A tengeralattjárókkal az a legnagyobb probléma, hogy egyes hajótípusok (nehézcirkáló, csatahajó, cv) nem tud ellene védekezni és effektív lenni. Értjük, hogy a rombolók ellen sem tudnak mit tenni igazán de arra is ott vannak a lehetőségek azért. (torpedók alapján nagyjából meghatározni a helyet, hol volt és kikövetkeztetni merre mehetett, más rombolók, radaros cirkálók és cv spot.) A torpedók nem sebeznek akkorát (kivéve a pingelt, mert instant citadella sebzést okoz) de vízbetörést tudnak csinálni és gyors a torpedó betöltési idő mint az európai rombolóknál. Az egésznek a vége az lenne, hogy mindenki keresi a a subokat ők meg a csatahajókat támadják és ki sem tudják igazán kerülni őket. Elfogult vagyok a csatahajósokkal de valljuk be, hogy így is őket támadja már kb mindenki. Ezt a dd elsődleges célpontot meg hagyjuk már, hány olyan csatában volt részetek, hogy tényleg elsőként rájuk vadásztak és hány olyan volt amikor a radaros könnyű meg nehéz cirkáló sem lövi de még a cv sem őt spottolja hiába van csak egyedül. A rombolók is már a füstben ülve dobálják szotyihéjjal a csatahajókat. Tudom, sokan utálják az eu rombikat de a füst nélkül még ők azok akik leginkább romboló típusnak megfelelően használják a hajóikat. A subok behozatalával már a rombolókat is folyamatosan lehet spottolni, ahogy a sziget mögött megbúvó hajókat is. Mindenkinek folyamatosan mozgásban kell lenni és rohangálni a pályán mint a mérgezett egér, mindenféle taktikát nélkülözve. Sokaknak a subokra áll a cerka, megértem, király dolog is de randomban nagyon örülnék ha nem raknák be.
Másik gondolat, hogy véleményem szerint a rombolókkal a legnehezebb játszani. Menni előre, spottolni, foglalni, figyelni a másik romolót, cv repülőket kerülgetni, tartani a radar távolságot, torpedózni stb. Egyáltalán nem egyszerű és tapasztalataim szerint a legtöbb játékos nem is tud velük játszani. Ezzel csak az a probléma, hogy a romboló hiánya vagy effektív jelenléte nagy mértékben hozzájárul, hogy győzünk e vagy sem. (lexivel mindig a dd-re vadászom a csata elején és ha sikerül kikapnom őket onnan már szinte biztos, hogy nyerünk) A subok még nem tudom mekkora szerepet fognak vállalni a csatában de az biztos, hogy a rombolók tudnak ellenük menni és ezek a feladatok mellé még ezt a terhet is az amúgy sem profi rombolósok vállára rakják. Főleg randomban amikor a cirkálók sem segítenek a dd-nek, a romboló nem végzi a dolgát és hátul van, már most egy káosz a csata és még ezt akarják megbolondítani. Mindenesetre én kétkedve fogadom, hogy olyan nagy szükségünk lenne rá. (a külön csatamódban persze nem zavar)
Végül pedig, ez a külön csatamód jelenleg egy éles nagy teszt. Itt mutatkozik meg, hogy mennyire érdekli ez a játékosokat és mennyire örülnek neki. Ha pozitív visszajelzések jönnek (és már leírtam, hogy a wg alaposan megszűri milyen véleményeket szeretne látni, hallani) akkor nem kizárt, hogy berakják randomba is. Aki kipróbálta látta, hogy az esetek legnagyobb részében botok voltak a csatahajósok. Őszintén remélem, hogy a wg nézi hány csatahajós jelentkezett és a nagy összegző statisztikába nem fogják vagy nem úgy fogják majd beleszámítani a botokat.