Japán cirkáló T1 - Hashidate

  • Palanova
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
8 éve 4 hónapja - 8 éve 4 hónapja #9095 Írta: Palanova
Japán cirkáló T1 - Hashidate téma létrehozva Palanova által
Hajóelemzés

Történelmi háttér

A Hashidate osztályt 1937-ben rendelte meg a Japán Birodalmi Haditengerészet, hogy hatékonyan támogassák a kínai partokon harcoló japán katonákat.
Az elkészült két hajóból a névadó részt vett számos kínai ellen vívott csatában többek között Hongkong inváziójában is. 1943-ban erősebb légvédelemmel, majd 1944-ben mélységi bombákkal szerelték fel. Végzete 1944 május 22-én érte el, amikor az amerikai SS-382es tengeralattjáró megtorpedózta, miközben egy sérült kereskedőhajót vontatott.
Testvérhajója az Uji szintén átesett az 1943-as és 44-es korszerűsítéseken, és végigszolgálta a II. világháborút, többnyire a dél kínai tengeren. A japán fegyverletétel után a Taiwan haditengerészete kapta meg, zsákmányként, ám 1949-ben ismét gazdát cserélt, amikor is a Kínai haditengerészet elfoglalta a hajót. Később többször felújították, korszerűsítették, és egészen 1980-as évekig szolgált a Kínai haditengerészetnél, Nan Chang néven.
A Hashidate az Osakai öbölben, 1940-ben.

Páncélzat /Survivability/ 10
10300 HP, ezt nem lehet fejleszteni, a második legtöbb HP a T1-esek között.

Ágyúk /Arillery/ 16
2db 120mm-es ágyúja van 2 toronyba rendezve, dupla csővel megoldva, 1 torony elöl, 1 hátul, lőtávolsága 9,1 km, forgási sebessége 18 másodperc, tűzgyorsaság 10 lövés/perc, HE sebzés: 2100, AP sebzés: 2000.
Fejlesztéssel nagyobb tűzgyorsaságot kapunk, 11 lövés/perc.
Könnyedén felveszi a harcot a szintbeli ellenfeleivel, a két ágyú egy toronyba tömörítve kellemes, noha a szórása 83m is lehet. A kisebb kalibert nagyobbat robbanó HE-vel ellensúlyozták.

Melyik lőszerrel mire?
HE-vel aránylag hatékonyan lehet az ellenfeleket aprítani, konkrétan Orlannak és Hermelinnek is lehetett vele citadellát lőni, nem csak az rng-re hagyatkozva.

Légvédelem /AA Defense/ 17
Szintjéhez képest erős közepes légvédelmet kapott, mely 5km-en belül hatásos, de az esetek többségében nem lesz rá szükség.

Torpedók (DD, CA, BB) 0
A valóságnak megfelelően ingame sem lett felszerelve torpedókkal.

Agilitás /Maneuverabilty/ 30
Kicsivel 20 csomó alatt van a maximális sebessége, de nem tűnt annyira lomhának, mint amennyire a besorolása alapján látszik.

Láthatóság (DD) /Concealment/ 87
7,7km-ről lesz látható, de sajnos így sincs sok esélyünk a láthatáron túlról való lövöldözéshez. Ezek ellenére a nagyobb lőtávolsága miatt a szintbeli német naszádoknak tud kellemetlen perceket okozni.

Ajánlott játékstílus
Nincs kifejezett stílus ekkor még, hiszen nincs más hajótípus amire támaszkodni lehetne hogy a hiányosságainkat kiküszöbölje, így gyakorlatilag mehet a balhé lemming módra, vagyis, próbáljunk meg 1-2 társunkkal együtt haladva fókuszált ágyútűzzel egyesével levadászni az ellenfelek hajóit.
Valamint igyekezzünk kihasználni a viszonylag nagy lőtávolságunkat, különösen a német T1-2 hajók ellen.

Fogyóeszközök
Ott még nem tartunk, max a kapitány szakés, később boros üvegei azok amik elfogynak.

Ajánlott felszerelések
Egyetlen használható van, mégpedig a főlöveg fejlesztése, mely 20%-al csökkenti a főlövegek javítási idejét, a lőszerraktár robbanási esélyét és az ágyúk megsérülését. Véleményem szerint nem érdemes fejleszteni, ahhoz képest túl gyorsan túl lehet rajta jutni. Ám ha valakinek ez az álomhajója, akkor hajrá.

Ajánlott kapitányi képzettségek
Kezdő kapitányunk esetén nem nagyon van osztható skill pont még.

Előnyök és hátrányok
Rá is érvényes ami az amerikai ág első hajójára az Erie-re. Nevezetesen az hogy egy viszonylag fejlett tervezésű hajót kapunk kezdéskor ami után pár magasabb szintű hajóosztály konkrét visszalépést jelent. Ezen a hajón már látszik a tornyokba rendezés előnye és ezt megfejelték még a dupla ágyukkal is. Vissza fogjuk sírni amíg nem kapunk hasonló felépítésű hadihajót.
Hátránya talán a dupla-ágyú elrendezésből adódik, hogy nem tudja az ellenfeleket folyamatosan tűz alatt tartani mint az Erie, vagyis nem tudjuk az ellenfelet másfél másodpercenként egy lövéssel bosszantani, sebezni. Így itt már egy kicsit előre kell kalkulálni, és számolni hogy a lövés utáni szabad majd 6 másodpercben mit is fogunk csinálni, míg a legénység kezét lábát töri az újratöltés közben.

Fejlesztési fa
Ágyúk fejleszthetőek, a nagyobb tűzgyorsaság és az Elite státusz miatt érdemes is.

Összehasonlítás a többi szintbeli hajóval
HajóosztálySurvivability_Arillery_AA-Defense_Maneuverability_Concealment
USA - Erie1036133283
USSR - Orlan925114986
Japan - Hashidate1016173087
Germany - Hermelin922234581
A táblázat szerint 2 zöld, 2 piros, 1 szürke számot kapott, vagyis erős középkategória, a közepesnél is közepesebb. A nagyobb lőtávolsága és a dupla-ágyú toronyba rendezése azonban kárpótol ezért a középszerűségért.

Készült a 0.5.1.2 verzió alapján.
Forrás:
en.wikipedia.org/wiki/Hashidate-class_gunboat
Utolsó szerkesztés: 8 éve 4 hónapja Palanova által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.175 másodperc

Fórum hozzászólások

  • Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.