Rangsorolt csaták / Ranked Battles

Több
8 éve 2 hete #28611 Írta: Kzoli
Kzoli válaszolt a következő témában: Kérdés
Vannak azért gondok ezekkel a képesség dolgokkal. A saját példámból ki indulva a következő. Mikor az Atago ment 162.000DMG egy csatában akkor bukta volt. Mikor ment 54.000DMG akkor pedig győzelem. Következés képen nincs egyenes összefüggés a tudás és a győzelem között. Viszont jól mutatja, hogy a csapat összetétel nagyon is sokat számít! Győzelem akkor van ha a csapat minimum 40% jól játszik, ami annyit jelent, hogy jó a helyzet a felismerő képessége, jól lő, tud figyelni a többi hajóra, együtt működő. Tehát egy ember nem fog eldönteni egy csatát ha nem több ember jó együtt működése fogja azt eredményezni hogy bekövetkezik a győzelem. A példaként említett Cv eset is az együtt működés hiánya hiszen ha jó a játékos akkor tudja, hogy a játék első felében nem arra kell figyelni ki mennyit foglal stb. Előtérbe helyezi azt, hogy a hajók fedésben maradjanak, (együtt mozgás) ez hatékony légvédelmet fog kialakítani. A fedés nélkül maradt hajókat egy jó CV játékos hamar kivégzi. Ellenben fedésben gyorsan fog sok repcsit veszíteni ezzel a csapat CV előnyhöz tud jutni ami viszont már nagyon nagy befolyással van a győzelmi esélyekre. Minden hajó osztálynak van szerepe ebben a játékban és ezt a szerepet egy másik hajó osztály nem tudja pótolni. Amennyiben a játékos nem a saját szerepének megfelelően játszik akkor negatív befolyással van a győzelmi esélyekre. Összegezve szerencse kérdése hogy milyen játékosok kerülnek egy csapatba. Gondoljatok bele abba, miért nem lehet szakaszozni a Rankedben? Az ok egyszerű azért mert akkor előjönne amiről ti írtok és az a játék szempontjából nem volna előnyős mert a játékosok döntő többsége mindig veszítene, kvázi nem játszana, nagyon ügyeltek arra is hogy Randoban se legyen a szakasz olyan helyzetben, hogy abszolút képes legyen a csatát eldönteni ( a létszám korlátozás).
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, Imre777, Laca_SL

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 2 hete #28613 Írta: Imre777
Imre777 válaszolt a következő témában: Kérdés
" Következés képen nincs egyenes összefüggés a tudás és a győzelem között."

Evvel egyetértek, de a nagy tudás (super unicum játékosok) és a győzelem között igenis van összefüggés.

Ma délelőtt sokat rak be cv-t a rankedbe. Állandóan veszítek ha az ellenfélnek lila statos cv-je van, persze ilyenkor a mienk csak átlagos vagy az alatti (csata előtt meg szoktam nézni a statokat, amennyire van időm, hogy ha szembe kerülünk esetleg a végjáték környékén, mire számíthatok).
Sajnos ebbe a játékba a cv élet halál ura, én erősen csökkenteném a képességeiket, de rankedbe be sem engedném. Mellesleg a jó cv kiszed a ködből is. Én is játszottam cv-vel, de van annyi önkritikám hogy nem megyek olyan csatába, ahol van tétje, mert nem vagyok elég ügyes, nem akarok kiszúrni a csapattársakkal. Vagy nem megyek olyan hajóval ami alkalmatlan rankedre (Tashkent) pedig van hozzá 18 pontos kapitányom is.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kzoli, Laca_SL

Több
8 éve 2 hete #28614 Írta: Laca_SL
Laca_SL válaszolt a következő témában: Rank1
465 csata után 53% winrate és nagyon sok bosszúság után... De mindig voltak utána nagyon jó meccsek is amiért érdemes játszani :) Taktikai jótanács azoknak akik még küzdenek ha egymás után 2 csatát buktál abba kell hagyni aznapra!!! Különben csak rosszul jössz ki belőle....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: leopardusz

Több
8 éve 2 hete #28616 Írta: Kzoli
Kzoli válaszolt a következő témában: Kérdés
Imre a CV akkor épít elképesztő fölényt ha a játékosok hagyják neki, még egyszer leírom ha a hajók fedésben maradnak azaz a légvédelem kellőképpen összeér, az nagy pusztítást végez. De lássuk be az esetek 99% a sajnos mindenki megy amerre lát. A saját CV meg otthagyjuk csináljon amit akar ahelyett, hogy a csata kezdetben ott volnánk hogy támogassuk. Nem a CV túl erős, ha nem a játékosok nem értik a működését. Volt itt olyan időszak amikor a CV sokkal gyengébb volt az sem volt jó mert már a csatakezdetkor kivéreztek ezt valahogy jelen év első felében orvosolták. Minden csapatban vannak jó és átlagos vagy az alatti játékosok, a kérdés csak az milyen lesz az összeállítás. Az sokkal nagyobb baj szerintem, hogy rendszer is win rate néz, pedig egy nagyon rossz játékos win rátája is lehet nagyon magas. Ezért szoktam mondani, hogy sokkal jobb volna, ha DMG figyelné az eredményesebb csapat összeállítást eredményezne.
Abban van igazságod, ha DMG lila és olyanból sok van egy csapatban az tényleg gáz mert az már valóban képes eldönteni egy csatát.

Több
8 éve 2 hete #28620 Írta: Imre777
Imre777 válaszolt a következő témában: Kérdés
Kzolinak:
Igy R5 környékén főleg dd-vel semmit nem számít a dmg, ha betalálsz pár torpival akkor sok, ha nem akkor 20k alatt marad, ettől még nem nyer a csapat. Pont Te hoztad a példát hogy nem számít: "Mikor az Atago ment 162.000DMG egy csatában akkor bukta volt. Mikor ment 54.000DMG akkor pedig győzelem."
Még a jó célzás sem számít, csak a taktikai érzék. Például a capnél, pont a spothatáron összetalálkozik két dd, mindkettő mögött ott a csapata, legtöbbször az süllyed aki rálő a másikra. Azért mert ilyenkor szétrebbennek, aki lőtt még 20s-ig látszik a másik már nem. Lehet hogy bevitt egy 3000-es salvot, de utána az a salvo sokszor 3000hp-ba tud kerülni. Persze füst már nincs, mert félúton a cap felé elkunyerálták a nagy hajók, foglalni is kell, és elkerülni a torpedókat. Ebbe a képbe tud belerondítani a cv, de nagyon. Ma például sokszor előfordult, hogy a saját cv pont arra menekítette ki a gépeit ahol én voltam, evvel a nyakamra hozva az ellen vadászait, akiket addig nagy gépészkedések árán sikerült elkerülni, pedig messze voltam a légi folyosójától. A következő támadó raj így már az enyém volt, a Japo cv simán elsüllyesztett egy hullámból mindig. Egy szem dd-ként voltam, messzebb a csapatomtól, mert ugye spotolni kell a füstben dekkolóknak.
Igy se foglalás, se spot nem maradt nekik, esély sem volt a győzelemre. Ilyet egy lila cv valószínűleg nem csinál.
Hiába van sok dmg, ha folyamatos taktikai hibákat követ el egy fontos hajó osztály, akkor bukta van.
A csapatjáték legtöbbször kimerül abban hogy A vagy B, nem hogy még légvédelmi láncot is szervezzünk.
Én már annak örülök ha ebben sikerül megegyezni az elején. Randomba még mókásabb a helyzet, megszokásból odaadom a smokot, még le is hülyéznek, azt se értik miért füstölöm körbe őket.
Persze mindenki tudna példákat sorolni, de szerintem a csapatjáték legtöbbször csak utópia, így marad az egyéni teljesítmény, amit én nem azonosítok a összelőtt dmg-vel. Nyilván nem fogok dd-vel annyit összelőni mint egy Csatahajós, aki még pénzért vesz magának hozzá mesterlövész felszerelést.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: leopardusz, Laca_SL

Több
8 éve 2 hete #28621 Írta: Imre777
Imre777 válaszolt a következő témában: Rank1

Laca_SL írta: 465 csata után 53% winrate és nagyon sok bosszúság után... De mindig voltak utána nagyon jó meccsek is amiért érdemes játszani :) Taktikai jótanács azoknak akik még küzdenek ha egymás után 2 csatát buktál abba kell hagyni aznapra!!! Különben csak rosszul jössz ki belőle....

Szerintem te se hagytad mindig abba 2 bukó után ha 465 volt ;)

Oldalmegjelenítési idő: 0.309 másodperc

Fórum hozzászólások

• Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.