Általában a cirkálókat női nemmel ruházzák fel, nos akkor a Chapajev egy karcsú és dögös alkatú, piszkosul hatékony, de annak tükrében törékeny kozák lány, akitől egyszerre rettegnek, de ha nyílt terepen kapják el, akkor csak pár dolog menteheti meg, példának okáért a karcsúsága, sajnos mozgékonynak nem neveznem, illetve az ellenfél játékosának célzási képessége. Így gyorsan behatárolható a vele való játék, valamint annak módszere, hogyan kapjunk el egy Csapajev játékost.
Ez a hajó szigetek mögött bujkál, és nagyon de nagyon rászorul a csapat játékra. Rankedben csatadöntő hajó, szó szerint. Viszont támogatás nélkül te lehetsz az első áldozat, mondjuk pozíció váltáskor. Ergo, ha van dd a közelben, jól jöhet a füst, illetve minden sziget, ami fedezéket adhat.
Eleinte érdemes rátapadni a cap kör közeli szigetre, onnan tolni a radart és a tűzcsapást az enemy dd-re, utána érdemes meghúzódni, és pokollá tenni az ellenséges csatahajók életét. Ajánlott felrakni a prémium radart, kreditért

, gyorsabban tölt újra. Hatékony akkor is, ha már elfogytak a dd-k, mivel 11,7km a radar működésének határa, és a füstben lapuló Kutuzov is értékes préda lehet.
Az első sorozat bukta, sajnos a végén nem volt támogatásom, persze az én segítségemért kiabáltak, mentem is, de mikor bent ragadtam egy sziget mögött- nem volt nehéz kisakkozni, az ellenfél csapatának -, már azt írták, a te bajod. Nos, a sok okostojás jött is utánam.... meg persze buktuk a csatát is....
A második sorozat majdnem bukta, szerencsére az ellenséges csatahajók nem céloztak jól, illetve én is jól forogtam, na és a legfontosabb, az utolsó dd visszajött értem, és füsttel fedezett. Innentől kezdve ő meg én lehoztuk a kétszeres túlerő elleni csatát. Úgy, hogy mindketten egy-egy lövésesek lettünk volna...