Japán csatahajó - T4 - Myogi

  • Palanova
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
8 éve 3 hónapja - 8 éve 3 hónapja #9343 Írta: Palanova
Japán csatahajó - T4 - Myogi téma létrehozva Palanova által
Hajóelemzés

Történelmi háttér
1908-ban vízre bocsátották a HMS Invincible-t mely egy új hajóosztályt hívott életre, a csatacirkálókat. Ezt látva Japánnak is hirtelen szüksége lett olyan hajókra, melyek fel tudják venni a versenyt ezzel a rendkívüli konstrukcióval. Ennek megfelelően Japán megbízást adott a Vickers hajóépítő vállalatnak hogy tervezzen és gyártson le egy 4 hajóból álló hajóosztályt, mely méltó ellenfele lehet a HMS Invincible-nek. A tervezési feladatot Sir George Thurston kapta. Thurston úr nem szívlelte a hatalmas csatahajókat, így az Invincible által kijelölt úton haladva papírra vette Japán első országon kívül tervezett és épített hadihajójának alapjait. Az első tervek egy szokatlan toronyelrendezésű, széles hadihajót mutattak, mely a keresztségben a B40-es terv nevet kapta. A terv szerint a hajó 3x2 356mm-es lövegtornyot kapott volna 1db az orrnál, 2db a tatnál elrendezéssel. Végül a körvonalazódott hajó nem hozta a japán mérnökök által elvárt paramétereket. Újabb áttervezés után és jó pár verzióval későbbi terv viszont átment már a megrendelő által támasztott követelményeken, így végül ez az utóbbi verzió lett ami megvalósulhatott, B46 projekt néven, melyet a világ úgy ismert meg, mint a Kongo csatacirkáló osztály. A B40es projekt eredeti tervei a fiókba kerültek, névtelenül.
Ha gyártásba került volna, jó eséllyel kapott volna a cirkálók, csatacirkálókra jellemző nevet, melyeket japán hegyeiről nevezték el. Így a Myogi név joggal feltételezhető helytállónak.




Páncélzat /Survivability/ 50, fejlesztés után 53
42800 HP, fejlesztés után lesz 45700, erősebb, mint a szintbeli amerikai csatahajók, és a nagyobb lőtávolság már csak hab a tortán. Hajlamos citadella sebzést kapni, így javítás amikor csak lehet, legyen kéznél.

Ágyúk /Arillery/ 69 fejlesztés után 37
3x2db 356mm-es ágyúval rendelkezik alapból, 1 torony elől, 2 torony hátul. Lőtávolsága 13,9km, forgási sebessége 48,6 másodperc, tűzgyorsasága 1,8 lövés/perc, HE sebzése: 5700, AP sebzése: 10000. Másodlagos lövegből 22 darab van a hajón, melyek 3,5km-re hatásosak.
Hajótörzs fejlesztéssel kap légvédelmet, és némi lőtávolság növelést, illetve célmegjelölő repülőt.
Radarfejlesztéssel a lőtávolság megnövelhető 18,6 km-re.

Melyik lőszerrel mire?
HE lőszerrel a puha célpontokra, rombolókra és anyahajókra.
AP lőszerrel cirkálókra és csatahajókra.

Légvédelem /AA Defense/ 0, fejlesztéssel 24
Alapból nem rendelkezik légvédelemmel, C törzs kifejlezstése és felszerelése után kapja meg az 5km-es légvédelmét.

Agilitás /Maneuverabilty/ 26, fejlesztés után 16
24,4 csomós sebességgel halad az alap meghajtással, fejlesztés után 28 csomós végsebességre képes, illetve gyorsabban reagál a fordulásra hajótörzsfejlesztés után.

Láthatóság /Concealment/ 27, fejlesztéssel 29
17,1km-ről már látható, ami nagyon rossz, de a fedélzet feletti építmény a B és C törzs felszerelése során fokozatosan alakul át a japán csatahajókra oly jellemző magas pagoda felépítményre, és emiatt kicsit csökken majd az észlelhetőségünk, 16,6km-re.

Ajánlott játékstílus
Próbáljunk meg 1-2 társunkkal együtt haladva fókuszált ágyútűzzel egyesével levadászni az ellenfelek hajóit, kerüljük a csatahajók direkt tüzét az oldalunkba, és ügyeljünk a környező baráti és ellenséges rombolókra. Mindkettő előszeretettel küld torpedókat össze-vissza, és mivel a hajónk meglehetősen hosszú, könnyen beleakadhatunk egy-két szeretetcsomagba. Ha menekülésre kell fogni a dolog, csak is cikk-cakkban, ráadásul akkor a hátsó 2x2 löveggel még aprítani is lehet közben.
Egyedül maradva az ellenséges rombolók és anyahajók előszeretettel vadásznak ránk, így próbáljunk meg egy baráti cirkáló közelében maradni, ami nem lesz könnyű.
Meccs kezdése után kb 4-5. percben ha valaki spotol (felderíti az ellenséget) és megvan már a C hajótörzs, érdemes a célmegjelölő repülőt felküldeni és pár célpontot meg tudunk sorozni 22km-es távolságból, így ha mázlink van, jó pár hajót le tudunk sebezni vagy akár ki is lőni, már az ütközet elején, de vigyázzunk ezt az ellenfél is megteheti.

Fogyóeszközök
Hajójavítással óvatosan bánjunk, mert elfogyhat, érdemes használni, de nem érdemes azonnal elnyomni, amint a hajónkat sérülés éri. Felváltva használva a Damage Control Party-val, eléggé sokáig a vízfelszínen maradhat a hajónk. Alapból 3 javításunk van, de a Superintendent kapitány skill +1 -et ad hozzá.

Ajánlott felszerelések
Első helyre még mindig a főlöveg fejlesztése javasolt, mely 20%-al csökkenti a főlövegek javítási idejét, a lőszerraktár robbanási esélyét és az ágyúk megsérülését.
Második helyre a 3 javítás közül talán a meghajtás fejlesztése javasolt, mely 20%-al csökkenti a meghajtás kilövését illetve ha mégis kilőtték, akkor a javítási idejét.

Ajánlott kapitányi képzettségek
1 pontos: Situation Awerness és/vagy Basic Firing Training
2 pontos: Expert Marksman esetleg Incoming Fire Alert
3 pontos: Vigilance és/vagy Superintendent

Előnyök és hátrányok
Nagy lőtávolság miatt hátul maradhat és onnan oszthatja az áldást, vagy a nagy HP-t, javítást és kárelhárítást kihasználva közelharcba is kezdhet, de nem egyedül.
Hátránya, hogy lassú, és nagyon megfontoltan kell célozni, a lassú újratöltés miatt, valamint egyedül "könnyű" préda egy anyahajónak vagy rombolónak.
Teljes tűzerejét egy oldalra tudja koncentrálni, AP-val oda tud csapni ha a célpont 14-16-18 km között, vagy 4km-en belül van és nem romboló vagy anyahajó.

Fejlesztési fa
Fentebb kitértem a fejleszthetőségekre, és talán érdemes is teljesen kifejleszteni, hiszen amikor továbblépünk, ez a hajóosztályunk Elite besorolást kap, így hatékonyabban tudunk vele free xp-t gyűjteni.
Fejlesztési sorrend az majdnem mindegy, de szerintem célszerű lehet a meghajtással kezdeni, majd a hajótörzs és végül a radar. Hajtörzsfejlesztéssel a csatahajó ágon tudunk továbbhaladni illetve megnyitja az Anyahajó ágat is.

Összehasonlítás a többi szintbeli hajóval
HajóosztálySurvivability_Arillery_AA-Defense_Maneuverability_Concealment
USA - Wyoming5171192043
Japan - Myogi5377244229
A szokatlan lövegtorony elhelyezést nehéz megtanulni, viszont a nagy lőtávolságot könnyű lesz megszeretni. Ezek ellenére a hajó közelre, 5-7km-re botrányosan rosszul céloz, így ha tehetem hátul maradok és inkább onnan sebzem a célpontokat, a közelharcot meg meghagyom a cirkálóknak. Persze ez nem mindig jön össze. Teljesen kifejlesztett törzzsel már élvezetesebbek a csaták illetve a célmegjelölő repülőnek is vannak jó pillanatai, ezek ellenére nekem kicsit szenvedés volt ezzel a hajóval a szükséges XP mennyiséget összeszedni a továbbhaladáshoz.


Készült a 0.5.1.3 verzió alapján.
Forrás:
wiki.wargaming.net/en/Ship:PJSB003_Myogi_1912
en.wikipedia.org/wiki/Kong%C5%8D-class_battlecruiser
onedrive.live.com/view.aspx?resid=820AE0...key=!AEYMJQpoPBd2Q7U
en.wikipedia.org/wiki/George_Thurston
www.dreadnoughtproject.org/bbs/viewtopic...4021d5aa930cf573d2ec
alternathistory.info/article/battleship-...ed-predecessor-congo
Utolsó szerkesztés: 8 éve 3 hónapja Palanova által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.274 másodperc

Fórum hozzászólások

  • Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.