Amerikai csatahajók

Több
8 éve 4 hónapja - 8 éve 4 hónapja #23528 Írta: leopardusz
leopardusz válaszolt a következő témában: Amerikai csatahajók

Acetil_coenzim_A írta: Üdv!

kb egy hónapja, vagy kettő esett szó az amerikai csatahajók gyengeségeiről, játékba történő lemodellezéséről. Akkor azt írtam, hogy a North-Carolina osztály is belső páncélövvel készült. Jobban utánanéztem és kiderült, hogy hülyeséget írtam,amit korrigálni szeretnék. A North-Carolina a Montana osztályhoz hasonlóan külső páncélövvel rendelkezik, azonban annak vastagságát az eredetileg tervezett 356 mm-es (14 hüvelykes) lövegekre méretezték, nem pedig a később beépített 406 mm-esre (16 hüvelykes). Ez az oka annak, hogy a kelleténél gyengébb védettséget ad, ráadásul a páncélöv az A és C torony barbettái között húzódott.

Belső páncélövvel a South-Dakota és Iowa osztályok rendelkeztek az amerikai oldalon. A japán Yamato is elvileg ilyen, de a metszetrajzok alapján én ezt nem állítanám biztosra, mert ott mintha a páncélövre rakták volna rá a torpedó elhárító kamrákat, ezzel eltakarva annak felét.

Hmmm, szakinak látszol :P , meg tudnád mondani légy szives, h van a wsben különbség a német csatahajók és pl az amcsik páncélja között? Egész pontosan arra gondolok, h a németek eredetileg a klasszikus teljes páncélozást hasnálták, mig az amcsik az all or nothing elv szerint mentek, vagyis vannak erősen páncélozott részek és vannak alig páncélozottak. vagyis voltak :P . Követte a ws ezek szerint a történelmi hűséget, v nincs ilyenről szó? V még nem ismert a német csatahajók felépitése ilyen részletesen...
Nemrég olvastam volt egy kimeritően részletes összehasonlitást a két féle páncél felépitésről, hatékonyságról, s nagyon kiváncsi lennék, h ezeket a részleteket itt a wsben modellezték-e... ;)
Utolsó szerkesztés: 8 éve 4 hónapja leopardusz által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 4 hónapja #23532 Írta: Gizmo
Gizmo válaszolt a következő témában: Amerikai csatahajók

leopardusz írta:

Acetil_coenzim_A írta: Üdv!

kb egy hónapja, vagy kettő esett szó az amerikai csatahajók gyengeségeiről, játékba történő lemodellezéséről. Akkor azt írtam, hogy a North-Carolina osztály is belső páncélövvel készült. Jobban utánanéztem és kiderült, hogy hülyeséget írtam,amit korrigálni szeretnék. A North-Carolina a Montana osztályhoz hasonlóan külső páncélövvel rendelkezik, azonban annak vastagságát az eredetileg tervezett 356 mm-es (14 hüvelykes) lövegekre méretezték, nem pedig a később beépített 406 mm-esre (16 hüvelykes). Ez az oka annak, hogy a kelleténél gyengébb védettséget ad, ráadásul a páncélöv az A és C torony barbettái között húzódott.

Belső páncélövvel a South-Dakota és Iowa osztályok rendelkeztek az amerikai oldalon. A japán Yamato is elvileg ilyen, de a metszetrajzok alapján én ezt nem állítanám biztosra, mert ott mintha a páncélövre rakták volna rá a torpedó elhárító kamrákat, ezzel eltakarva annak felét.

Hmmm, szakinak látszol :P , meg tudnád mondani légy szives, h van a wsben különbség a német csatahajók és pl az amcsik páncélja között? Egész pontosan arra gondolok, h a németek eredetileg a klasszikus teljes páncélozást hasnálták, mig az amcsik az all or nothing elv szerint mentek, vagyis vannak erősen páncélozott részek és vannak alig páncélozottak. vagyis voltak :P . Követte a ws ezek szerint a történelmi hűséget, v nincs ilyenről szó? V még nem ismert a német csatahajók felépitése ilyen részletesen...
Nemrég olvastam volt egy kimeritően részletes összehasonlitást a két féle páncél felépitésről, hatékonyságról, s nagyon kiváncsi lennék, h ezeket a részleteket itt a wsben modellezték-e... ;)

Bár nem engem kérdeztél de elmondom az észrevételemet ezzel kapcsolatban.
A német páncélzat lényege a különleges Wotan ötvözet volt, amely kicsivel könnyebb volt az amerikaei/angol/francia páncél acélnál, plusz jobban elviselte a szegecselés következtében elszenvedett fáradást és még ezen felül rugalmasabb is volt, ergo nem volt annyira rideg és a lövedék mozgási energiájából már a kontaktus kialakulásakor elnyelte egy részét! Mivel könnyebb volt az angolszász páncéltól ezért meg tudták oldani, hogy a teljes citadellát beborították 350mm vastag Wotan páncélzattal, viszont a külső burkolat viszonylag vékonyabb volt! Ezt volt hivatott kiküszöbölni az ellenséges csatahajókkal szemben a német csatahajók jobb mozgékonysága! A vékonyabb külső Wotan páncélzat a cirkálók lövegei ellen több mint elégséges védelmet biztosított, a brutális citadella páncélzat meg a légi csapások ellen is védelmet nyújtott!

A játékban ez néha(!) tetten érhető a Tripiz-nél! Nagyon ritkán kap sztem citadella találatot, viszont a puhább részeken benyelt találatokkor 6k-10k sebzést lehet realizálni! Ez sztem jól lemodellezi a páncélzat beli előnyét + valljuk be a játékban is mozgékonyabb a többi BB-től.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: leopardusz

Több
8 éve 4 hónapja #23535 Írta: leopardusz
leopardusz válaszolt a következő témában: Amerikai csatahajók
ok ok, de pont arra gondoltam, h az amcsi csatahajóknak volt az allornothing szerint olyan elrendezésük, h a középső részeik erősen páncélozva voltak, az orr, tat meg alig kapott páncélboritást. Most nem tudom, h a japánok is ezen elv szerint épitkeztek-e. szóval elvileg az amerikaiak lennének azok, akiket az első hátsó részükön magasan lehet sebezni... De persze érdekelne h azok a biz. metszetrajzok ezeket alátámasztják-e..

Több
8 éve 4 hónapja - 8 éve 4 hónapja #23538 Írta: Acetil_coenzim_A
Acetil_coenzim_A válaszolt a következő témában: Amerikai csatahajók
Igazság szerint ez nem szakmám, illetve nem vagyok gépészmérnök sem, csupán érdekel és a rendelkezésemre álló szakirodalmakból próbálom meg kihozni a legtöbbet.

Már amennyire én tudom, az all or nothing elrendezés amikor megjelent alapvetően nem lett volna annyira problémás, de a Nelson osztállyal kezdődően olyan hajók születtek meg a tervező asztalon, melyek védtelen/gyengén védett részei megnövekedtek, ráadásul a az elv arra épített, hogy a citadellát tartalmazó rész ép marad, aminek valószínűsége igen csekély, valamint egyetlen, vastag páncél fedélzetre, övpáncélra és rekeszfalra hagyatkoztak. Ez az elrendezés a nagy távolságú harcra készült. Nekem egyenlőre a New-Mexico és a Colorado osztályú egységek vannak a kezem alatt, ahol azért én nem láttam vészesnek a dolgot a játékban. Viszont a hagyományos páncélelrendezésű wyoming és New-York egységeket is ugyanúgy szét tudják szedni a cirkálók. De a Tirpitz esetében én is azt tapasztalom, hogy föladja a leckét sok hajónak. A gyakorlatban erre leginkább a Bismarck roncsa a legjobb példa, mivel az még napjainkban is igen jó állapotban van, szemben némelyik all or nothing hajó roncsával (név nélkül Yamato és Musashi). Gizmo észrevételéhez hasonlót én is írtam le akkor, mikor ez szóba került. Viszont ott felvetettem azt is, hogy számomra sok a fekete folt a játék mechanika ide vonatkozó részei kapcsán. Ugyanis nem egy esetben egyes hajók (rombolók és cirkáló) képesek citadella találatot elérni olyan csatahajóknál, ahol legfeljebb csak megkarcolnák azok páncélját. Ráadásul a hajók élet pontja kisebb, mint moduljaik és a rekeszeik összesített életereje, ezért lehet úgy elsüllyeszteni egy csatahajót a wowsban, hogy nem kap citadella találatot, tehát az épen marad. Ettől függetlenül én a hagyományos elrendezést preferálom.

A japánoknál az Izumo és Yamato osztályok all or nothing rendszerűek, de azok a brit hajókhoz hasonlóan annak tiszta formájában.

Csatoltam pár ábrát ami segíthet megérteni.
Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 8 éve 4 hónapja Acetil_coenzim_A által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gizmo

Több
8 éve 4 hónapja - 8 éve 4 hónapja #23539 Írta: Acetil_coenzim_A
Acetil_coenzim_A válaszolt a következő témában: Amerikai csatahajók
Most már ez is átmegy. Remélem sikerült választ kapnod ezekből a kérdésedre. A játék pedig tartogat meglepetéseket.
Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 8 éve 4 hónapja Acetil_coenzim_A által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gizmo

Több
8 éve 4 hónapja #23540 Írta: PzPuma
PzPuma válaszolt a következő témában: Amerikai csatahajók
A Yamato képhez egy kis kiegészítés :

Mellékletek:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Acetil_coenzim_A, Gizmo

Oldalmegjelenítési idő: 0.288 másodperc

Fórum hozzászólások

• Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.