0.6.0 Képzettségek

Több
7 éve 3 hónapja #32594 Írta: ledgeri
0.6.0 Képzettségek téma létrehozva ledgeri által
Hely megbeszélni, mi is legyen a leírásban.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gibbonmaki

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 3 hónapja - 7 éve 3 hónapja #32620 Írta: zstorok75
zstorok75 válaszolt a következő témában: 0.6.0 Képzettségek
Üdv Mindenkinek!

A leírás kész.
Íme....

A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy mit kellene módosítani és hogyan.
Illetve, ha úgy gondoljátok, hogy valami még hiányzik akkor mivel egészítsem ki.
Figyelem! A kapitányi skillek még Béta állapotú.

(A terv az, hogy mikor megjelenik az új verzió, a segítségetekkel összeállított anyagot elküldöm Jacktornak, hátha kiteszi az oldalra is... :whistle: )

Köszi előre is a segítséget.
Utolsó szerkesztés: 7 éve 3 hónapja zstorok75 által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Ghostsaker, Hipper23, leopardusz, Fujipapa, llw99, Hundave85, bela455, DragonZ, kosa78 és 5 további személytől kapott köszönetet.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 3 hónapja - 7 éve 3 hónapja #32629 Írta: zstorok75
zstorok75 válaszolt a következő témában: 0.6.0 Képzettségek
Üdv!

Újabb frissítés az anyagban!
2017-01-14

Új részek kerültek be:
- Képzettségi pontok újra elosztása.
- Free XP és Elit Kapitányi XP összefoglaló

Javítottam és kiegészítettem:
- Átképzés egy másik hajóra
- Kapitányi képzettségek táblázatban a legutolsó WG publikálás szerint két képzettség (Survivability Expert/Túlélés mestere és Fire Prevention/Tűz megelőzés) szintjét megcseréltem.
Továbbá a részletes leírásnál is már ennek megfelelően találhatóak meg.

Ettől függetlenül várom a javaslatokat... ;)

U.i.: A letölthető file-t is frissítettem az újra.
Utolsó szerkesztés: 7 éve 3 hónapja zstorok75 által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, leopardusz, llw99, bela455, DragonZ, kosa78, eclipse85gt

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 3 hónapja - 7 éve 3 hónapja #32635 Írta: Fujipapa
Fujipapa válaszolt a következő témában: 0.6.0 Képzettségek
Először is!
Király a file!!! :woohoo: Nagy köszönet érte mindenki nevében.

Tegnap átküldtem egy adag kész fordítást Torrentmennek, amiben a kapítány skillek fordítása is szerepelt. Ha kijön a végső verzió már nem lesz félre kattintás, mert nem volt egyértelmű a dolog. Így a Te összesítőd illetve a honosítás jó kis összképet fog adni mindenkinek!

Így már van értelme dolgozni! Köszönöm szépen!
Utolsó szerkesztés: 7 éve 3 hónapja Fujipapa által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, zstorok75, llw99, DragonZ

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 3 hónapja - 7 éve 3 hónapja #32639 Írta: zstorok75
zstorok75 válaszolt a következő témában: 0.6.0 Képzettségek
Üdv újra!

Újabb módosítások az írásban!
2017-01-15

A kapitányi képzettségeknél egy-két képzettség hatásának mértékét megváltoztatták.
Ezek javítva a leírásban is.

Még mindig várom a javaslatokat és véleményeket! ;)

U.i.: File frissítve!
Utolsó szerkesztés: 7 éve 3 hónapja zstorok75 által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Fujipapa, llw99, bela455

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 3 hónapja - 7 éve 3 hónapja #32689 Írta: ledgeri
ledgeri válaszolt a következő témában: 0.6.0 Képzettségek
Utoljára írok ide összegzőként:
Sorba haladtam, van ami emiatt egy picit kevésbé érdemes említésre már utólag, de már marad..., de pl feltűntek olyan dolgok, hogy van aminél előre nem, de vissza meg visszautaltál később, meg akad a saját tapasztalaből adódó vélemény, ami talán a te tapasztalataiddal szembe megy... Mindegy majd levonod amit akarsz, utánanézel annak amit kevésbé ismersz, mintahogy kijavítasz abban amit benéztem...
Meg hagy ne olvassam újra: biztos televan helyesírási és fogalmazási hibával (Olvastam, gondolkodtam, újrafogalmaztam, utánajártam, elfáradtam :unsure: :silly: )




Olvasgatom és kezdő szemmel picit zavaró, hogy hamarabb látom az "Elit XP" kifejezést, mint hogy tudnám miért jár... Első fejezetként egy/a fogalomtár (XP változatok, prémiumság stb) jobb lenne: tájékoztatóbb "elhelyezi az >>ezt már olvastam<< magot" (A második mondattól ezt utólag biggyeztettem, mikor a xp magyarázóshoz értem, de már eddigre hiányzott

Nomeg én 20. szint helyet -ami csak grafikonokan/táblázatokon szerepel- én inkább a Legfelsőbb rang-ot használnám, mint ahogy teszi a játék, és forditása (Gimi után nem egyetemista vagy, hanem befejezted a gimit...),arról nem is beszélve, hogy sehol sem szint számok vanak hanem tengerészeti rangok.
Ez előtérbe hozza a problémát hogy van a hajóknál és a kapitány-skilleknél "Tier", a fióknál az "account level" és mindhárom előszeretettel van "szintezve"... akarunk még egy negyediket másodjára bevezetni?

Prémium hajókat elérni is lehet, nem csak venni.

Most olvasva ennek a fejezetnek a sorrendisége is megkérdőjelezhető: a lehető legutólsóként elérhető opciót raktad előre, míg a legkézenfekvőbbet hátra. Sok idő/pénz míg valaki az Elit XP kezeléséhez közel kerül, mégis ez a legkézenfekvőbb :dry:

Képpzettség tippek

Priority target: Én a tapasztalatom szerint nem "most fordulj lámpaként" hanem inkább "most én vagyok a középpontban?"-ként:
Szituációm amikor tapasztaltam: cirkálóval eléggé szélen megyek csata elején vagy kb hasonló helyzteben. Mellettem térkép közele felé velem párhuzamosan csatahajó társam lő egy csatahajót magával szemben, én nem vagyok spottolva. Lövök, Spottolódom, de nincs más a környéken, az ellen csatahajó kifordulna, jelen esetben pont felém,aki azóta is lövi. Na ekkor jó látni, hogy amikor az ő tornyai a fordulás következtében leszekadnak az BB-nkről, mikor készül rám-lockolni, és esetlegesen tüzelni.
Ha marad a fordulós lámpa téma, akkor inkább a "Most ne forduljak">detected-ből Csinál egy "mennyire veszélyes ha fordulok"-ot.

Preventive Maintenance: én rombolókhoz kiemelném, hogy ha kibírjuk pár körig akkor ott a last stand, ami kifejezetten ajánlottabb rombolókhoz (Összességében keresztajánlást is lehetne minden skillhez ha van neki kiváltója, vagy "csatolandókat" javasolni. Mindezt csak arra alapozom, hogy nembiztos hogy mindenki átmegy mindene (újakról beszélek) majd meglátja az ilyen összefüggéseket. Mint ahogy pl van aki sose olvas használatit, én meg addig nem is nyúlok a termékhez,míg be nem fejeztem. Kettőnk közt meg K jóska aki lehet hogy addig olvas ahol tart, neki lehet hasznos..)

Itt jutott eszembe, hogy fel lehetne hívni a figyelmet arra, hogy a legeslegelső épés a pontok elköltése előtt minimum 2 játék, ahol csak a hajó gyengeségeire figyelünk, hogy megalapozottabb legyen a "bonyolultan" visszacsinálható pontrögzítés.

Fire Prevention:
Ha már leírása a dolgoknak, a matekot is le lehetne írni, ami mögötte dolgozik (Hajó gyújthatósági érték [0-1 kötözzi érték]) x (gyújtó értéke pl lövedék[Lövedékek gyújtási %-a]) X (védelmek [ez és ha van még egyéb %-ok]. Azért ellenőrizd de szerintem ez az...és nem mindegy..
CV-knél utalás az Emergeny takeoff-ra...

Meg megint eszembe jutott valami. OK hogy feltünőbbek az oszlopok az új metában, de ha új kapitányról beszélünk akkor ő szintenként, soronként halad. Ha valaki ránézne -mert ott tart-, hogy mit is tudnak a 3-as szintű dolgok akkor az ugrálgatás a főoszlopok között vérmérséklettől függően zavaró vagy idegörlő is lehet.
Most meg az jutott eszembe, hogy a shipcomrade-os interaktív kapitány kalkulátort -ha szabad, és engedi az oldal-engine át lehetne emelni, hasznos lenne, ha fordítható akkor meg végképp.

Expert Loader: Bár a különleges kapitányok sora messze van, Steven Seagalnár már ez is más értékekkel bír. Ez alapján a Különleges kapitányok részt is lehetne csinálni- side note...

Torpedo Acceleration:

Hordozó: Itt nem tudom, hogy a manual-drop tudatával írtad-e azt hogy "közelebb índítani" (mivel auto-'-ra ugyanott csobban), de én megemlíteném, hogy auto-dropp mellett hasznosabb mint manual mellett alapból de DD ellen külön jó manual mellé - bár ez már egy CVs lelkivilágán múlik..


Emergency takeoff: Ez kérdéses hogy hasznos-e, mivel 100% -javítássi időt eredményez... Nem egy no-brainer... Személy szerint nem is jó jelenlegi állapotában. Én "utánakérdezősnek írnám" ha nem változik.. (Tapasztalat: egyebekkel összefűzve, hamarabb eloltódott a tüzem, minthogy kétszeres idővel számolva szálltak volna fel repülőim, de őszintén: nem próbáltam annyit..)

Inertia Fuse for HE shells Na rendben már bátrabb vagyok azzal kapcsolatban, amit leírtam, ha már te is hosszáfűztél ilyen mértékben...
űrméretének nagyjából 1/6-a. Hiba! Korrekció: átmérőjének1/6-a bár látom a matek jó, de szerintem a Szerók pontosan nézik (szóval a példánál 33-at átvisznek, 34-et nem) Ok korrigálom magam Űrmértékre gondoltam én, nem fegyveres emberke... Szerintem akad más is így... meg szerintem most olvastam először e szót, mióta élek...Jelentsen ez valamit!

Air Supremacy Ahol van kiemelt előny ott legyen hátrány is: Ha egy csata olyan mixet ad, ahol látszik hogy egy berohanásra -akár dobás után-,de elveszítjük az aktuális Squadot, lehet ,hogy az így megtartott +1 bombázókból összeált csapat többet érne a végjátékban. (vagy ne előnyeiként legyen feltűnteve, majd "bár megoszlanak a vélemények"-kel legyen folytatva... (írom én a 0/1/3 lexingtonos, aki kifejezetten nem használja...)

Direction Center for Catapult Aircraft: Kiemelném a formációnál: Biztos, hogy nem kötelékben repülnek hanem ellentétes körpályán Az utolsó mondatnál: nem csak a felderítők használhatók spottolásra, sőt a spot csak al-feladat (még a vadászoknál is), a lőtáv-kiterjesztés a fő, így a mondat a játékot ismerve értelmetlen, a játékot nem ismerve meg félrevezető...

Dogfighting Expert Ez nem csak a hordozók repülőinek szól (nincs kiemelve, hogy carrier based), sose hallottam, hogy csak az lenne! Kiemelném, hogy a jelenlegi MM, és CV popiláció miatt nem igazán hasznos hacsak valaki t7-ban áll meg és saipanokat kap szembe.

Smoke Screen Expert: Én megemlíteném, hogy ha szzólóban vagyunk akkor nagyobb a mozgástér amiben mozoghatunk vagy ha nem (maradék szöveg..)

Expert Rear Gunner: Na ez ami legjobb tudomásom szerint csak hordozós, és azon belül is bombázós repülőkre vonatkozik - nézzük meg bármelyik filmet, melyiben ülnek hátul is...
Felderítő gépekkel én sosme tapasztaltm ellenfél lelövését, szerintem semmilyen fegyverzete sincs.

[strike][(b]Alap tüzér kiképzés[/b] Na ennek is utánanéztem, és én tudtam rosszul..)[[/strike]

Superintendent A mondatot úgy fejezném be, hogy : ,bár a magas tierű hordozókra gondolva már egyéni preferencia kérdése.
Ok hogy addigra már a játékos többnyire tisztában van a dolgokkal, de kezdőként én is kihagytam pár dolgot, amire jól jött a legutóbbi, meg fog jól jönni a mostani reset. Ne ezen múljon, egy "nézzük csak" tech tree áttekintés...

Adrenalin rush: a % az fix: 10-1 és 30-3 is 10% így a "Minél hosszabb egy fegyver újratöltési ideje, annál nagyobb a kapott bónusz az adott fegyvernél" mondatot én újrafogalmaznám, mert így a kritikus éne azt olvassa, hogy tegyük BB-kre, mert ott jobb, miközben egy DD vs DD csatában hamarabb érvényesülhet az előnye, a gyorsabb %-os életvesztés miatt...
Csatahajó: érvelésed (minthogy mire koncentráljunk) ellen Noster egyik legutóbbi videóját és összességében a német ágat hoznám ellenpédaként, de ez is játékstílusfüggő..

Radio Position Finding: Rombolós mondat, ami a cirkálóktól való menekülésről szól: Picit fura, hogy ezt így említed, mivel a romboló spottolja a többit (osztályt) így ezt nem értem..

Concealment Expert:
Itt az upgrade-re kiutalnék, + Csatahajóknál pl NC: 15.7/12.6 ről 11.8/9.7-re megy a spot (egyebekkel eggyütt..ami ennél a skillnél sokkal erősebb/jelentősebb hatásu mint bármelyik másik talán az AA/másodlagosok kivételek hatású), ami nem kis meglepetés, lövedék repülési időben is nagy esés. legalább a "de vannak kivételek" végződés beletenném, mert érezhető a fenti dolgok hatása a játékmenetre
Utolsó szerkesztés: 7 éve 3 hónapja ledgeri által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Fujipapa, zstorok75, llw99

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.304 másodperc

Fórum hozzászólások

  • Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.