"Ennyire szar hajóval még nem játszottam mint a Karlsruhe..." az a hajó a kötelező wg szívatás a technológiai fában. Ettől függetlenül szerintem az egész német cirkálóág szerethető, értelemszerűen mindegyik fullosan az igazi. A 4. tier kivételével én eddig mindegyik cirkálóval örömmel játszottam.
Jelen esetemben a Roon cirkáló az aktuális darab, mivel vele gyúrok a tízesre
Mit is hoztam magammal? Nos/ elsőnek egy pofás kört, amiben a Roon cirkálóval csatahajó kitüntetést kaptam. Ebben a csatában az volt az apropó, hogy a wg keményen befolyásolta a játékot, egyszerűen esélyünk se volt nyerni. Természetesen jött a vihar, erre belebotlok egy Izumo-ba, aki hamarabb vett észre a viharban

, és mire villant a spot lámpa, már jött is a becsapódás. Ezt kétszer játszotta el a gyerek. Megvallom őszintén

örömmel megszorongatnám annak a wg fejlesztőnek a tökeit, aki elbaszta az egész viharra épülő láthatósági rendszert. Na mindegy, bedurrant az agyam, és közöltem az Izumo játékosával, hogy ne csak a viharban legyen arca, hanem nyílt vízen is. Ott már cserbenhagyta a tudása, én pedig igyekeztem kihozni a Roon erősségeit, hátráló harc, manőverezés. El is süllyesztettem, utána már nem volt akkora arc... sajna akkora mindenki az én skalpomat akarta, azért igyekeztem mindenkinek illő módon beköszönni, ha már kergettek
A cirkáló előnye a lőtávolság és az egészen elfogadható manőverezhetőség. A probléma akkor van ha támadunk, ilyen esetben elől csak egy torony van, szóval átlósan kell haladnunk, hogy mind a három torony harcban álljon. Mindenesetre nagyon ne menjetek csatahajó közelébe, itt sajna ilyen helyzetbe kerültem, és el is süllyedtem. Azért a tízes német csatahajó csúnyán megszenvedte a találkozásunkat.