Hali!
Nagyon nagy tapasztalatom van Japán DD szinten a képekből látható is! Zárt bétában csak 70 000 Xp kellett volna a Shimakaze-hoz, jelenleg csak 10 000xp kell, így ma meg is lesz!!!
Sajnálatosan azt kell mondjam a kezdőknek,hogy igen, ennyire sérülékenyek maradnak a japán DD-k! Több helyre is leírtam, ha amcsi dd-vel találjuk szembe magunkat fordulás, füst, és tünés! Nincs esélyünk más amcsi DD-el szemben mert nem csak arról van szó, hogy írtó gyorsan lőnek, hanem arról is, hogy nagyon sérülékenyek vagyunk! Hozzá kell szokni ahhoz is, hogy 1-2 lővegünket teljesen kiszedik, sőt sok olyan csata lesz, ahol egy se lesz!
Viszont NINJA-ként használjuk a DD-ket, mint HATORI HANZO, tünjünk el mindenki orra elöl, és a megfelelő időben megfelelő távolságban, megfelelő szögben kilőve a torpedókat könnyen a tenger fenéken találhatja magát! Nagyon fontos infó! Sokan szitkozódnak hogy teljesen jól becélózva 5-6-7 km-ről lőtt tórpedokat lőtt ki és nem talált! Nos logikus, hogy milyen helyzetből, szögből lőjjük ki a tőrpedokat! szemből, hátulról max ha szerencsénk van egy torpedó fog találni! oldalról se mindegy az, mekkora szögből lővőd el a torpedókat! Ha túl nagy a szög, ráadásul hátrébb lőjjük ki a tórpedókat, és egy 31 csomóval haladó Tirpitzt akarunk kilőni, elképesztő könnyedén fogja ellentétes írányba elhúzni a hajót a torpedók elől, úgy hogy még csak aggódni se fognak! Egyszerű, mivel utol kell érje a hajót hátulról, és meredek szögből indúlnak a torpedók, sajnos a torpedók spotolási távolságtól számítva lassan fognak becsapódni az éles szög miatt, addigra meg bőven van ideje kitérni az ellentétes írányba!
Tanácsom, inkább párhuzamosan, vagy egy picit legyünk előrébb a célponthoz képest, és meg fogtok lepődni! Persze nem kell csodákat várni, nem 100% os a siker, de egy 80% szerintem igen is van találat szempontjából! Szóval mielött elkezdtek anyázni nem talált torpedók esetén
(szoktam én is!!) gondoljátok végig milyen szögből lőttétek a torpedókat! Egy 57 csomós torpedó sajnos nem túl gyors, de egy 67 csomóval rendelkező DD-vel meglátjátok mekkora fan játszani!
Cv! Halálos ellenség! Sokat fogjátok szidni, mert nemcsak képesek sajnos indokolatlanul túl könnyen kiszedni, hanem spotolják a torpedóitókat, így hiába a tőkéletes lővési helyzet, sajnos elkerülik a spot miatt! légvédelmet kikapcsolni a csata elején, füst felhőt csak nagyon sos helyzetén kell használni, mert feltételezhető a jelenléted! (sokan indokalatlanul használják sajnos!)
Probálj meg egyedül vadászni, más DD-jelenléte nélkül, nagyobb a találati siker, és jobban is jársz!
Hirtelen ezeket tudom tanácsolni! Kérdés esetén segítek.