Az a helyzet, hogy ebben a játékban már leáldoztak a csatahajóknak. (kivéve persze a HE-el lövő tündi meg az op kremlin). Megölték a taktikát, a hajótípusoknak már nincs feladatuk vagy ha van akkor nem tudják vagy basznak rá. Hiába lett balanszolva a csata ha a játékosok nem foglalnak, a cv mögött hajókázik a dd, a sziget mögött bujkál a bb és a he spam cirkálók leszopatnak mindenkit. Nem emelném ki külön a smolensket (érdekes, hogy mindenki utálja őket mint a szart, ennek ellenére még mindig szívatja a játékosokat, mert a wg baszik a játékosokra). Az nekem nem móka, hogy bemegyünk a pályára és ész nélkül lövünk mindenkire. A csatahajók (amik miatt megszerettem a játékot) meg a leggyengébb láncszemek a csatában. A cv őket támadja, mert egy rombolónak is jobb légvédelme van ami egy kibaszott vicc, a rombolók őket torpedózzák a kb egy perces újratöltésükkel (amikor nem füstből lövöldözve és gyújtogatva bontják le), a cirkálók meg nagyobbat basznak rá szemből mint a bb nekik oldalról. Az aránytalanul nagy tűzből adódó sebzés, a full védelemre tett kapitány skill ami egy rakás szart sem ér még elmenne ha lenne ereje ezeknek a hajóknak. Sajnos a lassú újratöltés és orbitális szórás miatt de ha még talál is annak a nagyobb része már overpen (még akkor is ha full broadsideban állnak neked) és a lepattanók meg nevetséges beletörő lövedékek miatt egy gyenge, erőtlen, ügyetlen, elesett szarkupacok lettek a csatahajók. Amikor egy Jean Bartal 9km-ről 1 lövedék talál,mert körüllövi a hajót, amikor 6 km-ről felépítményre célzok a Bismarkal és a hajó két oldalán csapódnak be a lövedékek a vízbe, amikor full broadsideban álló csatahajókat overpenelek úgy, hogy látom hogy a vízszint fölött a citadellánál csapódik be a lövedék az már nem vicces. Sokat bosszankodtam emiatt de már ott tartok, hogy az egésztől elment a kedvem és nem érdekel már ez a bohózat. Itt van a statom mielőtt még egy nagytudású leszólna, hogy mekkora noob vagyok:
wows-numbers.com/player/562952041,lordzsolt1/
Ezek a dolgok nem olykor-olykor vannak vagy csatában előfordul, hanem ez az átlagos és ritkán adja a nagy sebzést vagy esetleg a citát. Ezt nem csak én mondom, sok játékos, köztük nagyon sok profi is. Ezek tények. Akik meg ilyenkor a játékot védik és nem fogadják el vagy nem akarják elfogadni, azok szopkodják csak a wg faszát és higgyék csak, hogy nagyon jó irányba megy ez az egész.
Külön érdekesség, hogy ezzel a patchel megint növeltek egy kicsit a gépigényen, így ami kezdetnél 55 fps-el ment az később lement 35-re, aztán 30 és most 30 alatti úgy, hogy többször is beszaggat a játék, leesik az fps 4-5-re. bocsi, ha emiatt a free to play online foshoz nem veszek új gépet.
Itt a legutóbbi csatám, egy a sokból. Érdemes megnézni a lövedékek arányát...