Még nem esett szó a játékon belül megszerezhető rangokról.
A haditengerészetnél elfogadott rangjelzések birtokosai lehetünk a játékban, ha megfelelő teljesítményt nyújtunk csata közben. Csata végén értékeli a játék a teljesítményünket. Ez alapján kapunk ezüstöt, XP-t, valamint egy értékelést, amiben ha jól szerepeltünk a ranglétrán lassan emelkedhetünk egyre feljebb (renown).
A megszerezhető renown mennyisége függ még az adott hajó Tier besorolásától is, ahogyan a táblázatban látható.
Ennek több célja is van, ha jól értelmeztem a dogokat. Egy részt, ha egy adott szintnek megfelelően teljesítettünk például naponta, azért díjazásban részesülünk. Mivel nem kötött az elérendő szint, hanem például a legjobb 100 játékos kap nyereményt, így nem lehetünk biztosak nap végén a nyereményünkben sem. Az eredményeinkért nem kell külön weboldalt meglátogatnunk, elegendő a menüben a megfelelő listát megjeleníteni és máris láthatjuk, milyen teljesítményt nyújtottunk a többiekkel összehasonlítva. Meghatározott időszakonként resetelésre kerülnek az eredmények. Úgy kell elképzelni, mint egy versenyt, ami -tól -ig tart.
A rangunk megjelenik csata közben is a betöltő képen, valamint a játékos paneleken is.
Úgy vettem észre, hogy ez a jelzés gyakorlatilag megfelel a sokak által utált, sokak által igencsak kedvelt XVM MOD színjelzéseinek.
Elég pontosan érthető egy adott csatában, ki milyen rangot visel, valószínűleg olyan képességű játékos is.
Természetesen - mint ahogyan az XVM sem - nem tévedhetetlen a rendszer, mindössze utal arra, hogy egy bizonyos játékos, jó pár csatában kiemelkedő szintű játékot mutatott, amit a szerver értékelt, így magasabb rangot visel. Most épp ebben a csatában hogyan fogy szerepelni, az egy jó kérdés.
Ha jól értelmeztem a dolgot, nem túl jó szereplés miatt, vagy esetleg túl gyakran találunk el saját csapattársat, csökkenhet a besorolásunk is.