GaiusHun írta: A nap kérdése, melyik cv a jobb? Úgy értem első tizesnek
Hakuryu vs Midway?
Értelemszerűen itt a Midway-el kapcsolatos tapasztalatokat várom
mindegyik nehéz. a Hakut én eladtam annyira xarnak találtam, meg kellett a pénz is persze
de a kilencesekhez képest akik azért olykor Nagatot kapnak meg Pensacolat, itt folyton jön a Des Moines, amiből ha van kettő egy csatában nem érnek oda a bombázóid, sehova... Hindenburg legalább soxor becserélli sonarra az AA-t, de Des Moines nem tudja...
amugy tizes CV-t egy rárepülésből esélytelen elkapnod..., innentől az extra nagy pályákon különösen nagy para, hogy CV-t ölsz, vagy hajót. de itt már mindenki csapatostul szaladgáll, és folyton lövik az AA-t a cirkálók...
az Essex/Taiho élményt nem fogja visszaadni semelyik, én a Midwayt jobbnak tartom, mert kevésbé zavarja az AA, a Haku viszont torpedósokkal tud sebezni, és azt kizárólag manuálisan tudod használni...
Midwaynél nem rossz a 2/1/2 alap setup, én személy szerint jobban szeretem az Essex jól megszokott 1/1/3 felállását azzal a bónusszal, hogy sosincs nálad magasabb szintű ellenfél...
az 1 vadász tökéletesen elegendő az ellenfél vadászának lekötésére, ha mind lelövik se érdekes, az a funkciója, hogy őt lőjék...
ellene jöhet vagy ilyen Midway, és akkor a vadászok lekötik egymást, mindenki zavartalanul bombázhat,
vagy a 2 vadászos Midway, akkor övé a légifölény, de nem ér el vele semmit, vagy 2*5 Haku vadász jön, azzal sincs nagy gond, ritkán előfordul a 4*5 vadászos Haku, ami elviekben tényleg tud zavaró lenni, de azon az áron, hogy ő sem tud támadni, nagyon kevés neki a 4 bombázó század, ha meg 2 vadászos Midway jön ellene, akkor megint megszívta, 2*7 amerikai vadász megöléséhez kelleni fog mind a 4*5 japán vadász, és nem nagyon marad lőszere az ellenfél bombázói ellen...
itt már kizárólag manuális támadás van mindenki ellen, mind vadásszal, mind bombázóval, és a Haku 2/3/3 verziója bármilyen csábító is, túl nehéz, túl sok embert kíván, túl sok a hibaszázalék, ehhez jön a kevesebb tartalék gép...
még annyit a Haku 4/2/2-höz, hogy én kísérleteztem a saját hajók megvédésével, és nem igazán működik olyant csináll az ember, hogy 1-1 vadászt rápakol a Yamatokra, de akkor az tuti oda fog menni egy szigethez, aminek a másik oldalán van valami cirkáló amelyik 9-10km-ről levágja a fele osztagot... és egy DesMoines álcája 11km, a Baltié meg olyan 10 körül...
meg az se megy, hogy te véded az egész frontszakaszt, a másik meg hol itt támad, hol ott, és azon a ponton helyi erőfölényben vagy... ráadásul a bombázókat nem elég a saját hajó mellett lelőni, legalább 5-6km-rel távolabb kell támadni őket, hogy legyen eredménye a dolognak, meg nagyon sokáig tart a lőszer/repulok ujra feldobasa... lesznek lukak... lényeg a lényeg, van 4/2/2 Haku, de nagyon kevés.
egyszer, összesen egyszer láttam Midwayen 3/0/2 osztagot, de az is megszívta, 3-3 ellen harcot pakolt be, mindketten kaptunk 2-2 db nyolcast magunk mellé
Midwayen 50%-ban 2/1/2 fog jonni, de te ugysem az használlod majd, hanem a támado setupot
és Hakunál a 2/3/3.
kicsit olyan érzésem van most, hogy baromi hosszan értekeztem ugyanarról, de ez van
vegyél Midwayt, értelemszerűen a 15% bombázó Hp-val... -10% air service time-l....
még egy apróság a Hakuhoz, 24 vadászgépe van a 2/3/3 setupban, 4*5, 2 teljes hullám, de 2 hullám repülő azért könnyen elfogy ugye, és a harmadikban akkor már csak 2-2 marad, ami meg rombolóvadászaton kívül másra nem alkalmas...