Ugyan nem engem kérdeztél, meg én csak randomot játszok, de van 50+ csatám a Weser-l.
Vannak videók is, de röviden:
- rakétákkal csatahajók felépítményét érdemes lőni, Cirkálókból a könnyűeknek az oldalát (citadella), nehéz cirkálóknak meg inkább a felépítményét, mert nem viszi át máshol. Rombolókra meg felesleges, legfeljebb ha már csak néhány százalék HP-je van, akkor.
- torpedókkal bármire. Gyorsak, de sajnos elég hosszú az élesítési idejük, így könnyedén kikerülik azt a kettőt. E mellett halovány a sebzésük is. Nem egy japán torpedó raj az biztos.
- Bombákkal (erre irányult a kérdés) lassú csatahajókat és nehéz cirkálókat érdemes. Kevés a bombája és azt is igyekszik a játék úgy intézni, hogy ne legyen érdemben találatod. Csatahajók közül sem szereti mindet a bomba. Német és japán csatahajókat igen, még a briteket is. Amerikai, francia csatahajókat nem szereti. Az orosz technika ellen meg érdekes a dolog. Van amikor átviszi és nagyot sebez, van amikor meg semmit.
Alapvetően a lassú és nehézkes bombázás miatt - hiába lehet vele utána igazítani - csak a jó nagy célokat lehet vele eltalálni. Még akkor sem biztos a citadella.
Egy biztos: Ha a célzókor legkisebb része is kivül esik a célponton, mindegy, még ha csak a kör vastagabb vonala, biztos lehetsz benne, hogy a két bombát oda fogja dobni a "random" . Ha tökéletes a célzókör fedése, nos olyankor kezd el a játék variálni. Tornyot találtál el és lepattan, megfogta a torpedó védő fal, overpent dobtál, stb.
Későbbiek nem tudom milyenek lesznek, de a Weser az ilyen.
Újdonság még, hogy a csata későbbi fázisában, mikor kezdenek a hajók lerongyolódni, a Weser nagyon gyakran csatlakozik az első, támadó vonalhoz. Egyrészt mert őt lövik, így tehermentesíti a többieket, másrészt meg veszedelmes secondary fegyverzete van messze is hord meg elég pontosak is. Sokszor láttam már, hogy nagy pusztítást vitt végbe így, mert rögtön neki álltak rá vadászni, így maga a hordozó, meg a többiek, akik még a felszínen voltak, könnyedén nyerték azt az oldalt.