Csak egy gyors kérdés...

Több
9 éve 1 hónapja #6664 Írta: leopardusz
leopardusz válaszolt a következő témában: Kérdés
CV ellen nekem többször is, még cirkálóval is megadta a citadellát a HE lőszerrel.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 1 hónapja #6665 Írta: Grievous
Grievous válaszolt a következő témában: Kérdés
CV-nél én cirkálóval is tapasztaltam, hogy HE-vel ad citadellát. Csatahajóknál szinte mindig AP-t kell használni, kívéve rombolók ellen, többször volt, hogy csak egy ezrest adott 4 lövedékre is, máskor meg 5k-t vitt a sorozat :whistle:

Több
9 éve 1 hónapja #6667 Írta: tyer82
tyer82 válaszolt a következő témában: Kérdés
Azt nem tudom, a játékban mennyire valósult meg ez, de a valóságban a puha (páncélozatlan vagy szinte páncélozatlan) célok ellen a HE lövedék a hatásosabb, mivel az általában orr gyújtós, így becsapódáskor azonnal robban. Az AP lövedékek fenékgyújtósak, és késleltetett gyújtással rendelkeznek, és van egy minimális páncélvastagság, ami beindítja (az eddigi olvasottak alapján úgy tudom, egy 25 mm körül volt). tehát ha egy hajót csak 10 mm-es lemezekből készítették, akkor gyakorlatilag csak kilyugatta, de nem indította be a gyújtót (persze ez az egész így eléggé le van egyszerűsítve :) ).

• cefd97f85c66db05576e7ec76e55ac13
  • Látogató
  • Látogató
9 éve 1 hónapja #6669 Írta: cefd97f85c66db05576e7ec76e55ac13
cefd97f85c66db05576e7ec76e55ac13 válaszolt a következő témában: Kérdés
Igen, ez benne van az Alapokban és a videóban is. Más kérdés hogy a játékban ténylegesen hogyan is működik.
Azt a videó is megerősíti, hogy könnyű és közepesen páncélozott hajók ellen, rombolók, kezdő cirkálók, és anyahajók ellen a HE a hatásosabb. És igen, én is tapasztaltam, cirkálóval anyahajóra HE lövésnél citadellát, igaz nem pont ott ahová az Alapok oktatórésze mutatta, mert nálam pl a Bogue esetében az irányítótorony töve az ahová rendszerint beadja a citadellát és nem középen a vízvonalnál a gépháznál.

Tehát akkor egyelőre jelen patchszinten kijelenthetjük, hogy Csatahajóval alapból AP, max rombolók ellen HE.

Mi a tapasztalat a többi hajónál?
Cirkálóval HE-t szoktam használni, kivéve csatahajó és cirkáló ellen. Abban az esetben átváltok AP-ra. De nem mindig jut eszembe így a hosszabb utat is szoktam használni, vagyis HE-vel csatahajó ellen. Rendszerint közepes szintű játékos elnyomja az első tűzre az oltást, így utána már végigég ha sikerül felgyújtani. De ez a gyújtás is érdekes kérdés, hogy mikor is gyújtja fel és mikor nem. Ez is eléggé véletlenszerű, ahogy én tapasztalom.

Több
9 éve 1 hónapja #6674 Írta: tyer82
tyer82 válaszolt a következő témában: Kérdés
CV-nél gondolom más a helyzet, másképp helyezkedik el a citadella, mint a többi hajón, már ha egyáltalán páncélozzák valamilyen szinten a hordozót. Egy CV-nél nem feltétlen okoz nagyobb kárt a kazán sérülése, mint mondjuk a nagy kiterjedésű, nagy terű hangárfedélzeteken 1-1 találat (ahol harc közben ugye tele üzemanyaggal, lőszerrel, bombával....)

Több
9 éve 1 hónapja #6676 Írta: Jacktor
Jacktor válaszolt a következő témában: Kérdés
CV-t is AP-val lövök (CA-val is), mivel ami az igen terjedelmes fedélzeten keresztül talál, az szinte biztos hogy citadella lesz.

Oldalmegjelenítési idő: 0.445 másodperc

Fórum hozzászólások

• Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.