Jobb. Nem kicsivel!
Két észrevételem volna még:
1. A Hungary feliratot elhagynám, a címert viszont két-három pixellel cserébe lejjebb vinném, hogy optikai középen legyen. A koronás címer és a nemzeti színek, valamint a _HUN rövidítés egyértelműen utal a magyarságra, nem köll oda még egy, ráadásul angol felirat.*
A [DPH] és a 2017 feliratokat – egy próba erejéig legalább – szívesen megcserélném.**
+1. Megfontolandónak tartanám Jaszon ötletét a körök fekete vonala helyett hajókötéllel. Fekete és arany színű változatban is el tudnám képzelni, kapásból, első blikkre nem tudom, melyik festene pofásabban. Lehet, sok lenne, és mégis a lénia a jobb.
Szerintem készíts el több változatot, és tedd fel szavazásra. Észrevételeket aki akar, tehessen akkor is, de abban csak a DPH-tagok szavazatai legyenek érvényesek!
* Tudom, azt mondják rá, hogy nemzetközi megnevezés az országra, de ez úgy nemzetközi, mint a Nemzetközösség. Brit – még ha ma már nem is írják ki mellé/elé.
** Nem biztos persze, hogy szerencsésebb ennyire kiemelni az évszámot, viszont a rövidítés helye a nyelvben mindig az után van, amit rövidítünk – kivéve a magyarázó szerkezeteket, ott viszont nem használunk zárójelet.
P. S.: Amiket írtam, kéretik a helyükön kezelni. Kívülálló vagyok, s a grafikai tervezés sem a szakmám, a javaslataimat ergo nem muszáj megfogadni. Ami miatt írtam – azon kívül persze, hogy késztetésem van mindenbe belepofázni –, az az, hogy elég sok kiadvány (újság/magazin/könyv/díj) tervezése körül lábatlankodtam már, s ott az észrevételeimet vagy figyelembe vették, vagy nem. A legaranyosabb az volt, amikor megkaptam: „Magának teljesen igaza van, de ez most így marad!”