hadtjuk: Nincs benne semmi különleges dolog. Csatahajókon rendszeresített eszköz a felderítőgép. Jelentősen rövidebb ideig marad fenn sajnos, mint a cirkáló vadászgépe.
Használni nem bonyolult dolog. Mindösszesen, mikor felderít, vagyis a levegőben van, akkor a csatahajó célzómódban (ZOOM) magasabb nézőpontból célozhatja meg az ellenfelet. Mivel igen rövid ideig tartózkodik a levegőben a felderítő, nagyon meg kell gondolni, mikor is akarjuk használni.
Szerintem (legalábbis én így használom) akkor kell használni a felderítőt, mikor egy fontos célpont (sérült csatahajó, cirkáló) bemenekül egy sziget mögé, lehetőleg nem túl közel a szigethez. Ilyenkor kell a felderítőt elengedni, majd a magasabb nézőpontból már célozható is az ellenfél hajója. Pontosabb természetesen nem lesz a csatahajó ágyúja, de legalább lehet lőni a sziget fölött is az ellenfelet. Elsősorban japán csatahajókon érdemes használni (legalábbis nekem egyenlőre csak azon van kifejlesztve), a magasabb röppálya miatt. nagyobb eséllyel lő át egy-egy sziget felett.
A másik kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni, hogy idővel pontosabb-e a célzás, ha sokáig célzol. Ilyen dolgokat nem vettem, észre.
Amit viszont észrevettem csatahajókon az a kettős löveg tüzelése. Korábban már leírtam, hogy csatahajóval tornyonként lövök, folyamatos célhelyesbítéssel. Itt van idő észrevenni, hogy a két lövedék röppályája hogyan változik.
1.eset a két lövedék össze-vissza mozog egymáshoz képest. Itt már tudom, ebből egyetlen találat sem lesz.
2. eset két lövedék közül az egyik látszólag szabályos pályán mozog, a másik ehez képest jelentősen eltér. Itt már kezdek örülni, mert talán egy találat lesz.
3. eset a kedvenc. Nagyon szépen párhuzamosan repül egymáshoz nagyon közel a két lövedék. Ha nem számoltam el az előre tartást és a mélységi becslést, akkor bizony ez a két lövedék találni fog.
Fontos megjegyezni még, hogy a túl közeli hajókat hiába lövöm AP lőszerrel (csata hajó) itt, ha csak a két hajó lövi egymást, az fog nyerni, aki hamarabb váltott HE lőszerre. Jó pár csörtét elvesztettem már e miatt, mert mindig erősködtem, hogy az AP lőszer majd közelről szét luggatja az ellenfelet. Egyszer sem luggatta szét. Közben az ellenfél meg HE lőszerrel lebontotta a hajómat.