Technikai problémák

Több
8 éve 10 hónapja - 8 éve 10 hónapja #12065 Írta: AtuqShaman
AtuqShaman válaszolt a következő témában: Technikai problémák

Sith7 írta: 1 éves a gép, de portalanítva nem volt

Sajnos, de máris meg van egy baj forrása.

Sith7 írta: és mivel 2-1 év garancia van rá, nem szívesen szedném szét ...

Gondolom 2+1 akart lenni :)

Egyáltalán nem is kell szétszedni. Vásárolj egy sűrített levegős spray-t (vigyázz nehogy véletlen kontakt spray-t vegyél, egyes boltokban egymás mellé teszik a kettőt) és rövid fújásokkal szépen fújd ki a port belőle. A ventilátor ki- és beömlő nyílásnál mind a két irányba fújasd meg párszor. (dobozt NEM felrázni előtte)

Kompresszor nagyon nem ajánlott. Ugyanis a kompresszorban kialakuló kondenzvíz a levegővel együtt távozik. Így a vizet is befújod a gépbe, ami nem nagyon tesz neki jót-finoman szólva.

Egy számítógépet rendszeresen "ápolni" kell mint egy növényt hogy kifogástalanul működjön, különben hamar megadja magát. Sajnos az embereket nem világosítják fel vásárláskor a portalanítás fontosságáról pedig nem kell szakértelem hozzá meg barkácsolás sem.

Amúgy a 90 fok már túl magas. Ha más programnál is rendszeresen 70 fok fölött van a hőmérséklet takarítás után is, akkor vedd fel a supporttal/szervizzel a kapcsolatot. mert az állandó túl magas hőmérsékletben maximum még 1 évet húzza majd a masina. De a garancia lejártánál tovább semmiképpen nem fogja.
Utolsó szerkesztés: 8 éve 10 hónapja AtuqShaman által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 10 hónapja #12070 Írta: AtuqShaman
Ha szerencséd van az alábbi dupla rézcsöves hűtők egyike van a gépedben.

www.ipc-computer.eu/largeimage/CPU-coole...692452.jpg?addText=1
encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:...O-7k_ZYVPaiogw4Vf2Cg

Gondolj bele ennek kell hűteni egy i7-es procit meg egy AMD vga-t. Ez mindössze egy tenyérnyi hűtő ami ráadásul nagyjából egy centi lapos.

Egy i7-re ilyet szoktak tenni legalább(középen a gyári ami már nagyobb a laptop hűtőnél):
www.legitreviews.com/images/reviews/880/...7_cooler_roundup.jpg

Ez meg a vga hűtő 1 ventilátoros változata(de népszerűbb a dupla):
img1.lesnumeriques.com/test/83/8371/amd_...n_r7_260x_dissip.jpg

Laptopoknál a mobilitásért van beáldozva a teljesítmény. Lehet, hogy a belerakott hardver bírná -ha lenne hűtése- de nem bírja a teljesítményt leadni, mert a hűtés arra elég kb hogy spontán el ne olvadjon használat közben.
DE ez minden laptopra igaz. Lehet, hogy egyes "gamer" laptopok dupla vastagok meg tripla, hogy legyen hely a hűtésnek meg 2 kicsi ventilátor van egy helyett, de onnantól meg nem hordózható, mert 6-7 kiló. És azok is eléggé melegszenek.

Több
8 éve 10 hónapja #12071 Írta: AtuqShaman

Sith7 írta: Azt hittem a játékon belül van valami , ami nagyon pörgeti a dolgokat .. .mivel a többi játékban szépen megy, és azért egy 2v2 SC2 meccs, 200/200 -as unitokkal, 4 embernél, nem hinném, hogy könnyebb feladat lenne a processzornak + vga - nak

WoWs-nál én a helyedben beleszámolnám hogy a merevlemez extra használatnak van kitéve a játék felépítése miatt. Így az is eléggé termel(het)i a hőt.

Több
8 éve 10 hónapja #12076 Írta: Sith7
Sith7 válaszolt a következő témában: Technikai problémák
Köszi a válaszokat, tudom, hogy portalanítani kell, az asztali gépet portalanítom is rendszeresen, de ezt nem mertem szétszedni, a befújással kapcsolatban meg azt mondták, hogy ne csináljam, mert azzal csak beljebb fújom, és még jobban eltömítem a gépet.

Na, most legyek okos :P

Lehet tényleg le kéne venni az alsó burkolatot :S :S :S

Több
8 éve 10 hónapja #12078 Írta: AtuqShaman
Ha rendszeresen fújva van, akkor nincsenek porcicák amivel eltömítheted.
Viszont egy év alatt azért már kialakulhat. Lehet megér egy hátlap leszedést, de annál komolyabbat nem kell. Föleg ha utána havonta kifújod. (az enyém is így kapja, sosem tömödött még el)

Tudom vannak városi legendák instant felrobbanó gépekröl a befújt levegö miatt, de hidd el, ilyen forgatókönyvre még a Film+ csatorna se lenne vevö.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Sith7

Több
8 éve 10 hónapja - 8 éve 10 hónapja #12086 Írta: geotigris9
geotigris9 válaszolt a következő témában: Technikai problémák
AthugShaman

"Kompresszor nagyon nem ajánlott. Ugyanis a kompresszorban kialakuló kondenzvíz a levegővel együtt távozik. Így a vizet is befújod a gépbe, ami nem nagyon tesz neki jót-finoman szólva."

Én már vagy egy évtizede így csinálom kompresszorral (asztali és laptopnál is) te nem tudódom próbáltad- e ténylegesen kompresszorral vagy csak olvastad valahol ezt. [?]

Ráadásul jobban lehet szabályozni a levegő nyomását is kompresszornál tehát adott esetben sokkal precízebben lehet vele tisztítani.
Ha meg esetleg megy rá némi pára az pillanatok alatt elpárolog az alkatrészekről én soha nem tapasztaltam ilyet eggyébként. Az lehet esetleg valamivel nagyobb a páratartalma a környezeti levegőhöz képeset, de az minimális ebben az esetben. (Csak zárójelben jegyzem meg hogy, ha valaki szállítja most a hideg időben kint a laptopját aztán beviszi a meleg szobába na ott lehet tényleg jelentős kondenzvíz képződés esetleg a nagy hőkülönbség következtében ami tényleg okozhat esetleg gondokat.)

Írtam a levegő spray-t is lentebb, mert ha nincs kompresszor az is megteszi hátránya hamar kiürül és így relatíva drága is (nyilván nem ahhoz képest ha vennél egy új kompresszort ha nincs otthon)és a levegő nyomását sem tudod szabályozni itt.

Sith7

Azért írtam lentebb, hogy ehhez szét kell szedni mert normálisan csak így lehet kivitelezni a dolgot. Azt én sem ajánlom, hogy így befújkáljál csak zárt gépnél mert egy részét csak tényleg beljebb fújod és nem ki. Akkor inkább óvatosan porszívóval lehet némi eredményt elérni, de normálisan csak ahogyan lentebb írtam úgy lehet, fontos még amikor fújod ki a levegőt a ventilátor lappátját meg kell gátolni a mozgásban ki kell ékelni vagy megfogni ez kimaradt ott lentebb.
Utolsó szerkesztés: 8 éve 10 hónapja geotigris9 által.

Oldalmegjelenítési idő: 0.314 másodperc

Fórum hozzászólások

• Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.