Minden, ami nem a játékkal kapcsolatos...

Steel Ocean

Több
8 éve 10 hónapja #9624 Írta: difectly
difectly válaszolt a következő témában: Steel Ocean
Keresd ki a fleet-et Left BeHind igy ird és automatikusan elfogadja a kérelmed.. ez jó dolog mondjuk :) nem kell nekem manuálisan.. ja és ez mindenkinek szol..

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 10 hónapja #9631 Írta: Trucker39
Trucker39 válaszolt a következő témában: Steel Ocean
Akkor sorban:

A parancs ablaknak végül is van logikája, ha megnézed a numlock bill-t, máris látszik, könnyen tanulható.

A magyar flottának örülök ... Érdekes névválasztás.

A SO-ban szinte minden értékelésben két nagy hibáját hozzák fel.

- A grafikai megoldást (motor választás, stb)
- Fizika, illetve annak hiánya.

E második azért nem teljesen igaz. Csatahajó nem indul el azonnal és nem áll meg azonnal. Használok már pár darabot, így látom őket közelről.

Sokkal nagyobb probléma szokott lenni, hogy elmérik a torpedó távolságot a játékosok, sokkal hamarabbi becsapódásra számítanak.

Ez egyrészt abból adódik, hogy itt nincs segéd a torpedókhoz, másrészt nagyon fura a távolság megjelenítése a játékban. Majd itt később azt kell eldönteni, hogy a WoWs, vagy a SO távolság megjelenítése a helyesebb. Ha összevetitek a kettőt, a WoWs-ban egy hajóra ránézel, nagyjából közel van és oda van írva, hogy 5 km. SO-ban ránézel egy hajóra, nagyjából akkorának látszik, mint a WoWs-ban és oda van írva, hogy 2,5 km. Majd távolság becslés számítást kellene végezni, nagyjából ugyan olyan méretekkel rendelkező hajókon (kép lement, szögeket mérni, számolni) és az alapján eldönteni a kérdést.

Lövések és visszajelzések. Én úgy sem értem egyiket sem. Mondjuk azt igen, mikor szólnak, hogy azt a páncélt nem tudtuk átlőni és közben látom hogy a csatahajót szemből találtam el a tornyoknál és csak úgy pattogtak lefelé a lövedékek. Ha kicsit hátrébb találom el (fedélzet) már nem morognak a tüzérek, legalábbis a sajátjaim biztosan nem. Az ellenségé meg nem érdekel.

A torpedó jelzés szerintem rendben van. Egyrészt inkább kétszer feleslegesen üvöltsön a megfigyelő matróz, mint egyszer ne üvöltsön, mikor kellene. Másrészt üvöltés után mindig nézem a torpedó jelzést a HUD-n (mivel van beépítve az is) és figyelem a mozgását, ha nagyon gyanús a dolog, kirohanok valamelyik oldalra a hídon és megnézem a saját szememmel. Ha nagy a baj, leadom a hajót elhagyni jelzést.

Sosem szabad elfelejteni, hogy a SO-ban mindennek van páncélja és az ki is van írva, hogy melyiknek mennyi. A lövedékek átütése is kivan írva. Nincs még ugyan (nem találtam) táblázat arról, hogy az AP lőszer mennyit veszít az átütéséből a távolság függvényében. Mivel WoT forrásokból merítkezett (de szépen fogalmaztam meg a lenyúlást), biztosak lehetünk benne, hogy van rá matematikai képlet, mennyit csökken az átütés. Egyenlőre számomra úgy tűnik, hogy még annál a verziónál tart a SO, mint egy régebbi kiadású WoT, amikor még számolta a szerver az átütést és nem random script-ből állt az egész játék.

• cefd97f85c66db05576e7ec76e55ac13
  • Látogató
  • Látogató
8 éve 10 hónapja #9632 Írta: cefd97f85c66db05576e7ec76e55ac13
cefd97f85c66db05576e7ec76e55ac13 válaszolt a következő témában: Steel Ocean
A távolság az eléggé furán van megjelenítve és nem feltétlenül a WoWshoz hasonlítva. 4km-ről nem látom rombolóval a csatahajót. 2,5km-re hatnak az elején a T1-2 rombolók torpedói. 3km-re a lövegei.
Igen abba belefutottam én is hogy a torpedók hatótávját nem vettem figyelembe de azóta erre figyelek és lőtávban indítottam őket.
A páncélt meg majd kitapasztalom hogy megy, mert egyelőre nálam eléggé rng-nek tűnik. Persze irl sem volt egzakt tudomány a tüzérkedés a hajókon, de ha eltaláltál valamit ugyanott kétszer akkor azért borítékolható volt az eredmény.

Mindenesetre egyelőre fura, bár a T2-3 között volt tegnap egy két kifejezetten jó meccs.

Több
8 éve 10 hónapja #9636 Írta: Doktoruur
Doktoruur válaszolt a következő témában: Steel Ocean
Szerintem a sebzés (EGYENLŐRE!!!) rendben van. Pont belassító BB-re elküldött salvom nagy része az orrát kapja el. Nincs nagy sebzés (nem, nem jár érte citadella...), viszont 1-2 gránát becsapódik a közepébe is, ahogy kell (szórásképlet). Na az már szép sebzést ad. Véleményem szerint ez korrekt.

A sebességet sajnos nem lehet jól kiszámolni, mivel ahogy írtátok is, hirtelen megáll, vagy nagyon gyorsan fordulnak a hajók. Ezt elfogadtam (tudok mást?), pont ezért ennek megfelelően választok célpontot.

Más: Kifejezetten tetszik, hogy T4-es hajóval, nem kell szenvednem T6-os ellen! Hihetetlen, de igaz: az MM nem tesz/tett be még +2 tier közé! Lehet szerencsém volt (na de ennyiszer?) csak. Mindenesetre én kellemeset csalódtam a játékban!

Több
8 éve 10 hónapja - 8 éve 10 hónapja #9639 Írta: Dagoneck
Dagoneck válaszolt a következő témában: Steel Ocean
Nos a sebzést egész pontosan nem tudom hogy működik, de többféle értékkel találkoztam mint a WoWs-ben. A mini térképen látható kör mindig az aktuális fegyver hatókörét mutatja. Legyen az main, secondary, AA vagy torpedó.
A BB-nél az a majd merőleges beesés (távolságtól is függ)szinte minden esetben átszakítja a fedélzetet, csak el kell találni. :whistle:
Próbálkoztam HE-vel is ha szerencsém van és átmegy a páncélon igen durván sebezz. Egyebek iránt van ám színjelzés a célkereszt kis háromszögén amolyan átütés jelző, mint a WoT és a WT AB csatájában.
Hát a távolság igen másképp alakul a yamato csatahajó lőtávja 6+ km,mivel kicsik a pályák így azokhoz igazították a hajókat.
Bár most a köv. update-ben lesznek nagyobb pályák, kiderül jobb lesz e.

Ja igen a MM később se lesz más, ha megfigyeled a játék azonos osztályokat sorsol egymás mellé, bár T5 és felette vannak érdekességek de még kevés a játékos. Inkább lesz 3vs3 vagy 5vs5 mint hogy berakjon tier 3-sok ellen. Bár voltam már T3-sok ellen. De akkor kb. 2-3 perc várakozás után, de akkor is 1-1 db T5 volt a többi a szokásos T3-T4.
Utolsó szerkesztés: 8 éve 10 hónapja Dagoneck által.

Több
8 éve 10 hónapja - 8 éve 10 hónapja #9641 Írta: Trucker39
Trucker39 válaszolt a következő témában: Steel Ocean
E mellett "figyel" az MM a rombolók és a tengeralattjárókra is. Ritkán találkozom 3-4 db-nál többel csatánként. Ha ez így marad, az nagyon fog tetszeni.
Olyannal viszont találkoztam hogy 8 csatahajó oldalanként. Volt ám sírás középen a spottereknél. Az ügyesebbje megoldotta. Egyesével spot, majd futás, mire megfordult a romboló, a (hűlt)helyére tucatnyi gránát csapódott. A szerencsétlen felspottolódott csatahajó, meg mozdulni sem tudott, 5 másodperc múlva süllyedt.

Valóban kicsik a térképek és ahhoz vannak a lőtávok, látótávok leszabályozva. Nem tartom zavarónak a dolgot.

Irányzékban valóban van színjelzés (átütés jelző). Külön nem tértem ki rá, de aki kipróbálja, úgyis feltűnik neki.
Utolsó szerkesztés: 8 éve 10 hónapja Trucker39 által.

Oldalmegjelenítési idő: 0.229 másodperc

Fórum hozzászólások

• Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.