Irányítás és modulok

Több
8 éve 11 hónapja - 8 éve 11 hónapja #95 Írta: Grinderbar
Irányítás és modulok téma létrehozva Grinderbar által
Irányítás és modulok

A jelenlegi béta tesztben a következő irányítási rendszer található. (lásd lentebb) Az alapok itt is ugyanazok mint a WOT-ban WASD irányítással történik a hajó kormányzása. De számos hasznos újítást behoztak amik megkönnyítik a játékot. Például a tankoknál megszokott tempómathoz hasonlóan itt is beállíthatjuk a fix sebességet és nincs szükség a W gomb folyamtos nyomva tartására, hogy előre haladjunk. Előre menetben 4 fokozat található 1 megálló fokozat valamint 1 teljes hátrafelé fokozat. Szerepet kap még a Q és E is amivel szintén két-két fokozat közül tudunk választani, fél vagy egész fordulás jobbra vagy balra, szintén állandó forgási üzemmódba kapcsolva.




Az M betűvel hívható elő a minimap aminek a csaták során nagy szerepe lesz. Ha lusták vagyunk kormányozni hajónkat vagy csak a célzásra összpontosítunk, akkor itt lehet beállítani egy saját útvonalat. Nekünk csak a sebességet kell szabályozni. Ha kitérítjük a hajót jobbra vagy balra az autómata kikapcsol. De erre egy hang is figyelmeztet ilyenkor és a nyomvonal is eltűnik. M-es térképnézetben a térkép bármely pontjára kattintva kijelölhetjük az új útvonalat. A shift nyomvatartásával a meglévőhöz lehet plusz útvonalakat hozzáadni így magától fog manőverezni hajónk. Wot-ból ismert „shift”-es azonnali ráközelítés, amit én nem szeretek használni, de itt kifejezetten előnyös. A célpontok nagyon messze vannak és mire görgővel odatekernék az nagyon hossző idő. Érdemes tehát shifttel azonnal ráközelíteni az ellenségre. Jelenleg négy féle hajó található a játékban. (valószínűleg bővülni fog) A „destroyer” vagyis a rombolók fektetett háromszöggel vannak jelölve, gyors mozgékony hajók minimális páncéllal de a torpedói miatt jelentős tűzerővel. A „crusier” vagyis a cirkálók. A középmezőnybe lehetne őket sorolni de mégsem hasonlítanak a közepes tankokra. A „battleship” a csatahajók osztálya. Rengeteg HP-val vannak megáldva, óriási tüzerővel rendelkezik. Az „aircraft carrier” vagyis a repülőgép hordozó.



A különböző hajók eltérő képességeket kapnak. Például minden hajónak alapból jár a tűzoltás-javítás képessége. (lehet ez később változni fog és meg kell venni) Ezt megadott időközönként újra fellehet használni, kb. 1,5 perces újratöltési idővel bír. Kap még ez az osztály (romboló) füstgránátokat amivel rövid időre láthatatlanná tud válni az ellenséges hajók és repülők elől. Ezeket a képességeket az R T és Z gombokkal hívhatjuk elő. (vagy Y de ez billentyűzet kiosztástól függően eltérhet) A bal alsó sarokban a megszokott helyen kapott helyet hajónk adatai. Külön látjuk merre fókuszálnak az ágyuk vagy a vetőcsövek, mi mennyire sérült. Középen a kék vizes embléma azt mutatja hogy léket kapott hajónk és a kis kör pedig az újratöltési javítási időt mutatja. Ha rendelkezünk javító csomaggal akkor körülbelül 5 másodperc alatt javítható a sérülés. A második jelzés a tűzeset, szintén javítható. Az utolsó képen egy sérült löveg látható. Ez a sérülés nem javítható, legalábbis csak egyszer vagy kétszer sikerült javítanom, de utána egy sorozat megint kiszedte. A tűzelést is teljesen újragondolták. Mivel több ágyút írányítunk egyszerre ezért lehetőségünk van egyesével tüzelni, egyszerre az összessel, vagy folyamatosan pergőtüzzel. A sima egyszeri tüzelés egy kattintás nem kapkodva. Ha kétszer egymás után kattintunk akkor az összes ágyú tüzel. Hogyha pedig folyamatosan nyomva tartjuk a tűz gombot egymás után tüzelnek az ágyuk rövid késleltetési idővel. Hosszabb újratöltés esetén jobb egyesével lőni az ágyúkkal így hibázás esetén kompenzálhatunk és betalálhatunk. Valamint relatív kevesebb lesz az újratöltési idő és hamarabb lőhetünk.



Itt is megtalálható a szokásos HE és AP lőszerek. Prémium lőszerek még nincsenek. De amilyen erősek a torpedók nem lepődnék meg rajta, ha később azok lennének átnevezve prémiummá. Egy torpedó már eltud süllyeszteni egy rombolót is. A topredóval még célozni is alig kell. Ha torpedó nézetben vagyunk, látuk egy zöld sávot amin belül kilőhetjük torpedóinkat. És ha éppen egy ellenséges hajót üldözünk megjelenik egy szürke sáv. Ez azt a pályát jelöli amin el kell indítani torpedóinkat, hogy azok biztos célt érjenek. Ez csak akkor működik az ellenséges hajó közben nem változtat irányt. Fürge hajóknál nem javasolt ennek a használata, de például lassú hordozóknak esélyük sincs kitérni, még ha közben változtatják pályájukat is. A csatahajók felengedhetnek felderítő gépeket (egyszerre 1). Valamint megtudják magukat javítani, ez teljesen random módon történik valamikor nagyon sokat visszatölt a HP-ba valamikor meg szinte semmit. A hordozókon 3 típusú repülőgép található. A vadászok. Akik letudják lőni az ellenséges felderítő gépeket és vadászokat (és az összes többi repülőgépet). Általában jó kötelékben repülni a többi repülővel így fedezni tudják egymást. (Én bombázók védelmezésére használom őket). A második típus a bombázók. Mindíg pontosak simán lehet aututómata célzással használni. Nem mindig ér el nagy sebzést, de szinte sosem lő mellé. Ha egyszer mégis kritikus sebzést ér el nagyon keményen leviszi a HP-t. A harmadik a legerősebb típus. Két egység kötelékben szállva szinte bármilyen hajóval képes végezni. Az egyik oldalba kapja torpedóival a másik szemből lövi ki torpedó sorozatát. Szegény ellenség meg választhat melyik oldalról kéri a találatokat.

Melléklet:


A repülőgép hordozó irányítása eltér a többi hajóétól. Célszerű a minimapon egy autómata útvonalat megadni neki amin végigmehet. Alapból felülnézetes az irányítás, de shift-el lehet állítani és akkor teljesen ráközelíthetünk. Ez így van a repülőknél is, így egy hibrid hajós-repülős élményt kapunk. Szintén shiftet nyomva tartva több repülőnket is kijelölhetjük amik így kötelélkben repülnek. Ha kijelölünk egy repülőt és a kurzort ráhúzzuk egy szövetséges csapattársa egy kis háromszog ikon jelenik meg felette. Ilyenkor elküldjük gépeinket támogató küldetésre. Autómatikusan köröznek a célpont felett és védelmezik azt. A (torpedó)bombázók autómatikusan céloznak, de leehtőségünk van manuális célzásra is az ALT lenyomásával ott dobják le toerpedóikat ahol mi szeretnék. Na ezt azért nem jó használni mert ha rosszul számolunk és 1km-nél közelebb dobjuk le a torpedóinkat akkor azok nem aktiválódnak és semmit sem érnek.
Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 8 éve 11 hónapja Grinderbar által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Jacktor, tibi144, hajzol, Trucker39, Balint199Hun, MatykoIV

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 11 hónapja #96 Írta: Trucker39
Trucker39 válaszolt a következő témában: Irányítás és modulok
Csak így tovább! Mire lesz nyílt béta, már minden szempontból ki lesznek szolgálva az új játékosok. Már csak el kell foglalni a parancsnoki hidat és irány a tenger(feneke). ;)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Grinderbar

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 11 hónapja #97 Írta: Grinderbar
Grinderbar válaszolt a következő témában: Irányítás és modulok
Köszönöm. Igaz már játszhatok a bétával de nagyon várom mikor nyitják végre ki a szervereket. Szerintem ennek a játéknak a népszerűsége vetekedni fog a WOT-al és még azokat is átcsábítja akik eddig War Thunder-eztek.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 11 hónapja #98 Írta: Trucker39
Trucker39 válaszolt a következő témában: Irányítás és modulok
Csak ne tegye tönkre (túl korán) a sok sírás-rívás. A szokásos dolgokra gondolok. Ez túl erős... az túl OP, nem is mert a másik OP. Vegyél premiumot, hogy tudj játszani, stb.

Jelen állapotában, még ezzel a kevés pályával is élvezetesnek tartom. A nagyobb, nehezebben manőverezhető eszközök miatt, sokkal előbbre kell gondolkozni. Új, eddig szokatlan játékstílust követelő hajók. Amitől az elején tartottam, hogy a légi Wot (WoWp), ami ugye elég nagy mellé lett számomra, csinálnak most egy vízi WoT-t. Szerencsére még ez a játék nem az. Aki úgy kezd hozzá, az jó nagyot fog ... csobbanni.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tibi144

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 11 hónapja #306 Írta: hajzol
hajzol válaszolt a következő témában: Irányítás és modulok
Kedves Trucker39!
A rombolóknál a torpedóvetés (a legyező) sávszélességét lehet állítani valamilyen gombbal?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 11 hónapja #307 Írta: solinari
solinari válaszolt a következő témában: Irányítás és modulok

hajzol írta: Kedves Trucker39!
A rombolóknál a torpedóvetés (a legyező) sávszélességét lehet állítani valamilyen gombbal?

Még egyszer megnyomod a 3ast.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: hajzol

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.297 másodperc

Fórum hozzászólások

  • Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.