Technikai problémák

Több
8 éve 10 hónapja #11343 Írta: AtuqShaman
AtuqShaman válaszolt a következő témában: Technikai problémák

Mesi0 írta: A gépet úgy hoztam el, hogy telepítve vol.

Hajjaj. Akkor van még ott teendö. Az ilyen gépek elötelepítve érkeznek egy nagy adag bloatware-rel is. Értsd szükségtelen programokkal amiket soha nem fogsz használni esetleg a géped teljesítményét is visszafogja/csökkenti.
Érdemes leszedni a sok felesleget. Ha készítesz egy képernyöképet a Programok Eltávolítása listáról segítek kiszúrni az esetlegesen felesleges dolgokat. Ha gondolod.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 10 hónapja - 8 éve 10 hónapja #11377 Írta: geotigris9
geotigris9 válaszolt a következő témában: Technikai problémák
Vírusvédelmi programot, de milyet?

Szeretnék adni egy kis útbaigazítást, támpontot milyen programot/programokat érdemes használni a biztonság tekintetében.

Szakcikk a témáról:
pcworld.hu/szoftver/valasszon-tenyek-alapjan-virusirtot.html

Független vírus védelmi teszt oldal, itt érdemes nézelődni és ennek tükrében mindenki eldöntheti mit is használna vagy amit használ az hogyan muzsikál itt.:
www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-8/june-2015/

Az én személyes véleménye, hogy nagy felelőtlenség nem használni valamilyen hatékony vírusvédelmi programot, mintha mennél például autóval, de a biztonsági öv nincs bekötve mert csak macera meg kényelmetlen is minek az nincs rá szükségem úgy sem történik velem baleset az teljesen kizárt...!

Ugyanakkor te tudod saját magadnak a legnagyobb védelmet megteremteni, ha megbízható oldalakat látogatsz kétes oldalakra nem mész fel, jól megnézed milyen programokat/fájlt töltesz le. Sok esetben mikor valami programot telepítesz akkor töltesz le vele-telepítesz fel vele kártékony vagy csak haszontalan programokat is. Minden program telepítésénél érdemes nagyon oda figyelni mik vannak pipálgatva telepítés közben. Az ingyenes programokkal/ tartalmakkal meg nagyon vigyázni kell.
Torrent oldalakon meg különösen oda kell figyelni a töltögetéssel mert ott fokozott a kockázat!

Használjatok a böngészőben is reklámblokkoló bővítményeket (úgynevezett "adblock" bővítményt, kierjesztést) ugyanis a felugró oldalak nem csak idegesítőtek és nagyon zavaróak, de sok esetben vírusos oldalakra is mutatnak vagy próbálnak rád-sózni valamit amire igazából semmi szűkséged!

Én már el sem tudom képzelni, hogy ilyen programok hián használjam a böngészőt és orrba-szájba csak reklámok vihogjanak mindenütt az oldalakon!
(Arra azért érdemes figyelni, hogy megbízható oldalakon pl. a jelenlegi WOWS.hu ne fusson, ne legyen aktív ilyen a böngészőben mert blokkolhat olyan dolgokat is amit nem kéne neki (pl. az oldalon a bejelentkezési opciót)erre figyeljünk oda, de ez a ritka eset.)Valamint külön ki is jelölhetünk neki az oldalon objektumot ami el kellene neki tüntetni stb.

Egy kis ízelittő:

Vagy online fájl/webcím ellenőrzés itt pl.:

Remélem tudtam adni egy kis támpontot adni srácok! ;)
Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 8 éve 10 hónapja geotigris9 által.

• Mesi0
  • Látogató
  • Látogató
8 éve 10 hónapja #11389 Írta: Mesi0
Mesi0 válaszolt a következő témában: Technikai problémák
Sajna tegnap este ismét játszhatatlan volt a game, egy perces lagokkal. Este lesz egy kis időm, akkor összeszedem azokat az adatokat, amiket javasoltatok és feldobom ide...

• Mesi0
  • Látogató
  • Látogató
8 éve 10 hónapja #11391 Írta: Mesi0
Mesi0 válaszolt a következő témában: Technikai problémák
egy hülye kérdés:)
a programok eltávolítása menüpont alatti progik listáját hogyan tudom ide bevarázsolni?

Több
8 éve 10 hónapja #11400 Írta: zolacka
zolacka válaszolt a következő témában: Technikai problémák

Mesi0 írta: egy hülye kérdés:)
a programok eltávolítása menüpont alatti progik listáját hogyan tudom ide bevarázsolni?

Print screen

Több
8 éve 10 hónapja - 8 éve 10 hónapja #11401 Írta: geotigris9
geotigris9 válaszolt a következő témában: Technikai problémák

Mesi0 írta: egy hülye kérdés:)

Csinálsz képernyő metszetet amikor meg van nyitva a program eltávolító alprogram.

Én az IObit Uninstallert használom a gépemen ez ingyenes és nagyon jó program.

Vírusvédelmi programot meg tegyél fel minden képen azt ajánlom, ha még nem tettél fel.

Csinálhatsz online teljes vírus
ellenőrzést is pl.: www.eset.hu/nod32/eos/run

Én a helyedben megpróbálnék megbizonyosodni nem -e valami vírus is van a gépeden.

Nálam itt mutatja a vírusvédelmi programban éppen mi megy a háttérben mi van felkapcsolódra a netre programok menyire használják a sávszélességet stb.:

Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 8 éve 10 hónapja geotigris9 által.

Oldalmegjelenítési idő: 0.269 másodperc

Fórum hozzászólások

• Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.