TegRazor írta: Srácok ez teljesen off !!
A Wows támogatja az Ultrawide látómezőt ?
www.arukereso.hu/monitor-c3126/lg/25um57...74647/#termek-leiras
Szia!
Engedd meg, hogy megosszam veled saját tapasztalataimat.
Én egy ASUS-t használok aminek a képátlója 29", felbontása 2560X1080.
A következő dolgot tapasztaltam. Sok játéknál nem igazán úgy működik ez a széles vászon, ahogy kellene. A WoWs-ban (és a WoT-ban is) ugyan beállítható ez a felbontás, de a kép nem lesz tőle egyenletes. A kép közepétől a szélek felé, elnyújtja kicsit a képet. Na nem nagyon, de az itt megjelenő tárgyak olyan hatást keltenek mintha közelebb lennének hozzánk, ezen kívül a dolgok alakja megnyúlik. (Mintha homorú lenne a kép...) Ez, játék közben nem mindig feltűnő, mivel a monitor közepére koncentrál az ember, így nem a szélekre figyelünk és ezért nem is nagyon zavaró. Főleg visszajátszásoknál vehető észre.
Persze ez más játékokban is megfigyelhető, ezért nem WoWs specifikus. De mint említettem, nem mindig feltűnő. Én sokszor, már észre sem veszem.
Íme egy-két videó, ahol tetten érhető. Főleg olyan helyeken figyelhető meg, ahol sok közeli objektum között halad az akció. Pl. város, erdő, vagy más tankok mellett. Ha kicsi a monitorod amin nézed a videót, akkor fel sem fog tűnni. (illetve, a youtube átméretezte a videókat, amitől így a kép kisebbnek látszik, talán ezért sem annyira feltűnő.)
www.youtube.com/channel/UCCyado6_XMnJdsiH489mw2g/videos
Filmeknél, amelyek szélesvásznúként lettek rögzítve, szintén nem jön elő. A hagyományos felbontásoknál, a képszélén keletkező fekete sávokhoz viszont hozzá lehet szokni.
Én utóilag azt mondom, jobban jártam volna egy hagyományos, (1920X1080) igazán nagy, minimum 29" képernyővel, mert a játékokban ezt a széles képet, (legalábbis akció játékokban, mint a Wot,WoWs, WT) nem lehet kihasználni, lévén, hogy a fő akció mindig a monitor közepén zajlik. Ahol egyértelmű előnyben van, azok talán a stratégiai játékok, az egyéb programok, (Képszerkesztő, video szerkesztő programok, stb) és a filmek.