vcsaba1968 írta: Ép ez a baj vele. A kinaiak össze csipegetnek mindent inen-onan/lopnak /aztán összerakják. Csak a végeredmény az,hogy igen-igen csak nem az igazi.
Épp ezért jártam utána a dolgoknak, úgy gondolom elég alaposan. Ne csak az előítéletek alapján döntsem el, hogy tetszik vagy nem.
Amúgy biztosan feltűnt, hogy bizony az orosz fejlesztők is innen-onnan csipegetnek. Nincs ezzel semmi probléma. Az ügyvédeknek is kell munkát adni.
Nekem sem tetszik, annyira, ami a WoWs csatákban gyakran zajlik. Van aki emlékszik rá talán, már az első nyílt béta óta panaszkodok (visszalehet keresni amúgy) a rombolók végtelen torpedó spam-ja miatt. Azóta sem történt semmi előrelépés ezzel kapcsolatban. Nagyjából azzal meg lett magyarázva, hogy úgy sem lő olyan sokat egy csata alatt el egy romboló. Ugyanakkor meg észre kell(ene) venni, hogy a hordozóbak meg igencsak korlátozott a bevethető repülő létszáma.
Azért nem fenékig tejfel a csatahajók élete a SO-ban sem. Igen erősen kell tartani a tengeralattjáróktól, hiszen semmiféle fegyverzete nincs ellene a csatahajóknak. Kellene támaszkodnia a csapatban lévő rombolókra, de sajnos nem lehet, mert azok mindenáron csatahajót meg hordozót akarnak lőni maguknak. Egyszerűen nem akar nekik leesni, hogy nem ez a dolguk ebben a játékban. Itt számukra a főcsapás a tengeralattjárók kiiktatása a játékból. Máris túl sokszor láttam olyat, hogy a rombolók messze elkerülik őket. Utána meg csodálkoznak hogy vesztettünk, meg szar a játék. Nem szar az, csak meg kéne tanulni a szerepeket. Láttam olyat is(nem messze a csatahajómtól történt), hogy a birka rombolója megpróbálta kilőni a hordozónkat. Persze a hordozó lazán kiszedte a másodlagos fegyverzetével. Csata végéig ugatott a romboló kapitány, hogy micsoda csalás volt. Amúgy ha nem szedte volna ki a CV, én szedtem volna ki másodlagossal. Az első sorozatot elbaltáztam, mert nem fordultam rá megfelelő szögben. A másodlagos csak bizonyos szögek alatt hatékony fegyver, mivel nem tornyokban vannak elhelyezve, így korlátozott a kitéríthetőségük.
Visszatérve a csatahajó kérdésre. Nagyon komoly ellenfél a hordozó is. A légvédelmi gépágyúk működnek csak automatikusan, a légvédelmi ágyúkat viszont manuálisan kell üzemeltetni. Voltam olyan csatában, ahol a hordozó csak engem támadott 3 szakasszal és bizony itt a bombázók nem viccelnek. Nem úgy mint a WoWs-ban, hogy csak csalinak jók. Kaptam egy emberes bombatámadást, mert a torpedó bombázókra figyeltem. Azok közül majdnem mindet leszedtem, ekkor jött a másik bombatámadás és a csatahajómnak annyi lett.
Azt meg sem merem említeni, hogy a másik Kaiser a csapatban még könnyebb ellenfél volt a hordozónak. Megállt egy helyben és úgy pufogtatott a légvédelemmel. Nagyjából sejthető, mi lett a végeredmény.