Minden, ami nem a játékkal kapcsolatos...

Dühöngő

Több
9 éve 1 hónapja #7166 Írta: Doktoruur
Doktoruur válaszolt a következő témában: Dühöngő
Elég szánalmas.....
Mellékletek:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 1 hónapja #7175 Írta: KimiFan
KimiFan válaszolt a következő témában: Dühöngő

Palanova írta:

KimiFan írta: Nagyon sokat olvasom, hogy nem tudnak játszani a csapattársak, és hasonlók, hol lehet arról olvasni, hogy hogyan kellene játszani, ami megfelelne, mert az, hogy folyamatosan kísérjen az ember 3 csatahajót egy cirkálóval, hogy lehetőleg a cirkálót lőjék ki addig amíg a csatahajók kilőnek valamit, vagy az, hogy menjen az ember a cirkálóval egy csali pozícióba, ahol egy jól irányzott sorozattal kicsinálják, szerintem nem járható út, de ilyeneket például számon szoktak kérni.

Véleményem szerint a csapatjáték nem erről szólna. Hanem hogy egymás hiányosságait kiegészítsük. Ám előre bocsájtom: amíg a játék nem honorálja ezeket megfelelően, addig ne nagyon várjunk érdemben csapatmunkát. Fröcsöghetünk hogy nincs, de attól még nem lesz. Megfelelő jutalmazás esetén majd lesz, addig nem igazán.

Cirkálónak (CA) szerintem nem feladata a csali szerep. Neki a légvédelem és a rombolók elzavarása/kilővése lenne, illetve ha nincs egyik sem a környéken, akkor ellenséges csatahajók gyújtogatása. Én legalábbis ezeket próbálom betartani. Egy cirkálóval nem tudsz 3 csatahajót megvédeni, de erre nem is egy hajó kellene, hanem legalább 2-3. Jellemzően az együttmozgás nem szokott sikerülni. Lásd előre rohanó cirkálkálók akik azt hiszik hogy egy szintbeli csatahajót le tudnak nyomni egyedül röhögve. Lehet van aki meg tudja ezt csinálni, de jellemzően a többség erre nem képes. Ekkor kapják az áldást és csodálkoznak hogy 1-2 sorozatból kilötték őket.

Csatahajónak (BB) a feladata az én szememben az ellenséges tűz felfogása, illetve 10+ km-ről APval kilőni ami piros. De a gyenge légvédelme és a lomhasága miatt a többiekre van szorulva hogy ezt a feladatát teljesíteni tudja. Ám sok csatahajó nem ezt teszi, hanem elhajókázik egy sziget mögé ahonnan nem tud lőni és várja hogy valaki lőtávba érjen ám a háta mögé besurranó rombolóval meg nem nagyon tud mit kezdeni. Ahogy a torpedóbombázokkal sem. Ha már eljutott a T6 környékére ott megjelenik a lőtávnövelő repülő, így már tud meglepetéseket okozni, megfelelő csapatmunkával. Értsd: valaki derítse fel az ellenfelet és maradjon rajta (spotoljon) amíg a lőtávnövelése aktív, így 20km a csata első 3-5 percében ki lehet lőni 1-2 cirkálót ezzel előnyt szerezve.
Szerintem optimálisan akkor játszol egy csatahajóval ha mindig látsz valakit akit lőhetsz, közötted és a célpont között nincs saját cirkáló, vagyis nem a második sorból lődözöl, hanem az elsőből. Ekkor te fogod kapni a lövéseket amiket szerencsés esetben ki is tudsz javítani mielött belepusztulnál. A szememben akkor nyom egy csatahajó meccset ha a végén megkapja a Dreadnought plecsnit. Ez persze nem azt jelenti hogy nagy totálba bele a közepébe ki ha én nem stílussal behajókázni az ellenfél közé, hanem ésszel a cirkálókkal együtt haladva. Ehhez persze a cirkálók is kellenek.

Rombolóval és anyahajóval ismét más a feladatod. De az egy másik történet.

Szerintem nagyon hasznos lenne ilyen leírás az alapokhoz, akár videó formában is demonstrálva, és minden hajónemre, óriási segítség lenne nem csak nekünk, hanem az új belépőknek, lehetne hivatkozni rá, és nem hozzászólások között kellene keresgélni, ezért javasolnám az adminoknak, hogy egy ilyen résszel bővítsék az alapok menüpontot. :)

• cefd97f85c66db05576e7ec76e55ac13
  • Látogató
  • Látogató
9 éve 1 hónapja #7176 Írta: cefd97f85c66db05576e7ec76e55ac13
cefd97f85c66db05576e7ec76e55ac13 válaszolt a következő témában: Dühöngő
Más játékban tapasztalat:

egyik játékosfajta az aki a kezdés előtt szeretne tájékozódni, részletes leírásokat tippeket, taktikákat olvasni, videókat nézni a játékról, majd amint felvértezte magát a számára kielégítő alaptudással, belevág.

másik játékosfajta, nem olvas el semmit, nem néz meg semmit, még az ikonok leírásait sem, egyből kérdez a chaten, fórumon, de ott sem keresi meg a kint lévő infókat vagy olvas vissza, hátha volt már rá válasz az elmúlt időszakban hanem egy gyűjtő kérdések témakörbe beleírja ami őt érdekli és ha nem kap választ akkor szar a játék, nyomorult a közösség, stb...

És sajnos azt tapasztalom hogy az utóbbiból lesz egyre több, így megkérdőjelezi a komolyabb időbefektetést a nagyobb lélegzetvételű dolgok készítéséhez. Persze mindig akad egy-két kolléga aki megcsinálja ezeket, de nekik nem számít hogy hány embernek segítenek, mert az alapbeállítottságuk: ha egy embernek hasznos volt, már megérte.

Videókészítés, kommenteléssel, nem két perc, de tucatszám van fent a wows témakörében is akár hajókra lebontva, igaz nem magyarul. A csapatmunkánál meg sajnos amíg nem jön a flotta alapítás lehetősége marad a szakaszolás, ami meg jelenleg szűk rétegnek adatik meg, noha bárkinek hozzáférhető.

ui: anyahajós oktatórész van az Alapok között.

Több
9 éve 1 hónapja #7177 Írta: Grievous
Grievous válaszolt a következő témában: Dühöngő
Fusoval megyek egyik oldalra, nincs ott senki 3 dd-n kívül, egy Fuso volt, de őt nem tudtam eltalálni :/

Több
9 éve 1 hónapja #7178 Írta: KimiFan
KimiFan válaszolt a következő témában: Dühöngő
Mi a franc lett a Wyoming-al? Az ágyúi szanaszét hordanak, hiába állítom be a célkeresztet a megfelelő távolságra, mindig elé lő ha 11,5 km-re van, és arra a távolságra célzok, akkor kb. 100 méterrel előrébb lő. :(

Több
9 éve 1 hónapja #7182 Írta: turul78
turul78 válaszolt a következő témában: Dühöngő

Nem tudom mit kellet volna még tennem....annyirabosszantó :angry:
Mellékletek:

Oldalmegjelenítési idő: 0.474 másodperc

Fórum hozzászólások

• Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.