Német cirkáló - T2 - Dresden

  • Palanova
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
8 éve 4 hónapja - 8 éve 3 hónapja #9127 Írta: Palanova
Német cirkáló - T2 - Dresden téma létrehozva Palanova által
Hajóelemzés

Történelmi háttér
A Német Birodalmi Haditengerészet építette a a hajóosztály névadóját a Dresdent és az Emdent 1906-8 között az 1905-ös évjárató Königsberg osztály leváltására. Az első világháború előtt a két hajó a világ két ellentétes oldalára lett küldve, a Dresden a karibi térségbe, míg az Emden Ázsia vizeire.
Később, 1914-ben a Dresdent levezényelték a Falkland szigetekhez ahol az év december 8-án a német flotta egyetlen túlélőjeként sikerült elmenekülnie. Ezek után hónapokig menekült, míg végül 1915 márciusában egy chilei kis szigeten horgonyt vetett hogy a szükséges javításokat el tudják végezni. Két brit cirkáló Chile semlegességét figyelmen kívül hagyva megtámadta a lehorgonyzott Dresdent, melyet a legénysége a támadás során megsemmisített.
Az Emden az Indiai óceánon teljesített szolgálatot, többnyire portyázott, és ellenséges kísérőhajókara vadászott. 1914 szeptemberében rajtaütött egy orosz és egy francia rombolón, elsüllyesztve mindkettőt. Nemsokkal ezután viszont ellenfelére talált az ausztrál HMAS Sydney cirkáló személyében, ami a leadott jelzésekre gyorsan a helyszínre sietett. A csata során az Emden partra futott ahol az ausztrálok megadásra szólították fel a megmaradt legénységet. Miután erre nem érkezett válasz, két sorozattal véget vetett a partra vetődött Emdennek.
Dresden New Yorkban 1909-ben.
És felvonva a fehér zászló, a megsemmisítése elötti pillanatban
Emden 1914-ben.
Az Emden vége: Partra futva, szétlőve és kiégve.
Lilával a Dresden, zölddel az Emden útja van jelölve


Páncélzat /Survivability/ 18, fejlesztés után 19
15800 HP, fejlesztés után lesz 17100. Legkevesebb HP-val rendelkezik, előszeretettel fog az ellen kipécézni emiatt.

Ágyúk /Arillery/ 15
10db 105mm-es ágyú van a hajón körbe egyenletesen elosztva, hogy minden irányban tudjon legalább egy ágyúval tüzelni. Lőtávolsága 8,1 km, forgási sebessége 18 másodperc, tűzgyorsaság 15 lövés/perc, HE sebzés: 1200, AP sebzés: 2300.
Hajótörzs fejlesztéssel plusz két ágyú kerül még a hajóra, valamint Radarfejlesztéssel a lőtávolság megnövelhető 8,9km-re.

Melyik lőszerrel mire?
A HE sebzés eléggé kicsi, mégis a nagy tűzgyorsaság és a meredek röppálya miatt érdemes használni. Akár az AP, akár a HE lövedékeket használunk, számoljunk vele hogy nagyon magas ívben röppennek, így jóformán közelre az AP majdhogynem használhatatlan a nagyon meredek becsapódási szöge miatt.

Légvédelem /AA Defense/ 2
900m-es légvédelmecske kapott helyet a hajó fedélzetén.

Torpedók (DD, CA, BB)
Nincsenek.

Agilitás /Maneuverabilty/ 42, fejlesztés után 45
24 csomós végsebességre képes, fejlesztés után 25 csomóra, illetve még gyorsabban reagál a fordulásra. Kicsit lomhának tűnik.

Láthatóság (DD) /Concealment/ 76
9,5km-ről már látható, de a majdnem folyamatos tüzelés miatt amúgy is úgy fogunk "világítani" az ellenfél radarján, mint egy karácsonyfa.

Ajánlott játékstílus
Próbáljunk meg 1-2 társunkkal együtt haladva fókuszált ágyútűzzel egyesével levadászni az ellenfelek hajóit, kerüljük a csatahajók direkt tüzét az oldalunkba.
Használhatunk folyamatos tüzelést, így "idegesítve" és gyújtogatva az ellenfelet, illetve eléggé impozáns látványt nyújt a másodpercenként érkező tűzeső, vagy a folyamatosan a célpontot követő tűzív.
Vagy használhatjuk a salvózást, igaz annak kisebb a pszichológiai hatása, cserébe az egyszerre kilőtt 6 lövedékből 1-3 jó eséllyel találni is fog.

Fogyóeszközök
Ott még nem tartunk, max a kapitány sörös üvegei azok amik elfogynak.

Ajánlott felszerelések
Egyetlen használható van, mégpedig a főlöveg fejlesztése, mely 20%-al csökkenti a főlövegek javítási idejét, a lőszerraktár robbanási esélyét és az ágyúk megsérülését.

Ajánlott kapitányi képzettségek
Kezdő kapitányunk esetén nem nagyon van osztható skill pont még.

Előnyök és hátrányok
Előnye egyben hátránya is, mégpedig az ágyúk elhelyezése. Bárhová tudunk lőni, viszonylag kis fordulással, de cserébe jó, ha a teljes tűzerőnk felét tudjuk kihasználni. Előnye még a nagy tűzgyorsaság, ami persze csak illúzió, a sok ágyú miatt, mégis könnyebb vele korrigálni az esetleges pontatlan célzást. Emiatt folyamatos pergő tüzet tudunk zúdítani az ellenfelekre, így nem lesz ritka egy-egy meccsen ha jól célzunk a 150-200+ találat sem.
További hátrány, hogy nem rendelkezik önálló másodlagos ütegekkel a nem kívánatos rombolók bosszantására. Ilyen esetekben a főlövegekkel kell jobb belátásra, vagy Némó keresésére ösztönözni a közelbe merészkedő rombolók kapitányait.

Fejlesztési fa
Fentebb kitértem a fejleszthetőségekre, és talán érdemes is teljesen kifejleszteni, hiszen amikor továbblépünk, ez a hajóosztályunk Elite besorolást kap, így hatékonyabban tudunk vele free xp-t gyűjteni.

Összehasonlítás a többi szintbeli hajóval
HajóosztálySurvivability_Arillery_AA-Defense_Maneuverability_Concealment
USA - Chester203434580
Japan - Chikuma212715176
Germany - Dresden191524576
Összehasonlítás szerint a leggyengébb, tapasztalatom szerint viszont ha nem akad össze csatahajóval akkor megállja a helyét a szintbeli cirkálók és rombolók ellen. Sajnos a csatahajókkal nem nagyon tud mit kezdeni, még AP-val sem. Cserébe remekül gyújtogatja őket a nagy tűzgyorsaság miatt.



Készült a 0.5.1.2 verzió alapján.
Forrás:
en.wikipedia.org/wiki/Dresden-class_cruiser
Utolsó szerkesztés: 8 éve 3 hónapja Palanova által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.209 másodperc

Fórum hozzászólások

  • Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.