A CV témához kapcsolódóan dühöngenék még egy keveset.
A kép nem biztos, hogy jól mutatja már a helyzetet.
A lényeget szóban próbálom összefoglalni. Képet nem nagyon van idő játék közben készíteni.
Tehát a probléma:
Csata elején - többnyire - elindul mindenki valamerre. Ez így is van rendjén.
Azután valami hirtelen indíttatásból megtorpan egyik, másik vagy mind a két oldal. Gondolom, meglepetésként hatott, hogy a túloldalon is vannak és még ráadásul pirosak is és visszalőnek.
No ekkor kezdődik a gebasz. Szépen megfordulnak és mivel a túloldalon is van ellenfél, odacsoportosulnak a hordozó környezetébe.
Nem csak néha, mostanában szinte mindig ezt tapasztalom. Eleinte azért mérgelődtem, mert én kis naiv azt gondoltam, azért teszik, hogy védjem őket.
Utána persze leesett a dolog. Azért jönnek közel, hogy a hordozó nagyobb láthatósága miatt, illetve az elbaszott játékosok még elbaszottab mentalitása miatt az ellenfél azonnal a hordozót kezdi el lőni, míg a bujkáló, hátra menekülő játékosok haladékot kapnak.
Mikor persze a hordozót kilövi az ellenfél, mert előbb-utóbb kilövi, mert nincs hova hátrálni már. Akkor persze a hordozó játékos a hülye. Akkor a többieket is kilövik, mert nincs hová hátrálni tovább.
Egyrészt aljas és sportszerűtlen húzásnak tartom (sportszerűség ebben a játékban....haha).
Másrészt sehová nem vezet ez a taktika, csak a gyors vesztéshez.
Tudomásul kell venni mindenkinek, hogy a hordozónak magas a láthatósága, főleg ha még a kapitányi skillje alapos fejlesztésre szorul. E mellett azért játszik hátul, mert neki nem a hajóval kell játszania, hanem a rajaival.
Ha a sok birka körbe állja, nincs aki tankoljon úgymond. Közel kerül az ellenfel, a hordozó felspottolódik és hamar kiszál a csatából. A játékostársak meg megbaszhatják magukat utána.
Jó lenne, ha a hajóosztályok játékosai a saját dolgukkal foglalkoznának, ha nem azt teszik, csak vesztes csatában lesz részük.
Nyugodtan lehet minden esetben a hordozóst okolni a vesztés miatt, de az értelmesebb játékosok hamar rájönnek, hogy a saját teljesítményük bizony harmat gyenge volt abban a csatában.