Hordozók elleni védekezés/harc/taktikai javaslatok

Több
8 éve 8 hónapja #3445 Írta: GaiusHun
Anyahajók elleni harc/taktikai javaslatok téma létrehozva GaiusHun által
Sziasztok!
Tudom sok topic szól az anyahajó harcászatról, de itt most arról szóljon ez a topic, hogyan védekezzünk, küzdjünk az ellenséges CV-k ellen.
Legyen ez romboló, cirkáló, csatahajó. Avagy az előbbi három kombinációja.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #3446 Írta: GaiusHun
GaiusHun válaszolt a következő témában: Anyahajók elleni harc/taktikai javaslatok
Hogyan harcoljunk rombolóval anyahajó ellen?

Saját tapasztalat alapján, amúgy kérek mindenkit, bátran formáljatok véleményt, több szem többet lát! B)

Taktika:
A romboló egy alacsony észlelhetőségű, gyors, de kevésbé páncélozott torpedó hordozó támadó hajó. Szerepe így felértékelődik, hiszen az álcaérték alapján ideális anyahajóvadász lehet.

Mire kell figyelni?
Egy jó CV játékos számára Te vagy az elsődleges ellenfél, ezért a vadászaival megpróbál felspottolni, hogy a csapata elsüllyesszen, vagy elűzzön. Éppen ezért rögötn nem fogsz tudni a CV-re támadni. Elsődlegesen előre törsz, ha vannak szigetek, akkor azokat használva fedezéknek, folyamatosan figyelve. Kerüld a repülőket!!! Az ellenséges rombolók kiiktatása elsődleges, hiszen ő fedezhet fel elsőnek, így azok kiiktatása már rést üt az ellenfél védelmén.
Rombolóként ezek után teszed a dolgod, ellenséges csatahajókra vadászol, esetleg harcban álló cirkálókat támadsz. De csak olyat aki nem rád figyel, mert egy cirkáló rád irányuló figyelme általában azonnali halált jelent.

Az ellenséges csapat idővel rendeződik, nem igazán találkoztam sosem összetett taktikával, általában két helyen történik előrenyomulás, avagy védekezés/támadás. Azaz valahol mindig akad egy rés, amin átosonva a CV keresésére indulhatsz.

Hol keresed az ellenséges CV-t? Elsőnek a minimapon!! A saját hajók, Te magad is spottolod a térképen a légi kötelékeket. Mint a CV topicban is olvashatjátok, két támadás között mindenki igyekszik redukálni az időt.

1.Azaz az első köldökzsinór a hazatérő kötelék. Őket követve eljutsz a CV-hez.
2. Két fajta CV játékos van, az egyik mozog, a másik keres magának egy rejtett területet, megáll, és a csatára figyelve süllyeszti a csapatod hajóit.
Általában meg vannak a bevált helyek a térképeken. Speckó szigetek öblökkel, avagy olyan hegyekkel amely elrejti az anyahajót. Az ellenséges flotta résein átosonva, kerülve a felfedezés esélyét könnyen megtalálhatod őket.
Támadási taktika. Az ellenséges CV vagy menekül, vagy harcol. Ha menekül, biztos lehetsz benne, segítségért üvölt, és rád küldi a gépeid. Ekkor kapnak szerepet a fedélzeti ágyuk, a CV-hez közeledve He tűz alatt kell tartani. Az égő anyahajó nem tud gépeket fogadni, és indítani. Ha lehet az anyahajó azon részeit lőjétek, amely felépítményt tartalmaz. Ott a citadella. Emellett az anyahajó far részén kiiktatható a hajtómű és a kormány. Közeledve mehet a torpedó, de soha nem célozzatok sokáig. A hezitálásod alatt a géped rád rontanak és torpedókkal, bombákkal próbálnak elsüllyeszteni.
Szórd meg, de úgy hogy figyelembe veszed a kitérési lehetőségeket is, mivel nem fog a kedvedért a torpedókba szaladni. Ez azt jelenti, hogy 3-4 km-ről kell tüzelned a TORPEDÓKKAL.

Hogy kap el a mozgó CV-t? okosan :woohoo: itt jön a statisztika és a hajók ismerete, nem beszélve a saját hajódról. Az 1vs1 fent leírva.
Mit tegyél ha védik. Ellenséges romboló védi? Süllyeszd el, mivel ágyúval, füsttel, torpedókkal fog támadni. használtasd el vele a smoke lehetőségeit. Hidd el, ha lövöd és sérül, használni fogja. Ha kiiktattad mehet a CV vadászat. Ha cirkáló védelmezi, akkor a távolság az egyetlen segítséged, úgy támadj, hogy az anyahajó közted és a cirkáló között legyen. Folyamatosan figyeld a távolságot, ha a cirkáló lőtávolságán belül vagy, állj készen az azonnali menekülésre. Sajnos ilyenkor amcsi rombolóval csak az ágyúk maradnak, japóval nem gond,mehetnek a torpedók.
Ha csatahajó védi? Fontos tudnod, milyen képességekkel rendelkezik, sebesség, toronyforgás, lőtáv. Mekkora a távolság Cv és kísérője között. értelemszerűen arról az oldalról támadsz, ahol a CV van. Két erősséged van, az álca érték és a fürgeséged. A mozgásod legyen kiszámíthatatlan, ha mindig mozgásban vagy kis célfelületet adsz, azaz a csatahajó un. sörétes harcot vív és megszórja a területet, remélve, valami eltalál. Ha előtte magát azonnal támadsz, utána vissza, majd újra ezt teszed.

Vélemény?
A következő felhasználók mondtak köszönetet: James Onedin, Szete58

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #3447 Írta: PzPuma
PzPuma válaszolt a következő témában: Anyahajók elleni harc/taktikai javaslatok
Tegnapi csata, közel 5 percet húztam ki egy hiryu ellen :



Erős volt a légvédelemem de még így is necces volt egy kicsit.

Zuhanóbombázók ellen mindenképp fordulással, körözéssel lehet védekezni valamennyire.(csatahajó/cirkáló)
Torpedóvetők ellen már helyzettől függően ill függ a cv játékostól is.
Már egy támadásnál lehet látni hogy tapasztalt/jó vagy egy kezdő/átlagos hordozóval játszó játékossal van-e dolgunk.
Érdemes folyamatosan figyelni az ellenséges repülőket és ha kinézet magának az ellenséges hordozó azonnal lehetőleg szembe fordulni a támadó repülőkkel.
Csatahajókkal nehézkesebb a kitérés de max 1-2 torpedót bekapva megúszható a dolog ha időben fordul az ember, ill lehet a fordulást egy lassítással is kombinálni ha már a közelben vannak a repülők.
Cirkálóval már könnyebb a dolog (egyrészt az erős légvédelem miatt is) a jobb fordulással de egy két oldalról jövő támadást már egy cirkálóval is nehézkes kivédeni, egyik sorozattal szembe fordulni és lassítani így talán kivédhető.
Ha szerencsénk van és nem egy pro cv játékossal hozott össze a sors akkor én cirkálóval úgy helyezkedek hogy mögöttem legyenek a repülők és kitérek az egyik irányba majd gyorsan vissza a másik irányba s egy idő után (vagy egyből) ledobják a torpedókat amik szépen elhúznak a hajó mellett.
Szerencse is kell néha de van amikor semmi sem segít és kapásból kiszedik az embert...
Hirtelen ennyi jutott az eszembe. :)
Mellékletek:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja - 8 éve 8 hónapja #3449 Írta: ledgeri
ledgeri válaszolt a következő témában: Anyahajók elleni harc/taktikai javaslatok
A fentieket nem olvastam el, de saját tippim:

Ismerd a hajódat: tudd, hogy menyiről látszik vizen, égről. Tudd, hogy meilyen messze lő (bármit)
Olvasd a térképet: keresd a lyukat, kerüld a rád veszélyes dolgokat még a repülők útvonalát is.
Ha már közel vagy: ne lőj, amíg észere nem vesznek (skill), még AA val se.

Kieg: Ha kettő van egymás mellett lődd az egyiket, torpedózd a másikat,, ha másodjára ég, akkor ég igazán.
CV szemmel: A japó törpedók csorsabbak, azzal számolj.

Egy jól sikerült replay file
Utolsó szerkesztés: 8 éve 8 hónapja ledgeri által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #3457 Írta: hcboy
hcboy válaszolt a következő témában: Anyahajók elleni harc/taktikai javaslatok
Legjobb taktika "ellenünk" ha legalább 2 cirkáló fedez titeket, vagy együtt mozogtok ketten. Rá se megyek az ilyen csoportokra, mert 1-2 gépet minden rajból legalább kiszed mire támadnék és egyszerüen nem éri meg a vesződést.
És persze forgolódni, "alap" CV játékos ellen elég lehet ha körbe-körbe mész, bár én ilyenkor X -ben dobom a torpedókat és ezáltal 1-2-3 mindenféle képpen betalál és egy kevésbbé páncélozott cirkáló ezt is nagyon megérzi ha a 8-12 torpedóból csak pár darab betalál (DD -ről nem is beszélve).
Persze amikor már nincs más célpont akkor megpróbálkozom az ilyen csoportok felbontásával is, de első sorban akkor is a leszakadó hajókat keresem és lövöm és ezáltal megpróbálom feltörni a masszív védelmüket.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #3462 Írta: Benign_Wolf33
Benign_Wolf33 válaszolt a következő témában: Anyahajók elleni harc/taktikai javaslatok
DD-vel is figyelni kell a repülőket, sokat kiszedtem már, mert észrevettem, hogy nem reagál a közelében elhaladó repcsikre, ilyenkor csak a torpedót veszi észre a vízben és ha mellette aktiválódik, nem fog tudni semmit tenni a becsapódás ellen. Bombázókat ki kell kanyarodni, ha cseles vagy kivárod az utolsó előtti pillanatokat és fékezve kifordulsz a repcsik alól. Ja és használd a lövegeidet japán DD-vel is. Mindig próbáld meg kijelölni a repcsiket, érzésre több is mint 50% sebzés bónusz jár érte. Utolsó meccsemen 9 repcsit szedtem Gramyvel, pedig neki gyenge AA-ja van, 0,9 és 2 km-es ranggel. Majd még írok van mit
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Szete58

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.211 másodperc

Fórum hozzászólások

  • Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.