Egy kis összehasonlítás, bár különböző tierről beszélünk. A Kaga és Enterprise. Mindkét cv esetében tudni kell, hogy csökkentett képességű gépek vannak rajta. Azaz a Kaga 7. tierbeli prémium cv- hatos gépekkel. AZ Entreprise 8. tierbeli prémium cv- hetes gépekkel.
Na nézzük, Enterprise. Mitn írtam 8-as prém cv, vadászokkal, torpedó vetőkkel, bombázókkal. Mivel hetes gépekkel vagyunk, a vadász harcokban óvatosnak kell lenni. Hiába helyezed el jól az altos csapást, legtöbbször az rng alig neked kedvez. A torpedóvetők jók, bár 9-es, vagy 10-es csatában gyorsan fogyó eszközök. A lényeg, zuhanóbombázók. Két lehetőség van, hagyományos HE bombák, kis sebzés és gyújtás. Vagy AP bomba, na itt komoly sebzés érhető el, de értelemszerűen nincs gyújtás. Én csak AP bombázókat használok. Igazán a német csatahajók ellen jó, utána jönnek a japók. Kevésbé reagálnak rájuk az amcsik.
Igyekszem Ap bombázókkal támadni, minél nagyobb sebzést bevinni és minél több AA löveget kiiktatni, utána jönnek a torpedóvető gépek. A minden jó, és a napállás is kedvező, akkor egy ilyen körből kijön egy BB.
A második kör gyengébb, mert egy vadász setup-os Shokaku volt az ellenfelem.
Kaga, érezhetően jobban teljesít, és még is kevesebbet keres... érdekes wg talány... viszont ideális cv killer. Itt azért volt fontos, mert itt is vadász setup-al volt az ellenfelem, szóval létkérdés volt a kiiktatása, El volt foglalva a vadászaimmal, addig én megleptem, és elkaptam. Fogalmazzunk úgy, a csapata nem nagyon örült ennek.