Kzolinak:
Igy R5 környékén főleg dd-vel semmit nem számít a dmg, ha betalálsz pár torpival akkor sok, ha nem akkor 20k alatt marad, ettől még nem nyer a csapat. Pont Te hoztad a példát hogy nem számít: "Mikor az Atago ment 162.000DMG egy csatában akkor bukta volt. Mikor ment 54.000DMG akkor pedig győzelem."
Még a jó célzás sem számít, csak a taktikai érzék. Például a capnél, pont a spothatáron összetalálkozik két dd, mindkettő mögött ott a csapata, legtöbbször az süllyed aki rálő a másikra. Azért mert ilyenkor szétrebbennek, aki lőtt még 20s-ig látszik a másik már nem. Lehet hogy bevitt egy 3000-es salvot, de utána az a salvo sokszor 3000hp-ba tud kerülni. Persze füst már nincs, mert félúton a cap felé elkunyerálták a nagy hajók, foglalni is kell, és elkerülni a torpedókat. Ebbe a képbe tud belerondítani a cv, de nagyon. Ma például sokszor előfordult, hogy a saját cv pont arra menekítette ki a gépeit ahol én voltam, evvel a nyakamra hozva az ellen vadászait, akiket addig nagy gépészkedések árán sikerült elkerülni, pedig messze voltam a légi folyosójától. A következő támadó raj így már az enyém volt, a Japo cv simán elsüllyesztett egy hullámból mindig. Egy szem dd-ként voltam, messzebb a csapatomtól, mert ugye spotolni kell a füstben dekkolóknak.
Igy se foglalás, se spot nem maradt nekik, esély sem volt a győzelemre. Ilyet egy lila cv valószínűleg nem csinál.
Hiába van sok dmg, ha folyamatos taktikai hibákat követ el egy fontos hajó osztály, akkor bukta van.
A csapatjáték legtöbbször kimerül abban hogy A vagy B, nem hogy még légvédelmi láncot is szervezzünk.
Én már annak örülök ha ebben sikerül megegyezni az elején. Randomba még mókásabb a helyzet, megszokásból odaadom a smokot, még le is hülyéznek, azt se értik miért füstölöm körbe őket.
Persze mindenki tudna példákat sorolni, de szerintem a csapatjáték legtöbbször csak utópia, így marad az egyéni teljesítmény, amit én nem azonosítok a összelőtt dmg-vel. Nyilván nem fogok dd-vel annyit összelőni mint egy Csatahajós, aki még pénzért vesz magának hozzá mesterlövész felszerelést.