Mcarthur73 írta: Tanács kellene.Megnéztem a sebzéses cikket,de szerintem még nem értem pontosan,illetve nem jól használom a HE-Ap lőszereket...
Akkor használok Ap-t ha csatahajóval nagyobb távolságból tüzelek, illetve ha magasabb tierü az ellenség...
Cirkálóval csatahajóra 1-2 HE,utána Ap.
Sebzés Ap-val nagyságrendekkel kissebb mint HE-vel..Pontosabban kelene célozni a citadellára?
Javaslatokat szívesen várok,hogy kissé hasznosabb legyek..
Köszi
A lőszerhasználatot már elkezdtem leírni és túl hosszú lett, mert nem olyan pofonegyszerű. Megpróbálom csak csatahajóra összefoglalni. Szerintem legyenek időszakok, hogy csak egy ágat gyakorolsz a fejlődés érdekében.
A csatahajó lényege, hogy kevés lövésből annyit sebez, amennyit csak lehetséges. Na most AP lőszerrel van lehetőség a legkeményebben odasózni és persze az AP-t lehet pattintani is, van benne kockázat, ezért okosan kell célpontot választani.
Csatahajóval citadella vadászatot kell csinálni, AP-vel a hajót kevéssel a vízvonal feletti magasságban a középső felén kell meglőni(Cleveland, Langly kivétel). Ha a lőtávod kb. 80%-án túl van akkor nem, mert a fedélzetről fog behetolni az AP lőszer a citadellájába. Ha egy ponton megrongáltad a hajó citadellát, akkor érdemes kicsit odébb eltalálni.
Ha több hajó ér lőtávba első körben az oldalukat mutató cirkálókat kell meglőni, ha pár ezer hp marad rajta, hagyd meg a cirkálóknak és a gunboat DD-knek, ilyenkor f3-al kérd rá a fókuszt. A cirkálók a gyújtás miatt hosszú távon sok bár a csatahajóékat el nem érő, de jelentős sebzés osztanak ki, pedig legtöbbször 1-3 salvoból kiszedhetők, ők semelgesítik a csatahajókra igen veszélyes torpedós egységeket ezért ők az elsődleges célpontok.
Ha nincs oldalát mutató cirkáló, akkor a nem szögelgető csatahajót ( kb 45°-nál nem jobban szögelőket), persze látod, hogy lesz olyan csatahajó, aki egy jól bekapott salvo után sem fog szögelni, ő is elintézhető néhány sorozatból.
Ha szögel mindenki, akkor továbbra is AP-val érdemes lőni a nem túl távoli cirkálókat, ha ezek is elfogynak, csak ez után érdemes foglalkozni a szögelő csatahajókkal. Egy jó csatahajós hajójában nem fogsz sok kárt okozni AP-val, mert tudatosan 30-fokban szögeli a hajóját és a lassú kevés sebzés értelmét veszti, hisz HP regenerálóval könnyen kompenzál. Ez alól kivétel, ha 1-2 tirrel kisebbet lősz. Ha AP van betöltve ilyen helyzetben, akkor a hajó orrát kell lőni, de semmiképp úgy lőni, hogy az oldalfalát találd el. Az elején a gyenge páncélzat nem igazán fogja pattintani a lövéseidet. Ha jól csináltad a csata elejétől, akkor legtöbbször nálad lesz több cirkáló és ők is DD célpontok híján lövik a BB-ket. Ilyenkor mindenképp HE-vel érdemes gyújtogatni ezeket a szögelő csatahajókat. HE-vel nem jó, ha a vízvonal fölé lősz, hanem a fedélzetet kell lőni. A gyújtogatásról tudni kell, hogy csatahajó esetén 4 negyedre van osztva hosszában, ahol tüzet lehet okozni, ezért érdemes figyelni, hogy ha az eleje kigyulladt, akkor a hátulját kell megpróbálni kigyújtani stb. Valamint megemlíthető, hogy a 3-al nagyobb tierű csatahajókat csak 70-90°-ban lehet átütni AP-vel, így jobb híján HE-vel érdemes lőni őket, nyilván nem effektív a támadásuk, viszont ők hosszában is tízezreket sebezhetnek a hajódon, ezért határozottan kerülni kell velük a konfliktust.
DD vadászatot nem szabad rendezni csatahajóval, tartani kell a távolságot tőlük. Ha 8-9km-nél közelebb jöttek és AP van betöltve, akkor a vízvonalon kell meglőni a hajója közepén, de utána HE-t érdemes tölteni és ekkor már a vízvonal felett kell célozni szintén a hajó közepét.
Anyahajókról elmondható, hogy gyújtani érdemes, mível így égő fedélzeten nem használhatja a repülőit, de ha min. azonos tierű, akkor sokszor AP-vel is lehetséges nekik is citadellákat adni, mint a cirkálóknak. Ha kisebb tierű akkor pedig HE-vel lesz egyre nagyobb esélyed citadella találatra.
A célzást gyakorlás mellett ellesheted pl. Aerroon youtube videóiból is.