Csak egy gyors kérdés...

Több
9 éve 1 hónapja #7168 Írta: marcus
marcus válaszolt a következő témában: Kérdés
Sziasztok!
Szia geotigris9!
Minimális gépigény:
CPU: Intel Core i3 mobile / Intel Core2Quad / AMD FX 4100+
RAM: 2GB
GPU: Nvidia GeForce GT8800 / Intel HD 4000 / AMD 4650+
.....................................................................................
Ami az én gépemben van jelenleg (INKÁBB KI ÍROM de nam azért mert nem tudod,csak nekem könnyebb
CPU (processzor): AMD Athlon(tm)64 X2 Dual Core Pocessor 5000+ 2,59 GHz
Ram (Memória):4,00 GB
Rendszer típusa: 64 bites operációs rendszer,x64-alapú pocesszor ez nem volt ott (Windows 8.1)
GPU (gondolom videó kártya):AMD Radeon HD 7700 serial (1GB)
És 20 megás internet,(nem mobil)
Visszatérve a CPU-ra remélem jól csináltam,nyitottam egy feladatkezelőt,és ott a FOLYAMATOKnál írja a pocesszor 30-40 % között mozog a WORLD OF WARSHIPS(32 BITES)
úgy,hogy csak a kikötőbe vagyok a játékon belül.Maga a processzor összesen 45-50% között mozog,jelenleg majdnem 11 000 játékos van fent,nem tudom a processzor terheléshez köze van,az alacsony játékosok száma.
Mentem egy csatát közben a World of warships kb 70%,a (folyamatoknál) fölött mozgott,maga a processzor 79-99% között mozgott kb 3 szór ment fel 99%-ra,átlagban 85% on mozgott.Az fps bár nem kérdezted 15-76 között volt.
Nem játszottam teljes képernyőn,a felbontás az 1280x720 volt,hogy lássam a processzort százalékát játék alatt.Remélem segítség volt amit írtam.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 1 hónapja - 9 éve 1 hónapja #7170 Írta: AtuqShaman
AtuqShaman válaszolt a következő témában: Kérdés
Kipróbálnám egy 50%-os textúra csomaggal( itt az oldalon megtalálod hogyan kell ).

Én arra tippelnék a sok ledobálás miatt, hogy a neted stabilitása nem az igazi és a szerver nem díjazza ezt.

A "falba ütközöm" effekt viszont a gépre utalhat. (nem elég a processzor teljesítménye vagy valószínűleg lassú a memóriád, a gép leírásából sejtvén DDR2-es van abban a gépben)
Nekem a laptopomon csinál ilyet, ami nem egy mai darab.

De várj geotigris9 válaszára és bocs hogy belepofátlankodtam.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 1 hónapja AtuqShaman által.

Több
9 éve 1 hónapja #7171 Írta: marcus
marcus válaszolt a következő témában: Kérdés

AtuqShaman írta: Kipróbálnám egy 50%-os textúra csomaggal( itt az oldalon megtalálod hogyan kell ).

Én arra tippelnék a sok ledobálás miatt, hogy a neted stabilitása nem az igazi és a szerver nem díjazza ezt.

A "falba ütközöm" effekt viszont a gépre utalhat. (nem elég a processzor teljesítménye vagy valószínűleg lassú a memóriád, a gép leírásából sejtvén DDR2-es van abban a gépben)
Nekem a laptopomon csinál ilyet, ami nem egy mai darab.

De várj geotigris9 válaszára és bocs hogy belepofátlankodtam.

Szia!
Egyáltalán nem pofátlankodtál bele,minden ötletet szívesen meghallgatok,és igazad van DDR2-es a memória a ram ha jól emlékszem,55-60% között mozgott a csata alatt.

• Krisztian
  • Látogató
  • Látogató
9 éve 1 hónapja - 9 éve 1 hónapja #7172 Írta: Krisztian
Krisztian válaszolt a következő témában: Kérdés
Én X2 5600+ 2*2.9Ghz-s gépen próbálgattam régebben, hasonló konfigon, már azon is játszhatatlan volt. Ez a proci benchmarkban kb 5-ét tudja (ha lehet ilyet mondani), mint amivel tisztességesen futna a játék. A wg játékai ilyenek, proci kell hozzá, ez van. Elején még lehet van 24 fps, de amint kicsit sűrűbb az eseménysor, beesik 5-10-re. És ez patchekkel ezelőtt volt, azóta nyilván csak nőtt a gépigény. Egyébként az a gép kb. 6-7 éves, és amikor összeraktam is eléggé kifutó volt már az a processzor. Viszont tökéletesen működik azóta is, pedig nem keveset volt járatva, csak nem a mai játékokra való már.
A minimális gépigényre meg annyit, hogy azzal épp elindul a játék, az ajánlott, amivel lehet kb. valahogy játszani, ha normális élményt akarsz 60 fps-el, akkor egy erősebb i5-ös nem árt hozzá 8 GB rammal, ssd-vel, meg valami 40K-s videókártyával. És nagyot ugrik a játékélmény, és az eredményeid is, ha nem a laggok világából tüzelgetsz ki. Oké, tudom, ez kb. 200K HunFt.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 1 hónapja Krisztian által.

Több
9 éve 1 hónapja - 9 éve 1 hónapja #7180 Írta: geotigris9
geotigris9 válaszolt a következő témában: Kérdés
Igen Krisztián jól összegezte a helyzetet és írt a saját tapasztalatáról is ami a legtöbbet nyom a latba. Ehhez nem is tudok már nagyon mit hozzátenni. Mivel nincs két egyforma konfiguráció (leszámítva egy két laptopot minimális asztali pc-t.)így lehet a WG-nek még elment a tesztgépén -gépein(amikor régen tesztelték), de kérdés az is milyen konfig(ok) voltak pontosan és igen a játék is egyre több kraftot fog igényelni az idő előre haladtával. Bár a játéknak jelenleg is vannak optimalizációs problémái tehát egy megfelelő pc esetében is lehetnek gondok.

És kitérnék az internet szolgáltatóra is mert ez is befolyásolhatja pl. nem mindegy a hálózati sebesség, hogy hogyan kapcsolódsz a netre és menyire stabil (ez lényeges) az internet kapcsolat nálad. (De-stabilizálhatja, ha többen is használják egy időben pl.)
Egy próbát megérne még, hogy megnézed a böngészőben játék előtt és közben is a hálózati sebességet,(pl.: www.speedtest.net/ ) hogy ott a tesztoldal(ak) mit írnak főleg PING értékre, ha ott jó a ping játék közben is, akkor tényleg kevés a géped sajnos hozzá.
És befojtásólhaja még a játékszolgáltató szerverének a fizika távolsága is. (Pl.: az egyik szolgáltatónak a szerverei /mert neked az adatcsomagjaid oda futnak be először és onnan utána csak kért szerverre/ tehát pl.: a fizikailag közelebbi játékos/szolgáltató vélhetően kisebb ping értékkel fog játszani. Ezért lehet pl.: tapasztalni a WOt-nál, hogy míg az egyik szerveren magas a ping a másikon nem. :lol: De itt még szóba jöhet a szerver pillanatnyi terheltsége is.
Ugye milyen egyszerű? :lol:
Ha bárhol valami nem jó(a géped, a szolgáltatód, a játékszolgáltató) akkor már az egész játék nem lesz jó! :blink:

Így természetesen a "puding próbája az evés" mint általában mindennel és ha mindent levettél a minimumra és mindent megnéztél és nem fut akkor ez van. Gyűjtögetni kell egy erősebb konfigra a jó hír viszont asztali gépnél kicsit olcsóbb mert pl. tápot, monitort, klaviatúrát nem kell újat venni. Vélhetően "csak" alaplapot, procit, videokártyát és memóriát lenne kicserélni. Az SSD jó, de sima HDD-vel is flottul kell már mennie!

A nincs sok zséd rá érdemes szétnézni a Pro hardver Oldalainál (a hardveraprón pl.) is töredék pénzért lehet megfelelő Konigot összepakolni akár.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 1 hónapja geotigris9 által.

• Krisztian
  • Látogató
  • Látogató
9 éve 1 hónapja #7183 Írta: Krisztian
Krisztian válaszolt a következő témában: Kérdés
Amd-t nem írok, ahhoz nem értek. A konfigban az alaplapot kellene cserélni, ddr3 asra, és mondjuk amibe belemegy egy i7-es, hogy később tudj fejleszteni. Ez olyan 15-20K Ft. Ramból első körben pl 4 GB ddr3 1600Mhz, az 8K, ezt is tudod bővíteni később. Processzorból minimum egy i3-as, de inkább i5-ös, az 55K. A videókártya az kakukk, mert a AMD Radeon HD 7700 series több féle kártyát takar, kellene a pontos típus, hogy 7750,7770,7790. De szerintem ez egy i5-össel még maradhat, a proci kihajtja maximumra amit tud. Táp ház, monitor, billentyűzet, stb ez mind kompatibilis, tehát ha működnek, jók. Ssd első körben nem létkérdés, az csak az első csatát befolyásolja, hogy mennyi idő alatt tölt be, játék közben már a hdd is megfelelő, lehet vele játszani. Szóval olyan 80K-ból azért már meg lehet ejteni egy cserét, hogy menjenek a hajók normálisan, és később ha pénzed lesz, egy ilyen konfigot sokáig tudsz fejleszteni.

Oldalmegjelenítési idő: 0.365 másodperc

Fórum hozzászólások

• Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.