Csak egy gyors kérdés...

Több
9 éve 4 hónapja #1998 Írta: hadtjuk
hadtjuk válaszolt a következő témában: Kérdés
Harcostársak!
Az után érdeklődnék, hogy a térképen lévő négyzetrácsok milyen nagyságúak, mert, hogy nem 1 km * 1 km az biztos. Én valami mérföldre tippelnék, csak azt nem tudom melyikre…
A felderítésről van valakinek értesülése? Tegnap sziklát kerültem rombolóval, azt az ellenséges romboló 2-3 mp hamarabb vet észre. (Fosólámpa ennyivel előbb jelzet, mint hogy megláthattam volna a céleszközt. Se ködösítés, se más nem zavarta az észlelést, csak a sziklasziget. Mielőtt valaki a képbetöltésre gyanakodna az ellenfél rombolójával láttuk már egymást a sziget kerülése előtt. Mondjuk akkor még 2 km távolságból.) Kérdés: Miből ered, a két hajó észlelése közötti idő?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 4 hónapja - 9 éve 4 hónapja #1999 Írta: Trucker39
Trucker39 válaszolt a következő témában: Kérdés
Például álca festésből, romboló típusától is lehet. Nem sokat árul el a felderítési rendszer működéséről itt sem a WG.

Esetleg még kapitány skill is befolyásolja a dolgot.

A térkép rács méretre meg megoldás lehet a gyakorló szoba. Be csónakázol valakivel és leméregetitek a pontos távolságot.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 4 hónapja Trucker39 által.

Több
9 éve 4 hónapja - 9 éve 4 hónapja #2000 Írta: Jacktor
Jacktor válaszolt a következő témában: Kérdés
Itt nincs proxy-spot (wot-nál 50m), azaz ha van köztetek egy objektum, amitől fizikailag nem láttok egymásra, akkor nem is spotoljátok egymást, bármilyen közel is vagytok.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 4 hónapja Jacktor által.

• vcsaba1968
  • Látogató
  • Látogató
9 éve 4 hónapja - 9 éve 4 hónapja #2001 Írta: vcsaba1968
vcsaba1968 válaszolt a következő témában: Kérdés

hadtjuk írta: Harcostársak!
Az után érdeklődnék, hogy a térképen lévő négyzetrácsok milyen nagyságúak, mert, hogy nem 1 km * 1 km az biztos. Én valami mérföldre tippelnék, csak azt nem tudom melyikre…
A felderítésről van valakinek értesülése? Tegnap sziklát kerültem rombolóval, azt az ellenséges romboló 2-3 mp hamarabb vet észre. (Fosólámpa ennyivel előbb jelzet, mint hogy megláthattam volna a céleszközt. Se ködösítés, se más nem zavarta az észlelést, csak a sziklasziget. Mielőtt valaki a képbetöltésre gyanakodna az ellenfél rombolójával láttuk már egymást a sziget kerülése előtt. Mondjuk akkor még 2 km távolságból.) Kérdés: Miből ered, a két hajó észlelése közötti idő?

Gondolom az angol tengeri mérföldet veszi alapul 1840m sac/has.A láthatoságrol miután nem irtál hajo tipus a saját 5-ös romboloimat vetem alapul ahol a japán láthatosága 5.9 az amerikai 6.7 tehát abböl is adodhat eltérés.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 4 hónapja vcsaba1968 által.

Több
9 éve 4 hónapja - 9 éve 4 hónapja #2006 Írta: hadtjuk
hadtjuk válaszolt a következő témában: Kérdés
Köszönet a válaszaitokért, egyben bocsánat, nem voltam eléggé érthető. Tehát kezdetbe láttuk egymást, úgy 2-3 km-ről. Majd kerültük a szigetet (detektálás elmúlt). Aztán a sziget mögött találkoztunk, a távolság a két hajó között ekkor nem volt több mint 500 m. Ebből én azt a következtetést vontam le, hogy az álcázás és egyéb dolgok (például kapitányi skil), nem befolyásolhatták az észrevételt (füstöt se gerjesztettünk, mert amikor megláttuk egymást mindkettőnk a torpedóvetéssel volt elfoglalva).
Az észrevételek közötti eltelt időre adott magyarázataim:
1: Bár láttuk egymást 2-3 km-ről, de ha közel vagyunk egymáshoz (mondjuk 1 km alatt) részletesebb hajót jelenít meg. Amit viszont be kell töltenie, és ez a 2-3 mp. Ez azért lehet megnyugtató magyarázat, mert az ellenfelet is ugyan úgy sújtja, mint engem. Ergo neki is 2-3 mp-el hamarabb gyulladt a fosáslámpa az én hajóm képernyőjén való megjelenéséig.
2: WOT-ból kiindulva előfordulhat, hogy itt is van egy látó pont és mondjuk 5 látható pont (hajó orra, tatja, két oldala középen, meg mondjuk az árboca) a hajón. Ha látható pontomat hamarabb érzékelhette, akkor ez is magyarázata lehet a 2-3 mp-nek. (WOT-ban ez az eset, akkor fordul elő, ha a tank orra kilóg a ház mögül. Én nem látom az ellenfelet, de ő meg lát. Valószínűleg más szögben közelítettük meg a sziget végét, ezt utólag nehéz rekonstruálni.) Mondjuk az eltérést ez esetben is lehetségesnek tartok, de a 2-3 mp azért sokallom ~33 csomóval mentem (~16.86667 m/s)… Hát… Azért ez alapján összejöhet. Ebben az esetben az jelenti a gondot, hogy nincs meg a tudásom (információm) ahhoz, hogy az adott helyzetet hogyan fordítsam előnyömre. (Egyébként, amikor megláttam már jobb lövő helyzetben volt {ő küldte az első torpedókat}, énnekem csak egy kettest sikerült indítanom. Aztán gyarapíthattam a tengerfenék fémtartalmát… Vicc az, hogy mindkét torpedóm eltalálta, de csak az egyik robbant, és a vízbetörést is lereagálta, mert 200-300 Hp-val életbe maradt.)
3: Persze lehet más indok is. Erre várom válaszaitokat. Meg a láthatósági rendszerre. Bár mint írtátok, arról nem tudunk sokat.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 4 hónapja hadtjuk által.

• vcsaba1968
  • Látogató
  • Látogató
9 éve 4 hónapja #2010 Írta: vcsaba1968
vcsaba1968 válaszolt a következő témában: Kérdés
Ez már csak találgatás de esetleg egy másik ellenséges hajo látot.

Oldalmegjelenítési idő: 0.388 másodperc

Fórum hozzászólások

• Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.