Kis élménybeszámoló, hamár sorra kerültem.
Azt tudni kell, hogy tele van botokkal, mert boldog-boldogtalan tengózni szeretne.
Kerestem valami kapitányi skillt, ami jónak tűnhet akár. Beállítottam mindegyiket erre a paraméterre és had szóljon.
Kellett néhány csata, hogy legalább valami fogalmam legyen róla, mi merre van és hogyan is mennek a dolgok.
Azután sikerült végre egy jó csatát is mennem. Nem csak botokat kitorpedózni.
Ezen fellelkesülve mentem gyorsan - jó vicc, minden értelemben - még egy csatát.
Nagyjából kezdem érteni, hogyan is akar ez a dolog működni.
A rombolót úgy kaptam ki, hogy megpróbált legázolni. Majd legközelebb...
Vélemény?
Az is van. Jelenleg tényleg jobb hogy csak saját játékmódja van. Nagyon erősnek érzem és egyben gyengének is a tengeralattjárókat.
Nagyon erős azért, mert ha valaki kicsit is megtanulja, hogyan kell használni, kegyetlen dolgokat lehet művelni vele és még nagyon nem tudja senki, hogyan kell ellene védekezni.
Romboló, könnyűcirkáló igen, de nem erre gondoltam. Csapatként, hogyan lehet őket elhárítani. Ez a legnagyobb gond jelenleg velük. Az ellenszerüknek oda kell menni és lebombázni őket. Csak ez a legnehezebb része, mert az ellenfél kilövi őket. Az USA tengó meg 10 km-ről is kikapja a csatahajót.
Működhet a vadásztengeralattjáró taktika, de ehez nagyon érteni kell a játékot. Mert bizony percekig lehet izzadni odalent mire sikerült a másik tengót kikapni. Közben a ping (szonár...mindegy) lemerül, mint a rossz telefon és utána csak nézzük egymást, mert torpedóval szemre eltalálni bárkit is marha nehéz.
Mint a mellékelt példák mutatják, lehetséges a dolog. Viszont ha a túl oldalon is érti a játékot a tengós, akkor az életben ki nem szedem. Fel jönni meg fell kell. mert akku nélkül nincs ping.
Gyenge azért, mert papír. Egy kis figyelmetlenség, valahol bejön egy romboló vagy besettenkedik alul egy tengó és lehet is hozni másik hajót csatába. Lassan fordul, lassan csinál mindent.
A másik baj még, ha elfogytak a tengókra veszélyes hajók, akkor gyakorlatilag döglött a csata. A maradék hajók menekülőre fogják és nem lehet utolérni őket. Ez így elég átgondolatlan valami.
Amúgy nyugis játék. Főleg ha érti már valaki mit és hogyan kell pingelgetni és legfőképpen mikor.
Az ellenfél tengója meg szépen merül, ha kilőjük.