Acetil_coenzim_A írta: Egy kérdés a nehéz verzióhoz. Az mennyire etikus a csapattal szemben, ha valaki első körben nekiáll felderíteni a saját oldalán lévő katapultokat és egyenesen a kastélyhoz megy lövöldözés nélkül? Csak azért kérdem, mert 3 csillagnál többet eddig nem értem el, ráadásul nagyon élvezetes egy klán szakasszal egy oldalra kerülni, akik mindent kikapnak, mire az én torpedóim elérnék a célt.
A sebzés és kill nélküli előrerohanás szerintem semennyire nem jó taktika, mert ezzel nem segítesz sokat a csapatnak.
Ha nagyon előre rohansz, triggereled a Leviathanokat az öböl előtt, aminek az a hátránya, hogy addigra megkapjátok a süllyesszetek el 3 hajót egy percen belül feladatot, és mire az első két leviathant utoléri csapat a második kettőt már el is süllyesztik, így a 3 hajó egy perc alatt feladatot az öbölben kell megoldani. Nem lehetetlen, és ott lehet könnyebb is, de a 4 Leviathanból kényelmesen megvan.
Plusz steelrateket és razorwormokat is felzargatod az Octopusokkal együtt az öbölben, vagyis kb mindent és nem sok játékos tudja kivédeni azok együttes támadásait:
- steelrat depth charge: lő egyet, 5k dmg + vízbetörés, majd 4 másodperc múlva lőhet még egyet, és ha a második vízbetörést nem tudod javítani, meghalsz
- razorworm és octopus torpedózás: gyors egymásutánban 2x5 torpedó 2+ irányból és ezen felül még levegőt is kell venni néha, így kb totálkáosz és masszív torpedóleves lesz az öböl ha előre berohansz és felvered a méhkast mire a többiek odaérnek.
Bármely hajóval be tudsz érni az öbölbe hardban is, ha kellően jó tempót tudtok tartani az öböl előtti részen. Nem forogtok sokat a Gerfalconokkal, kb első torpedósalvóból süllyesztetek el minden hajót, akkor az öbölhöz érve lesz még 4 perc a kastélyig. Annyi idő alatt bármelyik tengeralattjáró végigmegy és fel tudja spotolni.
Északon óvatosan, mert ott egy steelrat szokott megjelenni, amit viszont célszerű elsüllyeszteni, még a Lair spotolás előtt és akkor nem dob hátba depth charge-al kétszer egymás után.
Le lehet osztani ki mit süllyeszt, de randommal nagyon nehéz pláne hogy ha eléggé sokféle hajóval jönnek be.
Killer Whale és Seelöwe kb mindent meg tud oldani egyedül is:
- első 3 zikasa gond és lassítás nélkül megvan ezekkel a hajókkal
- második hullámban a cirkáló vagy a csatahajó az oneshot. a Maradékot intézze a másik két hajó, legyen nekik is killjük
- két leviathan szintén simán megvan (4 torpedó / hajó), az elsőhöz még lassítani sem kell, csak a másodikhoz kell egy kicsit mert lassabban popol és ha nem lassítasz rádpopol és rammol (volt rá példa) vagy egyszerűen túlfutsz rajta ami a Killer Whallel nem baj, de a Seelöwevel az
- öbölben északi steelrat szintén sima ügy, eddigre úgy is betöltődik az összes torpedód teljesen
- kastély spotolás után a 6 kill már macerásabb, mert addigra más ott van mindenki és össze vissza mennek a torpedók, de 2-4 kill simán összehozható ott is
- rasp süllyesztés után meg gyorsan merülés mielőtt egy-két kósza torpedó ledarálja a csapatot és bukjátok a maradjon életben legalább 3 hajó feladatot
Killer Whale és Seelöwe nagyon kényelmesen tudja hozni a 6-10 killt egy futamon és emiazt a 200k creditet is. És tekintve hogy egy oldalon az öbölig van 7 hajó, nem sok marad a többieknek és könnyen meglesz a 300k+ sebzésed. 500k+ is összehozható ha a csapat az elején nem öli a hajókat (vagy nem tudják meg behalászod őket előlük, amiért már kaptam beszólást) és rasputinba is sokat beletolsz a végén.
5 csillag, ahogy én vettem észre nem érdekli a játékosokat.
10 meccsből kb 2-ben van hogy jelzik az elején hogy spotoljuk a tornyokat és a kastélyt meg hogy az öbölben a 6 kill legyen meg rasp előtt.
7 esetben első piros hajóra full nuke ami lőtávba ér, és amint raps is ott van azt is egyből ami a csövön kifér.
1 meccsen meg még belefér a szándékos trollkodás is, hogy direkt nem megy spotolni, minden torpedót kilövi rapsutinra, majd reload előtt lerammolja és megy a következő meccsre.
Ha kell az 5 csillag, Operation chaten szoktak csapatot szervezni rá, többnyire meg is tudják csinálni, mert legalább előtte taktikai megbeszélés van és hajóosztás, így legalább nem lesz 4 zipper és két gerfalcon a csapatban.