Korábban írtam róla, hogy milyen okokból nem elég hatékony egy CV játékos egy csatában. Hoztam róla egy képet tanulságul.
Öt perc telt el a csatából, ezt érdemes hangsúlyozni. A birkákkal ellentétben, jól látszik, hogy itt a megriasztott vadlovak esete áll fenn. Ennyi idő alatt sikerült mindenkinek a saját - tyúk esze - alapján szét szaladnia.
Zöld karikákkal jelöltem, hogy az ellenfél játékosai három csoportban támadnak. Külön van egy romboló és valahol hátul a CV csoport.
A mi játékosainkat meg ... nem magyarázom, látjátok a képen. Így NE!! játsszon senki, mert csak veszíteni fog a csapat.
Képtelenség még az oldalankénti két CV esetében is bevédeni a szanaszét lévő hajókat. Az ellenfél hordozósai sem hülyék. Egyet bevédek, oda egy percig nem megy. Közben támadja a másik magányos idiótát. Közben persze mind kéri a segítséget, meg követeli, hogy iktassuk ki az ellenfél hordozóit.
Meg kellene tanulni végre a játékosoknak, hogy játék elején, közepén képtelenség hordozóval kiiktatni másik hordozót. Már a gondolata is értelmetlen.
Az ilyen csaták az esetek jelentős százalékában vesztéssel zárulnak, mivel a hordozók nyugodtan garázdálkodhatnak, míg a saját hordozók képtelenek hatékonyan sebezni a fókuszált légvédelem miatt.