kepernyos írta:
nwa5000 írta: Baltimore ezzel a csatával kifejlesztve.
A Baltit még nem veszem meg, mert nyenyi penyáz. Viszont az a 14,4 km-es alap lőtáv az mi? Vicc vagy trollkodik a wg?
Nem, az amerikai cirkálóknál ez határozottan probléma. Fejleszd ki a modult, és rakd fel a lőtávnövelőt, úgy kapsz egy tisztességes 18,4 km-t. Igaz, abból a távolságból csak csatahajókat tudsz eltalálni...
a Baltival én rettenetesen megkínlódtam, valahol ha visszaolvasnák meg is lehetne találni azt a hozzászólásomat, hogy "majdnem egyedül elsüllyesztettem egy Izumot. sima ügy volt, lőtem 10 percen keresztul, - 15k hp. nekimentem, 40k hp. a maradék 30-40k-t meg meghagytam a velem utazó Iowanak..."
szóval nem gyors, nem páncélozott, és ágyú sincs rajt. azóta sokat buffoltak rajt, most kb azt a buffot veszik el tőle.
az utolsó 10 meccsen viszont megtáltosodott, annyira jó lett, hogy majdnem megtartottam.
kellett másik hajóra a lőtávnövelő, aztán erre jobb híján egy tartalék tűzgyorsítót tettem

és csoda tortént...
azt tom javasolni, hogy ahogyan a Khabarovsk nem romboló, a Minotarur/DesMoines/Baltimore, meg nem cirkálo, pontosabban nem lehet ugy játszani veluk, mint egy átlagos japán/francia/német cirkálóval. az NO határeset, nem pontos az ágyúja, de lehet vele élni,
a Baltinak már sokkal rosszabb, talán csak azért, mert elvi lehetőség van a 18km-s lövésre, (ugrásszerűen javulna az átlag teljesítmény szerintem, ha nem lehetne rátenni a lőtávnövelőt

és elég lassu ahhoz, hogy 13-14km-ről csúnyán eltalálják...
Baltinak a radar a lényege, menj oda a sziget mellé, radarozd be a foglaló rombolót, de ugy használd a radart, hogy egyedul nem vagy képes agyonlőni, mindig legyen mögötted sok sok másik hajó, 4-5 lehetőleg.
egy stock hajót egyébként nem szép dolog szidni, 10 skillpont viszont nem nagy durranás mire megvan a kilences hajó, Baltinak kapitánnyal egyebekkel 9,6km a spot távja. és ha a 9,6km spot távot pakolod 14,5-15,5 km lőtáv mellé...
replayswows.com/replay/19392#stats
ez DM ugyan, de az elv nagyjából ugyanez. csak a DM-nek már pusztító tűzereje is van, remekül demonstrálja az utolsó másfél percem, (9perc körül mentem víz alá amugy

)
kihagytam vagy fél évet, és most voltak hibáim, végzetes is lehetett volna már az első is, de csak a második lett az.

talán ha "profi" vagyok DM-ből, akkor is ugyanúgy elkövetem őket, nagyon nagyon nehéz hajó, majdnem olyan nehéz, mint a Minotaur.
ezt leszámítva meg helyesen értékelve azért mindenki megnézheti, aki felteszi a kérdést, ha 18km-ről egy nagyobb szigetet eltalálni is kihívás egy amerikai cirkálóval, akkor mi a fenére valók a légvédelmen kívul...