Túl összetett a kérdés ahhoz hogy tuti biztos tanácsot tudjunk adni a témával kapcsolatban.
Van aki minden hajójának új kapitányt nevel, nem rakosgatja át, ennek is megvan a maga előnye.
Van aki egy kapitányt kinéz és végig őt rakosgatja át az adott osztályon belül, folyamatosan átképzéssel. Ennek is megvan az előnye, ahogy a hátránya is.
Én igyekszem egy osztályon belül két kaptitányt nevelgetni maximum és felvátlva rakosgatom őket át, kivéve az Omaha és Cleveland hajóimnál akiket meg fogok tartani és a kapitányokat rájuk képeztem, de azok nem csatahajók
Csatahajónál van pár skill szerintem, ami kötelező.
1. Basic Survivability -15% javítási idő
2. Expert Marksman - gyorsabb toronyforgás
3. Superintendent +1 fogyóeszköz
4. Advanced Firing Training - nagyobb lőtávolság a másodlagos fegyverzetnek és légvédelemnek
4. Last Stand - kilött meghajtással is tudsz tovább mozogni
Nálam a két csatahajókapitányom ezeket használja és egyelőre nem csalódtam bennük.
Kipróbáltam még:
2. Fire Prevention -7% kigyulladás, de nem sokat számított, legfeljebb nem minden második sorozat gyújtott fel hanem minden 3.
Van még aki :
1. Basic Firing Training-et pakolta ki, -10% újratöltés 155mmig. És mellé használja még a 4. Advanced Firing Training - nagyobb lőtávolság a másodlagos fegvyerzetnek és légvédelemnek-et, így aprítja a közelbe merészkedő DD-ket.