Felderítés, láthatóság

Több
9 éve 3 hete #121 Írta: Trucker39
Felderítés, láthatóság téma létrehozva Trucker39 által
Minden képen a hajók paraméterei közül a két ...detectability range rész kell figyelni.

Első példa egy romboló (mert ugye ez hajlamos eltűnni a semmiben)

Melléklet:


A két érték: 6.7 km és 3.1 km ebben az esetben.

Ha jól értelmezem a dolgot, akkor legfeljebb ilyen távolságból észlelhető bizonyossággal, feltéve ha "csendben marad" magyarán nem pufogtat. Ide nem tartozik bele a torpedó vetés, mert az csendben csinálja.

Második legyen egy cirkáló.

Melléklet:


A két érték: 13,3 és 8,1 km.

Máris látszik, hogy jelentősen nagyobb távolságból észlelhető ez a hajó típus. Ezt tovább rontja természetesen (álca értéket) Ha elsüti az ágyúit. Nagyon fontos megemlíteni, hogy ebbe a kategóriába tartozik a légvédelmi ágyú is. Nem véletlenül lehet manuálisan kikapcsolni a légvédelmi fegyvereket. A cél az vele adott esetben, hogy tovább maradjon a hajónk álcázva.

Harmadik példa legyen a repülőgép hordozó.

Melléklet:


Az értékek pedig: 12,2 és 12,7 km.

Gyakorlatilag ebben az esetben már alig-alig beszélhetünk álcázásról. Mégiscsak számít valamennyit, hiszen a nagyobb hajók 21 km-ről lődöznek. Nem mindegy, hogy már ilyen távolságról kiszúrják-e a hordozót, mert gyorsan szétlövik.

Itt jegyzem meg, hogy ha meglátunk bármilyen hajót vezetve egy hordozót, azonnal váltsunk át HE lőszerre (igen, még csata hajó esetében is) és igyekezzünk a hordozót felgyújtani, legalább egymás után kétszer. A magyarázat egyszerű. Repülőgép hordozó fedélzetén nincs sem gép indítás, sem gép fogadás addig, míg tűz van a fedélzeten. Az elsőt egyből eloltja általában a kapitány, de a második oltáshoz sok időt kell ám várni. Ezen idő alatt meg a hordozó használhatatlan célpont, mert nem tud gyorsan gépet indítani és a leszállni készülő gépeket sem tudja fogadni.

Az utolsó példa pedig egy csatahajó.

Melléklet:


A paraméterei: 18,9 és 12,2 km (felszíni, repülőgépről)

Ez az a hajó típus, amire gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy a térkép másik oldaláról is egyből látszik. Ettől függetlenül nem olyan könnyű kilőni egy értelmesebb kapitányt, mert lőtávolságban folyamatosan változtatja mind az irányát és bizony a sebességét is. ha megfigyelitek, a maximális sebességről szépen lassul, ha nem is nagyon, de egy 18 sec-s lövési időbe pont annyira bele lassul, hogy előtte csapódnak be a gránátok.

Végül meg kell említeni még egy kapitány skill-t

Concealment Expertise

Melléklet:


ha megnézitek, jelentősen csökkenti az adott hajótípus észlelhetőségi távolságát (10,12 és 15%-al) ami jelentős. Szerencsés esetben csatát is lehet ezzel eldönteni.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Jacktor, tibi144, Grinderbar
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.195 másodperc

Fórum hozzászólások

  • Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.