Blacus írta: igen megnéztem valamit segített de még mindig nem tudom hogyan mutatja, angolból én zéró, de már 3 betalált haladás
Akkor már tudsz mindent.
Rombolós topic-ban le vannak már írva a dolgok.
Pár fontos szabály:
- tudd meddig vagy láthatatlan
- tudd meddig tudsz torpedóval támadni
- a kiválasztott célhoz kerülj hatótávon belülre (torpedó)
- célozd meg (marker legyen rajta), ezt csak löveg kiválasztásánál tudod megtenni
- torpedó nézetben fordulj oldalra, mert szemből torpedót nem lehetséges kilőni (tengeralatt járó más kategória, másik játék)
- a hajó két oldalán megjelenő "legyezők"-ben megjelenik egy szürke sáv (szélesebb vagy keskenyebb, attól függően, milyen szórásra állítod a torpedő vetőt), ami jelzi, nagyjából hol lesz a kiválasztott cél AKKOR, ha most engednéd el a torpedókat és MIRE odaérnek, találkozzanak.
- Torpedó indítási irányát (sárga, vagy zöld sáv, attól függően hogy ben van töltve vagy nincs) vidd rá a szürke sávra.
- Biztonsági okokból, ha több vetőcsöved is van, úgy célszerű vetni, hogy egyet pontosan a cél sávba, egyet kicsit elé, egyet meg mögé.
- Torpedó vetés nem jár fel spottolódással, de az igen, ha belül érsz - a torpedókat bámulva - a minimális spot távolságon belül
- Torpedó vetés után irány változtatás, nincs lövöldözés, mert a romboló könnyű célpont és távolodás a célponttól
- Füstöt csak akkor használd, ha feltétlenül el kell tünni és már más módon nem lehet. A füst maga azonnal jelzi az ellenfélnek, hogy arrafelé romboló van.
- Légvédelmi fegyverzetet kikapcsolni, mert a lövöldözés (mindegy milyen) felspottólódással jár.
Nagyjából ennyi.
A torpedózás mélységi ismeretét, talán majd meg ossza egy jó romboló parancsnok. Sajnos én nem tartozom közéjük.