Német cirkáló - T3 - Kolberg

  • Palanova
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
8 éve 4 hónapja - 8 éve 3 hónapja #9172 Írta: Palanova
Német cirkáló - T3 - Kolberg téma létrehozva Palanova által
Hajóelemzés

Történelmi háttér
Ebbe a könnyű cirkáló hajóosztályba 4 hajó került legyártásra, melyeket a Német Birodalmi Haditengerészet az első világháborúban használt. 1908-0910 között épültek, majd 1916-1917 között a Kolberg és Augsburg modernizáláson esett át. Elsődlegesen felderítőknek készültek, ám az Augsburgot átalakították lövészet és torpedózás gyakorlására. Ez megváltozott az első világháború 1914-es kitörésekor. Az Augsburgot a Balti tengerre vezényelték, míg Kolberg, Mainz, Cöln az északi tengeren maradt szolgálatban. 1914 augusztusában lezajlott az első világháború első tengeri csatája a Heligolandi ütközet. Innen a Mainz és a Cöln nem tért haza. Kolberg ebből kimaradt, de később pótolta, megjárta a Dogger Bank-i csatát, majd az Augsburggal együtt 1915-ben részt vett a Riga öbölbeli tengeri ütközetben. Az első világháborút mindkét megmaradt hajó túlélte, a Kolberget átadták Franciaországnak ahol átnevezték Colmar-ra és 1927-ig szolgált. Az Augsburg Japánnak adta meg magát ahol ócskavasként hasznosították tovább.
Augsburg 1914-ben
A Mainz utolsó percei


Páncélzat /Survivability/ 21, fejlesztés után 22
17200 HP, fejlesztés után lesz 18300, erős középmezőny a szintbeli cirkálók között, citadella lövést párat kaptam vele, de semmi kirívó.

Ágyúk /Arillery/ 16
12db 105mm-es ágyúval rendelkezik alapból, 2 db elől, 2 db hátul és 4-4 a két oldalán. Lőtávolsága 8,3km, forgási sebessége 18 másodperc, tűzgyorsasága 16,7 lövés/perc, HE sebzése: 1200, AP sebzése: 2300.
Radarfejlesztéssel a lőtávolság megnövelhető 9,1 km-re.

Melyik lőszerrel mire?
HE lőszerrel a puha célpontokra, rombolók és anyahajók, esetleg csatahajóra míg az fel nem gyullad másodjára is, majd váltás AP-ra.

Torpedók (DD, CA, BB)
Nincsenek.

Légvédelem /AA Defense/
Nem rendelkezik légvédelemmel.

Agilitás /Maneuverabilty/ 50, fejlesztés után 53
27 csomós végsebességre képes, fejlesztés után még gyorsabban reagál a fordulásra.

Láthatóság (DD) /Concealment/ 80
11km-ről már látható, és ha van a közelben ellenséges szintbeli japán cirkáló akkor készülhetünk is hogy jönnek a lövedékei.

Ajánlott játékstílus
Próbáljunk meg 1-2 társunkkal együtt haladva fókuszált ágyútűzzel egyesével levadászni az ellenfelek hajóit, kerüljük a csatahajók direkt tüzét az oldalunkba, és ügyeljünk a környező baráti és ellenséges rombolókra. Mindkettő előszeretettel küld torpedókat össze-vissza, és mivel a hajónk meglehetősen hosszú, könnyen beleakadhatunk egy-két szeretetcsomagba. Ha menekülésre kell fogni a dolog, csak is cikk-cakkban, ráadásul akkor a hátsó 4 löveggel még aprítani is lehet közben.
Erre a hajóra is jellemző a magas röppálya, így alkalmanként olyan helyek felett is át tudunk lőni, melyiken más hajókkal nem. Érdemes kihasználni.

Fogyóeszközök
Ott még nem tartunk, max a kapitány búzasörös üvegei azok amik elfogynak.

Ajánlott felszerelések
Első helyre még mindig a főlöveg fejlesztése javasolt, mely 20%-al csökkenti a főlövegek javítási idejét, a lőszerraktár robbanási esélyét és az ágyúk megsérülését.
Második helyre a 3 javítás közül talán a meghajtás fejlesztése javasolt, mely 20%-al csökkenti a meghajtás kilövését illetve ha mégis kilőtték, akkor a javítási idejét.

Ajánlott kapitányi képzettségek
1 pontos: Situation Awerness és/vagy a Basic Firing Training az ami később is hasznos lehet.
2 pontos: Expert Marksman

Előnyök és hátrányok
Előnye, hogy a sok egyenletesen elosztott ágyújából minden irányba tud áldást szórni, és ez egyben a hátránya is, mint majdnem az összes többi szintbeli hajóé is, hogy a teljes tűzerejének kicsivel több mint a felét tudja csak összpontosítani.
Hátránya még, hogy a folyamatos tűz fenntartásához jóformán folyamatosan a zoomolva kell lennünk, így hajlamosak lehetünk arra hogy elfeledkezünk a környezetünkről és lekoccolunk egy szigetet vagy hajót. Fokozottan ügyeljünk erre és fél szemünk legyen mindig a minimapon, hogy lássuk merre haladunk és kik vannak a közelünkben, másik szemünk meg a célponton.
További hátránya a kevés HP és a másodlagos ágyúk, valamint a légvédelem teljes hiánya, pedig T3-as szinten van esélyünk hogy bedob T4-be ahol bizony már jó pár tengerész repked.

Fejlesztési fa
Fentebb kitértem a fejleszthetőségekre, és talán érdemes is teljesen kifejleszteni, hiszen amikor továbblépünk, ez a hajóosztályunk Elite besorolást kap, így hatékonyabban tudunk vele free xp-t gyűjteni.
Hajótörzsfejlesztéssel a Cirkáló ágon tudunk továbbhaladni.

Összehasonlítás a többi szintbeli hajóval
HajóosztálySurvivability_Arillery_Torpedoes_AA-Defense_Maneuverability_Concealment
USA - St. Louis3437023565
Japan - Tenryu21311077281
Germany - Kolberg2216005374
A St.Louishoz képest papírból van, a Tenryuhoz képest sok ágyús cirkáló. Ő is ahogy a következő német cirkáló a Karlsruhe is amolyan szükséges rossz. Lehet vele menni jó köröket, mint mindegyik hajóval de inkább fájdalmas, mint szórakoztató.

Készült a 0.5.1.2 verzió alapján.
Forrás:
en.wikipedia.org/wiki/Kolberg-class_cruiser
Utolsó szerkesztés: 8 éve 3 hónapja Palanova által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.184 másodperc

Fórum hozzászólások

  • Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.