Utóbbi.
Úgy szoktam kompenzálni a dolgot, hogy magasról pottyantom a bombát. Ehez viszont alaposan be kell gyakorolni a manővert, valamint nagyon figyelni, merre megy a célpont. Így sem 100 % a citadella, de nagyobb az esélye.
Olyat, mint a YT celebek művelnek, többnyire el kell felejteni.
Szerintem nem a másodlagosára kellene gyúrni ennél a hajó osztálynál. Mivel nagyon gyorsan olvadnak a rajok, sokkal fontosabbnak tartom, hogy az irányzék gyorsabban álljon készen.
Egy ideig kísérleteztem a Toptier féle skill elosztással, de nem jött be. Alig volt bomba találat. Mérgemben át állítottam a kalsszikus CV skill-re. Már a következő csatában sokkal jobban kézre állt a dolog.
Azt nem mondom, hogy minden találat citadella volt, de sokkal több találat volt a hajón, mint korábban.
Ennek a hajóosztálynak az AP bomba az erőssége. E mellet nagyon barátságosan rántja össze a torpedó és a rakétás célzóköröket is támadáskor. Ezután kezdtem a Desmo, Venezia, Moskva, stb cirkálókat jobban szemügyre venni.
Nem örültek nekem. Egy rajból 20 K rakéta sebzés. Volt vagy 8-10 citadella kb.
Szerintem alacsonyabb szinten is érdemes a klasszikus skill-t végig nyomni.
Én ezt javaslom T10-re és az alacsonyabb szintű német hordozókra is. Persze a modulok és a pontok függvényében.
Lehetne a felső sorban 1-1 pont még, de nem vettem észre a hiányát. Inkább az a két pont jól jött a raj alapsebességéhez, valamint a torpedó sebességéhez. Kell hozzá szerintem. Így lehet meglepni a rombolósokat. A beidegződéseket nem tudják gyorsan levetni, így amikor jön a torpedó majdnem - van olyan beállítás hogy 60 kts - 60 csomóval. és mire reagál, kettőt be is nyelt belőle.
A harmadik sorban kell a HP növelés a rajnak, meg a védelem is, mert nagyon papír gépek. Főleg a kétfedelűek.
A negyedik sorban meg a célzás segítő meg az álca ami fontos. A segítőről írtam, az álca meg azért kell, mikor rakétával támadjuk a cirkálót, így még kevesebb ideje van kifordulni. nagyon észnél kell lennie, vagy épp a makkost vakarászta unalmában, ha időben észleli a rajt.
Álca beszerzése után volt igazán érdekes és érdemes a cirkáló vadászat.