogy használtam e füstöt vagy sem. Addig ugyan nem lőttek, amíg látótávba nem értem nekik, de nyíl egyenesen tartottak felém.
Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy bizony rendelkezésre áll minden egyes játékos pillanatnyi tartózkodási helye a pályán, szerver vagy kliens szinten.
Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy ha az aim bot "csaláshoz" felhasználható a másodlagos lövegek célzásához használatos előretartási távolság, akkor ez is kinyerhető, (egy kis furfanggal) és felhasználható, mondjuk egy rejtőzködő romboló, vagy épp nem spottolt másik hajó helyzetének láthatóvá tételére.
Ez csak azért fordult meg a fejemben, mert többször is olvastam itt a fórumon, hogy páran arra panaszkodnak, hogy elviekben minden ellenfél helyzete ismert volt számukra a térképen, és ez alapján az illető nem lehetett észlelési távolságban senkinek sem, mégis lövést/lövéseket kapott.
Talán ez lehet a magyarázat a problémájukra!?